}

28 Ιανουαρίου, 2015

Σοβαρευτείτεεεεεε …. !!




Κώστας Βουλγαράκης

Η εξωτερική πολιτική και άμυνα μιας Χώρας, δεν είναι πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, ούτε βέβαια και για εσωτερική κατανάλωση (… τουλάχιστον στις σοβαρές Χώρες) !! Τα λάθη εδώ πληρώνονται πολύ ακριβά … και Εθνικά ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ !!

Το τελευταίο επεισόδιο, αυτό με τις κυρώσεις στη Ρωσία, ειδικά σε μια τέτοια στιγμή (σε τελετή παράδοσης – παραλαβής Υπουργών) και με μια τέτοια προσέγγιση … «δείχνει» πολλά κωμικοτραγικά κουσούρια μας!!
Η προσέγγιση ότι : «θα λέγαμε ΝΑΙ στις κυρώσεις, άλλα έπρεπε πρώτα να μας ρωτήσουν», δείχνει ότι κάποιοι δεν ξέρουν ούτε καν τη δομή οργάνωσης του Υπουργείου, που καλούνται να διοικήσουν (ότι δηλαδή, στα διεθνή αυτά όργανα, η Χώρα μας έχει μόνιμους πρέσβεις / αντιπροσώπους, που υλοποιούν συγκεκριμένες Εθνικές γραμμές εξωτερικής πολιτικής).
Εκτός και αν :
1. Θέλουμε να αλλάξουμε την εξωτερική μας πολιτική, να αποστασιοποιηθούμε από τους συμμάχους μας και τη γραμμή της Ε.Ε. και να προσεγγίσουμε … «τρίτους πόλους» !! Μπράβο, δεκτόν και ωραίο, αλλά θα πρέπει να μας το πούνε, να το ξέρουμε, ώστε να αρχίσουμε να μαθαίνουμε από τώρα και άλλες ξένες γλώσσες !!
2. Θέλουμε να κάνουμε καπρίτσια και ναζάκια στη «μαμά», του τύπου : «με μαλώνεις εσύ, δεν τρώω και εγώ το φαΐ μου, δε σου δίνει φιλάκι, δεν σου κάνω αγκαλίτσες, κλπ»!!
Κάτι τέτοια, ασφαλώς ανεβάζουν το ηθικό του κόσμου στο εσωτερικό (και τους ψήφους), αλλά στο εξωτερικό, προσκαλούν γέλια (σ’ αυτούς που μας ξέρουν) και εκνευρισμό (σ’ αυτούς που μας παίρνουν στα σοβαρά) !!
Δηλαδή σήμερα, αν ΔΕΝ ακούσουμε έντονη αντίδραση από τις Βρυξέλλες, τότε (αλίμονο μας) απλά μας θεωρούν ότι, «εμείς εδώ είμαστε μια ευχάριστη … ατμόσφαιρα» !!!" 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ