}

26 Νοεμβρίου, 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ – “Θα πουλήσουμε τα πάντα”

Σάλο έχουν προκαλέσει στην αγορά οι αποκαλύψεις των όσων συζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με ξένους επενδυτές. Εμπιστευτικό email που έστειλε σε τράπεζες και επενδυτές στην Αθήνα το μεγαλοστέλεχος της Capital κ. Joerg Sponer φανερώνει πως τα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνονται σε καμία περίπτωση αποδεκτά εκτός Ελλάδος από αγορές και επενδυτές αλλά και σε πολιτικό επίπεδο όπου κυριαρχούν οι απόψεις της Α. Μέρκελ.
Ιδιαίτερα αρνητικός έως “σοκαρισμένος” εμφανίζεται ο εκπρόσωπος του μεγάλου επενδυτικού οίκου Capital που διαχειρίζεται πάνω από 1,3 τρισ. δολάρια παγκοσμίως, από την παρουσίαση των οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε στο Λονδίνο, από τους κ.κ. Γιώργο Σταθάκη και Γιάννη Μηλιό, σύμφωνα με το protothema.gr.
Στο συνοπτικό report που έστειλε μετά το πέρας της ενημέρωσης αναφέρει με γλαφυρό τρόπο πως οι παρόντες εκπρόσωποι των funds αποκόμισαν την εντύπωση πως πρέπει να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα! Κι αυτό γιατί κατά τη γνώμη του κ. Sponer, το πρόγραμμα τους  είναι χειρότερο και από, εκείνο των κομουνιστών!
Μοιράζεται μάλιστα με τους μετόχους και τους επενδυτές του Capital και την εκτίμηση του μετά από όσα άκουσε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ πετύχει στις εκλογές την απόλυτη πλειοψηφία. Θα επαναληφθεί το σενάριο της Κύπρου, πιστεύει, με μαζική φυγή καταθέσεων, ενώ οι επιχειρήσεις θα μεταφέρουν ό,τι μπορούν στο εξωτερικό και θα υπάρξει απόλυτος τερματισμός ξένων επενδύσεων!
Σημειώνεται πως πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι ο Joerg Sponer δεν ήταν παρών στις συναντήσεις με τους κ.κ. Σταθάκη και Μηλιό.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ E-MAIL
To υψηλόβαθμο στέλεχος της Capital αναφέρει στο mail:
– “Αισθανόμαστε πιο κοντά στο Podemos και στο “die Linke” ωστόσο εκείνοι είναι πολύ φιλελεύθεροι”
– θα σταματήσουμε τη λιτότητα – είπαμε στους πολίτες που διαμαρτύρονται να σταματήσουν καθώς θα αναλάβουμε την εξουσία και θα τους φροντίσουμε
–  5 θεμέλιοι λίθοι του προγράμματός τους:
* Να σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση με την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος, φαγητού, στέγης, υγειονομικής περίθαλψης σε όσους έχουν ανάγκη
* Αύξηση μισθών για όλους με κατώτατο μηνιαίο μισθό τα 750 ευρώ (με επιστροφή στους 14 μισθούς) και 750 ευρώ  (για 13 μήνες) για τους συνταξιούχους. Η πρόσληψη χιλιάδων υπαλλήλων σε κυβερνητικές θέσεις στο δημόσιο.
* Πρωτογενές πλεόνασμα 1% με πάταξη της παραοικονομίας, κανένας φόρος στα ακίνητα (κόστος 2 δισ. ευρώ), περικοπή όλων των φόρων κατά 20%, εκτός των υψηλών εισοδημάτων (κόστος 2 δισ. ευρώ), όλα θα πληρωθούν από τα 70 δισ. των απλήρωτων φόρων.
Εκτιμούν ότι η αύξηση του ΑΕΠ μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχυθεί πάνω από 3-5%, καθώς οι ΜμΕ θα μπορούν να επενδύουν με κάθε εμπιστοσύνη. Αναμένουν επίσης αύξηση ξένων επενδύσεων.
* Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους
-Η ΕΚΤ να αγοράσει ολόκληρο το ελληνικό χρέος για 60 χρόνια (70 δισ. ευρώ) και να απολέσει κάθε τόκο (η Γερμανία κατάφερε να της γίνει το 1952, συνολικά 62% κούρεμα χρέους, άρα και η Ελλάδα μπορεί να πετύχει κι αυτή κούρεμα)
-Τόνισα πως η Γερμανία εκείνη την περίοδο πραγματοποίησε τεράστιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και οι 2 τους είπαν ότι εδώ έγιναν ήδη πολλές μεταρρυθμίσεις.
– Μορατόριουμ στο ιδιωτικό χρέος, με μάξιμουμ εξυπηρέτηση του 20% εξ αυτού όταν το διαθέσιμο εισόδημα είναι μεγαλύτερο από 750 ευρώ το μήνα.
– Η αναλογία ελληνικού χρέους προς ΑΕΠ θα πάει στο 20% έως το 2080
–  Κανένας στις Βρυξέλλες δεν θα έχει κέρδος αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, γιατί έχουν μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους, αλλά ο Τσίπρας έκανε λάθος που συμφώνησε με τη Μέρκελ ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο Ευρώ
– Περαιτέρω αύξηση των επιδοτήσεων από τις Βρυξέλλες κατά 5 δισ. ανά έτος.
Σύμφωνα με τον ίδιο αν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν τόσο σοβαροί την ώρα που συνομιλούσαν θα νόμιζα ότι βρισκόμουν σε φαρσοκωμωδία στο θέατρο.
Σημειώνεται ότι ο κ. Joerg Sponer είναι partner της Capital.




Σχόλιο: Νίκος Γεωργίου Ωφείλουμε, ότι μακακίες και να μας λέτε, πρώτα να ξαποστείλουμε στον αγύριστο,όλους αυτούς που ψηφίζαμε τόσα χρόνια και μας έφεραν σ αυτό το χάλι. Είναι καιρός να κυβερνήσει και κάποιος άλλος,και τώρα που ...ξυπνήσαμε,στο χέρι μας(ψήφο μας) θα είναι,αν δεν μας κάνουν να τους ξαποστείλουμε κι αυτούς. Σταματείστε όμως την προπαγάνδα,διότι μόνο καλό δεν κάνετε στον τόπο.

Απάντηση ιστολογίου: Αγαπητέ φίλε , θα ήθελα να σε παρακαλέσω να διαβάσεις την προμετωπίδα του ιστοχώρου και να καταλάβεις ότι η υποκειμενικότητα του είναι δεδομένη. Διότι αναδημοσιεύει άρθρα που ασκούν κριτική και σ' αυτους που έχουν την εξουσία, αλλά και σ' αυτούς που την διεκδικούν. Το παραπάνω άρθρο εκφράζει της απόψεις του διεθνούς fund με το οποίο συνομίλησαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι δικές μου, όσο για τις μα@α@ιες όλοι μας λέμε, αρκεί να μη τις μεταβάλουμε σε πράξεις. 
Εγώ δεν κάνω προπαγάνδα και τον τόπο μου τον αγαπάω όσο κι εσύ. Γι' αυτό και δεν δέχομαι την μισαλλόδοξη σκέψη να βρίζω τους συνομιλητές μου όταν δεν συμφωνώ μαζί τους. Θέλω κι εγώ να τιμωρήσω όλους αυτούς που μας έφεραν σ' αυτά τα χάλια, δεν θα το κάνω όμως χωρίς πολύ σκέψη, όπως αυτός που αυτοευνουχίστηκε για να τιμωρήσει την γυναίκα του που τον απατούσε. Και επί του προκειμένου αναρωτιέμαι, πόσο μπορεί να με πείσει ένα κόμμα που η πρώην αρχηγός του υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ που την αντάμειψε διοριζοντας την Επίτροπο στην Ε.Ε. και που τις τάξεις του κάθε μέρα πυκνώνουν οι δυσαρεστημένοι (!!!) πρώην αξιωματούχοι του ΠΑΣΟΚ.
Μήπως, όμως, μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ γεμίζει όλο τον νομό της πατρίδας μου της Ξάνθης με αφίσες στα τουρκικά δεν μιλάει στην πρωτεύουσα του νομού , αλλά πηγαίνει να μιλήσει στον Εχίνο; Μήπως μίλησε εκεί στα τουρκικά; Επειδή όλοι οι κάτοικοι του Εχίνου είναι Μουσουλμάνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ