}

14 Νοεμβρίου, 2014

Εκβιάζει τους δικαστές η κυβέρνηση

Τους έκοψε για... τιμωρία το 60% του μισθού τους!

Εκβιάζει τους δικαστές η κυβέρνηση
Καθεστωτικη, εκβιαστική και τιμωρητική είναι η απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει κατά 60% τις αναδρομικές αποδοχές των δικαστών, των ενστόλων και άλλων κατηγοριών αρνούμενη να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις όπως έχει υποχρέωση από το νόμο και το Σύνταγμα.
Δικαιολογημένα το σύνολο των δικαστικών ενώσεων καυτηριάζει τη νέα εκτροπή της κυβέρνησης, η οποία εντάσσεται στο γενικότερο κατήφορο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα και τους ξένους τοκογλύφους.
Η κυβέρνηση επιδιώκει με κάθε τρόπο να εκβιάσει και να θέσει τους δικαστές σε ομηρία, γιατί είναι ο μόνος κλάδος που αντιστάθηκε σθεναρά στις απαιτήσεις που προέβαλαν τα κοράκια της τρόικας.
Οι αποφάσεις που εκδίδουν πολλά ελληνικά δικαστήρια στη διάρκεια της νέας κατοχής, γράφουν πραγματικά ιστορία, γιατί υπερασπίζονται τα συμφέροντα του λαού, του δημοσίου και του έθνους, με γνώμονα πάντα τη συνταγματική νομιμότητα.
Η Δικαιοσύνη απέδειξε ότι δεν χειραγωγείται και δεν εκβιάζεται από την εκτελεστική εξουσία, όταν μάλιστα αυτή παίρνει εντολές από τους ξένους. Το απέδειξε με μια σειρά αποφάσεων που αποτελούν κόλαφο για το μνημόνιο και τις πρακτικές της τρόικας. Γι’ αυτό ακριβώς η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον απέναντι στους δικαστές.
Τους θεωρεί επικίνδυνους, γιατί προστατεύουν το Σύνταγμα, το οποίο κουρέλιασαν στη Βουλή οι βουλευτές ψηφίζοντας μέσα σε μια νύχτα νόμους που τους στέλνει έτοιμους η τρόικα και το ΔΝΤ, χωρίς καν να ξέρουν τι περιλαμβάνουν! Οι δικαστές ενοχλούν, γιατί άρχισαν να σκαλίζουν υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται ισχυροί παράγοντες που διαπλέκονται και υπηρετούν το πολιτικό σύστημα.
Οι δικαστές έγιναν εχθροί, γιατί δικαιώνουν τους ταλαίπωρους δανειολήπτες και τα εκατομμύρια θύματα της μνημονιακής πολιτικής.
Οι δικαστές γνωρίζουν πολύ καλά τις σκοπιμότητες της οικονομικής τους εξαθλίωσης που μεθόδευσε η κυβέρνηση. Γιαυτό και όλες οι δικαστικές ενώσεις το διατρανώνουν αποκαλύπτοντας ότι «τιμωρούνται γιατί τολμούν στο πλαίσιο της αμερόληπτης άσκησης των συνταγματικών τους καθηκόντων να προβαίνουν σε δικαστικές κρίσεις μη αρεστές στην εκτελεστική εξουσία».
Οι Πρόεδροι των Δικαστικών Ενώσεων, Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ειρήνη Γιανναδάκη Πρόεδρος Εφετών, Κωνσταντίνος Τζαβέλλας Αντεισαγγελέας Εφετών, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου Αντιπρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου και Κωνσταντίνος Βαρδακαστάνης, Πάρεδρος ΝΣΚ, υπογράφουν μια ανακοίνωση μανιφέστο η οποία θα πρέπει να προβληματίσει το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Με την ανακοίνωσή τους, αυτή, όλες οι Ενώσεις των Δικαστών καλούν τους βουλευτές να μην ψηφίζουν αντιλαϊκούς νόμους, τονίζοντας ότι η Δικαιοσύνη είναι ο τελευταίος θεσμός που λειτουργεί στην κατεχόμενη από την τρόικα Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ