Το ποσό των 35 εκατομμυρίων δολαρίων, προήλθε από τη ρωσική εταιρεία Antey και είχε αποδέκτη προς εταιρεία του Βλάση Καμπούρογλου, ο οποίος πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στην Τζακάρτα πριν από δύο χρόνια.
Η μίζα-μαμούθ φέρεται να διακινήθηκε μέσω της εταιρείας ΠΕΝΚΕΛ που εμφανίζεται για πρώτη φορά.
Οι νέες αποκαλύψεις ήρθαν δια στόματος του Νίκου Ζήγρα, ο οποίος τον περασμένο απολογήθηκε σε δύο Ελβετούς εισαγγελείς κάτω απόλυτη μυστικότητα, ως κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και στην Ελβετία.
Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου περιέγραψε λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο διακινούνταν οι μίζες μέσω συγκεκριμένης τράπεζας και υπεράκτιων εταιρειών ενώ έκανε λόγο για εμπλοκή δύο μεγάλων ελβετικών δικηγορικών γραφείων στην υπόθεση.
Μετά την απολογία του κ. Ζήγρα, άνοιξε η έρευνα για εμπλοκή Ελβετών αξιωματούχων.
Στη δικογραφία εμφανίζεται επίσης έγγραφο σχετικά με την ύπαρξη θυρίδας στο όνομα τηςΓκούντρουν Μολντενάουερ, πρώην συζύγου του Τσοχατζόπουλου.
Στην θυρίδα φέρεται να έχει μπει το ποσό των 620.000 δολάρια, τα οποία η ίδια η Γκούντρουν στη συνέχεια μετέφερε σε άλλη θυρίδα της Credit Suisse στην Ζυρίχη.
Σύμφωνα με τις ελβετικές αρχές τα χρήματα αυτά προέρχονταν από την προμήθεια των Tor-M1 της ρωσικής Antey και μέσω μεσαζόντων κατέληξαν στον κ. Τσοχατζόπουλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην δεύτερη θυρίδα που ανοίχτηκε βρέθηκαν 580.000 δολάρια και χειρόγραφη σημείωση στην οποία φαινόταν ότι η κόρη τους, Αρετή Τσοχατζοπούλου είχε αποσπάσει τις υπολειπόμενες 40.000 δολάρια.
Η θυρίδα συνδεόταν με λογαριασμό στην ίδια τράπεζα που τροφοδοτήθηκε με 500.000 δολάρια από την υπεράκτια εταιρία Morelia.