}

09 Δεκεμβρίου, 2014

Ποιοι Αρχηγοί ανησυχούν και ποιοι χάρηκαν με τις πολιτικές εξελίξεις και την πιθανότητα εκλογών                                                                Image


Ποιοι ανακουφίστηκαν και ποιους αρχίζουν να “ζώνουν τα φίδια” στις Ένοπλες Δυνάμεις με τις πολιτικές εξελίξεις ; Όπως γράψαμε κρίσεις Αρχηγών μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορούν να γίνουν.


Στους “ανακουφισμένους” ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος ο οποίος αν και είχε διαβεβαιώσεις ότι μένει στην θέση του μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ είχε μια ανησυχία . Να πάμε σε πρόωρες εκλογές πριν από την εκλογή Προέδρου και ίσως σε πρόωρες κρίσεις. Σ΄ αυτή τη περίπτωση υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να περάσει στην αποστρατεία και αυτό είναι προοπτική που δεν του αρέσει.

Ο Α/ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς αν και δείχνει έτοιμος να αποχωρήσει ανά πάσα στιγμή, είναι βέβαιο ότι αισθάνεται πιο άνετα μετά από τις εξελίξεις. Όπως έχει γράψει το Onalert υπήρχε ισχυρό …κίνημα αμφισβήτησής του για την απροθυμία του να ανταποκριθεί στην καθολική ικανοποίηση των “κοινωνικών αιτημάτων”. Τώρα δεν μπορεί κανείς να τον αγγίξει. Και η παράταση αυτή μπορεί να είναι καθοριστική.

Ο Α/ΓΕΝ Βαγγέλης Αποστολάκης θα προτιμούσε να τελείωνε γρήγορα το θέμα των κρίσεων τώρα που είναι “πάνω στο κύμα” μετά από την επιτυχή έκβαση αρκετών θεμάτων που έχουν σχέση με το ΠΝ. Κάθε καθυστέρηση και αλλαγή μπορεί να φέρει ανατροπές αν και τα προγνωστικά για τον Α/ΓΕΝ είναι θετικά σχεδόν σ΄ όλα τα σενάρια. Στην Ελλάδα βέβαια ποτέ δεν ξέρεις.

Ποιοι δεν πρέπει να νοιώθουν και τόσο άνετα; Ο Αρχηγός Στόλου Παναγιώτης Λίτσας που επιδιώκει να γίνει Α/ΓΕΝ και ο υπαρχηγός του ΓΕΝ Παναγιώτης Παστουσέας που “κοιτά” προς την θέση του Αρχηγού Στόλου. Οι δύο ναύαρχοι θα προτιμούσαν να μην υπάρξουν αλλαγές σ΄ ότι έχει να κάνει με το κυβερνητικό σχήμα. Αν βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας απ΄ αυτή τη Βουλή και η κυβέρνηση συνεχίσει όλα καλά. Αν πάμε σε εκλογές και σε κυβερνητική αλλαγή όλα ξεκινούν από το μηδέν και όχι με καλές προοπτικές.

Στους προβληματισμένους από τις πολιτικές εξελίξεις και ο Α/ΓΕΑ Βαγγέλης Τουρνάς. Με την παρούσα κατάσταση υπήρχαν βάσιμες ελπίδες ακόμη και για προώθησή του στην θεση του Α/ΓΕΕΘΑ. Σε περίπτωση οποιασδήποτε αλλαγής οι πιθανότητες παραμονής του μειώνονται δραματικά.

Αγωνίες με γαλόνια ,,,,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ