}

16 Ιανουαρίου, 2015

Θανατηφόρο το WiFi για τα παιδιά



Το δίκτυο WiFi είναι επικίνδυνο για τα παιδιά! Επομένως, οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να τα προφυλάξουν από τη συχνή έκθεση. Τα συμπεράσματα προκύπτουν από νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Microscopy and Ultrastructure», η οποία επισημαίνει ότι τα παιδιά απορροφούν περισσότερη ακτινοβολία μικροκυμάτων από τους ενηλίκους. Πρόκειται μάλιστα για «ασθένεια του μέλλοντος», καθώς τα αποτελέσματα αυτής της έκθεσης εκδηλώνονται πάνω από τρεις δεκαετίες αργότερα.

Η ακτινοβολία μικροκυμάτων -χρησιμοποιείται και από τα συστήματα ασύρματης δικτύωσης (WiFi)- έχει ενοχοποιηθεί για την πρόκληση καρκίνου, για εξασθένηση της ποιότητας και κινητικότητας του σπέρματος και για νευρολογικές και άλλες διαταραχές. Οπως και με τη χρήση κινητών τηλεφώνων, τα άτομα νεαρότερης ηλικίας αποτελούν την ομάδα «υψηλού κινδύνου».
«Τα παιδιά απορροφούν περισσότερη ακτινοβολία μικροκυμάτων από τους ενηλίκους, επειδή οι εγκεφαλικοί ιστοί τους είναι πιο απορροφητικοί, το κρανίο τους είναι λεπτότερο και το μέγεθος (του σώματός τους) είναι μικρότερο» αναφέρουν οι ερευνητές. Ακόμη πιο ευαίσθητα είναι τα έμβρυα, τα οποία μπορούν να προσλάβουν την ακτινοβολία αυτή μέσα από την έκθεση της εγκύου μητέρας τους. «Η ακτινοβολία μικροκυμάτων από τις ασύρματες συσκευές έχει ανακηρυχθεί πιθανή καρκινογόνος αιτία» συνεχίζουν οι ειδικοί. Και όχι μόνο.
Η νευρολόγος παιδίατρος Μάγια Σιτρίτ-Κλάιν προειδοποιεί: «Βλέπουμε ανησυχητική αύξηση στον αριθμό των παιδιών που διαγιγνώσκονται με νευρολογικές διαταραχές την τελευταία δεκαετία και καθετί που μπορούμε να κάνουμε το οποίο ενδεχομένως να βοηθήσει να μειώσουμε αυτή την τάση, θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη».
Ο κίνδυνος είναι γνωστός, πλην όμως οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι γονείς δεν τον αντιμετωπίζουν με τη σοβαρότητα που απαιτείται. Ισως γιατί η ακτινοβολία WiFi είναι μία ραδιοσυχνότητα 100.000 φορές χαμηλότερη από, παραδείγματος χάριν, την ακτινοβολία που εκπέμπει ένας φούρνος μικροκυμάτων ή ένα κινητό τηλέφωνο. Ωστόσο η συχνή επαφή με ασύρματα δίκτυα οδηγεί σε υπερέκθεση και ενδεχομένως θερμική αλληλεπίδραση, όταν αυξάνεται η θερμοκρασία των ιστών του σώματος, με συνέπειες που... μένει να φανούν τις επόμενες δεκαετίες.
Αλεξάνδρα Χυδηριώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ