}

20 Φεβρουαρίου, 2015

Κοινή δήλωση στο Eurogroup για να αρθεί το αδιέξοδο - Το σχέδιο έχει ετοιμαστεί



Μια κοινή δήλωση, την οποία θα εκδώσει το σημερινό Εurogroup, εκτιμάται ότι θα δώσει λύση στη σημερινή συνεδρίαση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τεχνοκράτες των 19 υπουργείων οικονομικών προετοίμασαν και έχουν σχεδόν έτοιμη μια αναλυτική δήλωση για τους υπουργούς οικονομικών.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι υπάρχουν ενδείξεις προόδου. Ανέφεραν, επίσης, ότι δεν φαίνεται να υπάρχει αδιέξοδο και ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα κατευθυνθούν προς μία λύση που φαίνεται να μπορεί να γίνει αποδεκτή από το σύνολο των χωρών μελών της ζώνης του ευρώ.
Νωρίτερα η ελληνική πλευρά ανέφερε ότι το Βερολίνο υιοθετεί σκληρή γραμμή στο EWG, παραθέτοντας παράλληλα το κείμενο της γερμανικής παρέμβασης.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ελληνική πλευρά, ο χαρακτηρισμός από τους Γερμανούς της ελληνικής επιστολής, που πολλοί έχουν αναγνωρίσει ως αμοιβαία επωφελή λύση, ως Δούρειο Ίππο στην Ευρώπη (Trojan horse), σε καμία περίπτωση δεν ευνοεί μια πραγματική συζήτηση μεταξύ εταίρων.
«Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτή τη στάση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ ως «Δούρειο Ίππο» όσων δεν θέλουν αμοιβαία επωφελή συμφωνία για την Ευρώπη», σημειώνει το Μαξίμου, συμπληρώνοντας ότι στην παρέμβασή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται η φράση «current programme» έξι φορές!
Στην κοινή δήλωση θα αναφέρεται ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει δεσμεύσεις, ενώ ταυτόχρονα θα αναφέρεται και ευελιξία στο τρέχον πρόγραμμα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ