}

25 Ιουνίου, 2015

"Σύνταξη στους στρατιωτικούς μόνο με την κατάθεση...μασέλας"! Αξιωματικός σχολιάζει με χιούμορ

Image
Γράφει ο 
Νικόλαος Σκιαδάς
Αξκός ε.α

Τα μέτρα και οι διαφωνίες των θεσμών που αφορούν το Υπουργείο Εθν. Άμυνας, όπως αυτά μου τα περιέγραψε ένα φιλικό πρόσωπο και ΔεΝ Το πίστευε ότι θα μπορούσαν να συμβούν ποτέ …..
Διαφωνία 1η

Όχι σύνταξη σε στρατιωτικούς στα 58 έτσι απλά επειδή ολοκλήρωσαν κάποια χρόνια εργασίας αλλά με τις παρακάτω πρόσθετες υποχρεώσεις:


1. Παράδοση μαζί με την αίτηση αποστρατείας και μίας τουλάχιστον μασέλας (τεχνητή οδοντοστοιχία) μαζί με υπεύθυνη δήλωση ότι έχει χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον για 3 έτη.

2. Ακριβές αντίγραφο τελευταίας ετήσιας υγειονομικής εξέτασης στην οποία να υπάρχουν τουλάχιστον 3 τμήματα με κόκκινη επισήμανση από τα παρακάτω : μικροβιολογικό, ορθοπεδικό, παθολογικό, καρδιολογικό, νευρολογικό.

3. Βεβαίωση προέδρου επιτροπής ελέγχου αθλητικών δοκιμασιών ότι στις τελευταίες 2 πριν την αίτηση αποστρατείας αποχώρησε με φορείο ή ασθενοφόρο χωρίς να ολοκληρώσει το σύνολο των δοκιμασιών.

4. Υπεύθυνη δήλωση αιτούντα ότι εμπίπτει σε 2 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ εκ των 3 παρακάτω κατηγοριών:

α. Φοράει γυαλιά και χωρίς αυτά δεν μπορεί να εκτελέσει καμία εργασία.
β. Έχει υποστεί «μόνιμη αποψίλωση» σε τουλάχιστον 50% της επιφάνειας του τριχωτού της κεφαλής (προσκόμιση 2 φωτογραφιών 80 Χ 80 εκατοστών, παλαιά και νέα κατάσταση κεφαλής με συνημμένη έκθεση τοπογράφου μηχανικού στην οποία φαίνεται η αποψιλωμένη περιοχή και το συνολικό εμβαδό της).
γ. Προσκόμιση διαγνωστικού ελέγχου ακοής (τονικό ακοόγραμμα) στο οποίο πιστοποιείται η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ για ακοή ήχων αντίστοιχων με ήχο έκρηξης χειροβομβίδας ή ΣΤΑΓΙΕΡ V32 (Τούρμπο 32 βάλβιδο) πέραν των 3 μέτρων. 


Διαφωνία 2η

Όχι μετακίνηση του υποστηρικτικού επιτελείου που επιθυμεί ο Στρατηγός KOSTARAKOS (the Great) γιατί παραβιάζει υπογραφείσες συνθήκες του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα απαιτείται να πραγματοποιηθούν μειώσεις όπως παρακάτω:

1. Μείωση των 12 chef, 10 sous chef, 8 pastry chef σε 3 μόνο. 
2. Μείωση των 120 Ανδρών Ειδικών Δυνάμεων, 80 Βατράχων Πολεμικού Ναυτικού και 20 Βατράχων Λιμενικού ως ασφάλεια σε 4.
3. Μείωση των 120 Ανωτέρων Αξκων, 100 Κατωτέρων, 80 Ανθυπασπιστών, 60 Υπαξκων, 40 ΕΜΘ και 20 ΕΠΟΠ σε 20 συνολικά.
4. Μείωση των 20 Αξκων Γυναικών Καστανού χρώματος, 20 Αξκων Γυναικών Ξανθού Χρώματος και 10 Γυναικών Υπαξκων υπολοίπων χρωματισμών μαλλιών σε 4 συνολικά.
5. Μείωση των 3 αυτοκινήτων Μercedes πολιτικού τύπου (Μπλέ, Λευκό και Μαύρο), 6 Mercedes Jeep στρατιωτικού τύπου, 2 Chinook, 2 UH-1H, 1 Apache, 1 NH-90, 1 C-130, 2 STEYR, 5 HUMMER και 1 F-16 σε σύνολο μέσων που μπορούν να εγκατασταθούν εντός του 5.000 τετραγ. μέτρων υπάρχοντος υπόστεγου λόγω μη διάθεσης περαιτέρω χώρων στην πόλη των Βρυξελλών για ενοικίαση ή αγορά.

Διαφωνία 3η

Στρατιωτική βάση της Ε.Ε στη ν. Αγ. Ευστράτιο προς υποστήριξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο. Για ισορροπία δυνάμεων και κατά αναλογία με τα όσα προγραμματίστηκαν ήδη για την Κάρπαθο θα απαιτηθούν να γίνουν τα παρακάτω έργα:
1. Λιμένας ικανός για ελλιμενισμό 3 φρεγατών, 2 αντιτορπιλικών και 1 αρματαγωγού.
2. Κατασκευή 2 αεροδρομίων τύπου ΝΑΤΟ.
3. Κατασκευή 40 υπόγειων αποθηκών τύπου ΝΑΤΟ.
4. Κατασκευή 2 υπόγειων στρατηγείων (κύριο & εφεδρικό).
5. Κατασκευή ενός όρους 2.000 μ. για εγκατάσταση επί της κορυφής συστημάτων επικοινωνιών παγκοσμίου εμβέλειας.
6. Κατασκευή 10.000 οικιών για διαμονή του αντίστοιχου στρατιωτικού προσωπικού της ΕΕ.
ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ότι θα υπογραφεί σχετικό συμφωνητικό στο οποίο θα αναγράφεται η πρόσφατη προφορική ΔΕΣΜΕΥΣΗ του Kostarakos the Great ότι «Θα προΐσταμαι του Ευρωπαϊκού Στρατού μέχρι ολοκληρώσεως των έργων στον Αη Στράτη τα οποία θα γίνουν με σεβασμό στο περιβάλλον και την τοπική κοινωνία και θα αποτελέσουν την κορωνίδα των σαρωτικών αλλαγών που επέφερα στον Ευρωπαϊκό Στρατό αντάξιων των όσων έκανα και στον Ελληνικό στρατό, και θα αποτελέσουν την απαρχή ενός νέου Γαλαξιακού Στρατού που ελπίζω να προλάβω να διοικήσω, βεβαίως, βεβαίως.».

ΥΓ. Ας ενημερώσει κάποιος από το νομικό τμήμα του ΥΠΕΘΑ όσους φωτογράφους ασχολούνται με επιλογές και αδικούν τους πραγματικά άξιους, περί των ισχυόντων της ΕΕ για δυνατότητα καθορισμού ή μη του φύλου υποψηφίων για θέσεις εργασίας σε αυτήν για να μην επαναλάβουν λάθη ελληνικά κάποιοι που θέλουν να στείλουν την ανιψιά τους στις Βρυξέλλες, όπως και για τον τρόπο σύγκρισης – αξιολόγησης μεταπτυχιακών τίτλων (ΑΕΙ εξωτερικού, εσωτερικού ή άλλου πλανήτη!!!) γιατί θα ακουστεί κανένα ΞΟΟΟΥΥΥΥ από τις Βρυξέλλες μέχρι την Αθήνα!!! 
Εύχομαι από καρδιάς καλό καλοκαίρι σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό.
Εγώ πάντως καλοκαιρινές διακοπές θα πάω Λήμνο και Αγ. Ευστράτιο φέτος για να τα χαρώ όπως είναι τώρα, γιατί που ξέρεις …. άμα σου κάτσει…..θείε…..!!!! 


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ