}

21 Ιουνίου, 2015

Παιχνίδια Εντυπώσεων: "Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν"

Έτσι συνόψισε ο Θουκυδίδης την καταστροφική αδυναμία της Αθηναϊκής Πολιτείας να αντιληφθεί τα πραγματικά διακυβεύματα και να τα αντιμετωπίσει με ορθή προτεραιότητα.
KAΘΕ ΦΟΡΑ που η μικρή (αλλά θαυματουργή) Ελλάδα προσπαθούσε να σηκώσει κεφάλι (π.χ. μετά την Επανάσταση του 1821 ή μετά την αποχώρηση των ναζιστικών δυνάμεων) τα... τσακάλια όλων των αποχρώσεων μύριζαν αίμα και κατέφθαναν -στη βασανισμένη πατρίδα- να εισπράξουν το... κατιτίς τους! Οι βρικόλακες...
ΚΑΙ ΠΩΣ θα το έπαιρναν αυτό που «τόσο πολύ ήθελαν», αν δεν δίχαζαν (επιστημονικά) τον λαό; Τα ίδια συμβαίνουν -όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο- και τώρα, που η χώρα, πληγωμένη απο την πενταετία των καταστροφικών Μνημονίων, παλεύει όχι για να επιστρέψει στην ευμάρεια της γελοιότητας του 2005, του 2006 και του 2007, αλλά για να επιτύχει να έχει μισή κουταλιά ζάχαρη το «λάθος φάρμακο».
ΤΑ ΓΡΑΦΩ αυτά γιατί παρακολουθώ ανήσυχος το «παιχνίδι των εντυπώσεων» με φόντο το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, μπροστά στη Βουλη! Με συγκεντρώσεις, δήθεν, υπέρ του ευρώ και συλλαλητήρια, υποτίθεται, υπέρ της δραχμής. Πόσο ανόητοι είναι όσοι «τσιμπάνε» σε τέτοια απαράδεκτα (μη σας πω και προδοτικά) διλήμματα.
ΜΕΤΡΟΥΝ, λοιπόν, οι μεν τον κόσμο που μαζεύτηκε (και είπε «όχι» στη ρήξη με τους αχόρταγους δανειστές) και τον συγκρίνουν -ποσοτικά και ποιοτικά- με όσους ζητούν αξιοπρέπεια και «τσαμπουκά» απέναντι στους «θεσμούς» των «σκοτεινών» συστημάτων της γηραιάς ηπείρου! (Και ποιος τους ενημέρωσε ότι οι «δεύτεροι» γουστάρουν επιστροφή σε εθνικό νόμισμα; Και πώς ξέρουν οόι οι «πρώτοι» επιθυμούν να ζήσουν στα... τέσσερα;)
Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ κοινωνικός αυτοματισμός (που περιγράφεται λεπτομερώς στη «Θεωρία του Σοκ») βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη! Συνταξιούχος των 600 ευρώ (που θα γίνουν 300 το πολύ, αν επέλθει συμφωνία) εναντίον συνταξιούχου των 600 ευρώ (που θα γίνουν το πολύ 100.000 δραχμές, αν η χώρα πέσει στα βράχια).
ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ντροπή να συμβαίνουν αυτά στο πιο ηλιόλουστο οικόπεδο της Μεσογείου -ποτισμένο με το αίμα των παιδιών του απ' άκρη σ' άκρη-, όπου, σύμφωνα με το ανέκδοτο, διατηρούσε κάποτε εξοχικό ο Παντοδύναμος!
ΠΟΝΑΕΙ, ΠΟΝΑΕΙ, πονάει (ένθεν κακείθεν) η λογιστική αποτίμηση του χρέους, που, αν δεν «κουρευτεί» (ή αναδιαρθρωθεί), δεν υπάρχει περίπτωση να πληρωθεί στον αιώνα τον άπαντα! Για να δούμε: Θα τολμήσει (ανεξαρτήτως αποτελέσματος στη διαπραγμάτευση) να προσφύγει στα διεθνή Δικαστήρια;
ΔΙΑΒΑΣΑ στην «Espresso» για τον ανεκδιήγητο Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, που απολάμβανε sushi στο πολυτελές και πανάκριβο (τουλάχιστον 100 ευρώ το άτομο) Κiku, στο Νέο Ψυχικό! Τι να... κάνουμε! Οι... σοσιαλδημοκράτες δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς ιαπωνική κουζίνα! Είχαν και στο χωριό τους...
ΜΕΓΑΛΗ Δευτέρα αύριο! Σύνοδος Κορυφής για πολιτική (;) απόφαση ή... κόλαση παντού! Η Παναγία -έτσι κι αλλιώς- είναι μαζί μας...

Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ