}

06 Ιουλίου, 2015

"Σεισμός" σε Ευρώπη και Ελλάδα από το ΟΧΙ - Σύνοδος Κορυφής τη Τρίτη και "χρησμός" Μέρκελ

Image
Σεισμός στην Ευρώπη, σεισμός και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό  της χώρας. Μέρκελ και Ολάντ ανακοίνωσαν Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης με την καγκελάριο να λέει ότι “πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του ελληνικού λαού”. Το πως θα “μεταφραστεί” αυτή η δήλωση μένει να το δούμε. Υπάρχουν εκείνοι που την ερμηνεύουν αισιόδοξα και θέλουν να πιστεύουν ότι το Βερολίνο επιτέλους θα εγκαταλείψει τις αδιεξοδες εμμονές του. Και υπάρχουν και οι άλλοι που εκτιμούν ότι οι Γερμανοί είναι πάντα…Γερμανοί και θα πιέσουν κι άλλο για Grexit “ερμηνεύοντας” την απόφαση του ελληνικού λαού να πει όχι στο παράλογο πρόγραμμα “εξυγίανσης” ως επιθυμία μας να βγούμε από την ευρωζώνη.

Όπως και να ΄χει η “μετάφραση” τα δεδομένα πλέον είναι τελείως διαφορετικά. Πάνω από 60% του ελληνικού λαού έχει πει ηχηρό ΟΧΙ στα όσα προτείνουν οι Γερμανοί. Αυτό δεν γίνεται να το αγνοήσουν. Αν επιμείνει η κυρία Μέρκελ στην σκληρή γραμμή της απάνθρωπης λιτότητας αυτό θα σημαίνει ότι αναλαμβάνει το μεγάλο ρίσκο να μείνει στην ιστορία ως η γυναίκα που διέλυσε την Ευρώπη.

Σ΄ ότι έχει να κάνει με το εσωτερκό πολιτικό σκηνικό. Το τεράστιο ποσοστό του ΟΧΙ λειτουργεί ως “πυρηνική βόμβα”. Ο Αντώνης Σαμαράς παραιτήθηκε και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι προφανές ότι έχουν αιφνιδιαστεί από το μεέγεθος της επικράτησης του ΟΧΙ. Οι δηλώσεις που έγιναν από τους επικεφαλείς των κομμάτων της αντιπολίτευσης αποτυπώνουν αυτή την αμηχανία. Οι προβλέψεις για άσχημες εξελίξεις για τη χώρα δεν ήταν στο κλίμα του αποτελέσματος που ήταν σαρωτικό. Αυτό που θα ανέμεναν οι πολίτες και νομίζουμε ότι ακόμη αναμένουν είναι η συστράτευση όλων στην κοινή προσπάθεια για μια καλύτερη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Εδώ έρχεται η ευθύνη της κυβέρνησης. Η οποία θα πρέπει να καλέσει άπαντες να συνταχθούν σε μία ομάδα εθνικής διαπραγμάτευσης που θα μεταφέρει με τρόπο πειστικό το ηχηρό ΟΧΙ στους Ευρωπαίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ