}

13 Ιουλίου, 2015

ΣΑΛΑΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ......ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ....

 Με τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου να εκκρεμούν προς ψήφιση έως την Τετάρτη και δεδομένης της κοινοβουλευτικής στήριξης που θα έχουν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή καταγράφηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, συνεδριάζει το πρωί (08:00) 
της Τρίτης, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να τεθεί η στάση τουλάχιστον 30 βουλευτών καθώς και σενάρια περί διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ, θα συζητηθεί η συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, καθώς και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό της ΚΟ μετά την διαφοροποίηση 32 βουλευτών.

Η συνεδρίαση θα είναι κλειστή, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πέραν της συζήτησης για τη συμφωνία, αναμένεται να διευκρινιστεί η στάση των βουλευτών, κυρίως της Αριστερής Πλατφόρμας, αν, δηλαδή, προτίθενται να επαναλάβουν το «παρών» ή να επιλέξουν το «όχι» ή και να απουσιάσουν ή αν θα επιλέξουν να αλλάξουν την ψήφο τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το μεσημέρι της Δευτέρας σημειώνονταν επαφές μεταξύ βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (όπως για παράδειγμα, οι Π. Λαφαζάνης, Ν. Χουντής, Κ. Ήσυχος, Δ. Στρατούλης, Θ. Πετράκος, Ι. Σταθάς, Σ. Παπαδόγιαννη, Στ. Λεουτσάκος.), ενώ το απόγευμα 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασαν στο γραφείο της αντιπροέδρου της Βουλής Λίτσας Αμανατίδου, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στις εξελίξεις.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, οι βουλευτές αυτοί προτίθενται να δηλώσουν τη διαφωνία τους με τη συμφωνία, να παραιτηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να μην παραδόσουν τις έδρες τους. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι βουλευτές αυτοί θα μπορούσαν να σχηματίσουν ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα, με ισχυρή εκπροσώπηση.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Γιάννης Μπαλάφας προειδοποίησε για τον κίνδυνο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ λόγω του μνημονίου. «Υπάρχει η προοπτική διαχωρισμού μέσα στο κόμμα, καθώς μέρος των στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχονται την τακτική που ακολούθησε ο πρωθυπουργός μας».

«Επετεύχθη συμφωνία και αποφεύχθηκε το χειρότερο. Θεωρώ ότι τώρα έχουν καθήκον ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσουν στην κοινωνία την αναγκαιότητα της λήψης των μέτρων» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλ. Μητρόπουλος στον ΒΗΜΑ 99,5.

Για την «Αριστερή Πλατφόρμα», τους διαφωνούντες και αν πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους σημείωσε: «Οι διαφωνήσαντες προχθές, το ιστορικότερο και κυρίαρχο και δεύτερο σε δύναμη οργανωτικά και ιδεολογικά ρεύμα, το συνιδρυτικό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού διαφώνησαν στο έλασσον, θεωρώ ότι θα τοποθετηθούν σύντομα. Από εκεί και πέρα, θέμα παράδοσης εδρών σε μέλη Κεντρικής Επιτροπής και Πολιτικής Γραμματείας, δηλαδή της καρδιάς του κόμματος, έχουν να κάνουν περισσότερο με θέμα δημοκρατικής διευθέτησης και συνεννόησης».

IN.GR 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ