}

22 Ιουλίου, 2015

Μαξίμου: Προς αναστολή οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

Διατήρηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας προαναγγέλλουν κυβερνητικές πηγές, παρά τις αλλαγές στο καθεστώς πλειστηριασμών που φέρνει ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας που ψηφίζεται στη Βουλή.
Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνουν ότι ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας θα τεθεί σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου του 2016 κι έως τότε «θα έχει ψηφιστεί από την Βουλή διάταξη για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για την ρύθμιση των κόκκινων δανείων».
Κατά τις ίδιες πηγές, «η εκκαθάριση των επιχειρήσεων που έχουν ήδη πτωχεύσει, θα γίνει με τον ισχύοντα νόμο», ενώ «μέχρι την έναρξη ισχύος του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης για βελτιώσεις και τροποποιήσεις».
Από το Μαξίμου επισημαίνεται ακόμη ότι και η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών έχει δεσμευτεί ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους δεν θα αλλάξει το καθεστώς που διέπει τους πλειστηριασμούς και θα τηρηθεί η υφιστάμενη νομοθεσία.
Μέχρι το τέλος Ιουνίου, η πρώτη κατοικία προστατευόταν από τους πλειστηριασμούς με βάση τον Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών. Οι αλλαγές στην Πολιτική Δικονομία απενεργοποιούν, ουσιαστικά, αυτόν τον Κώδικα Δεοντολογίας, ωστόσο οι τράπεζες δεσμεύονται ότι δεν θα προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς. 
Σήμερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ