}

20 Ιουλίου, 2015

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Κάνουμε ότι είναι δυνατό για να παραμείνει η πατρίδα μας απαξιωμένη

Σάββας Καλεντερίδης
Εικόνα: Σάββας ΚαλεντερίδηςΕν έτει 1996 ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης... βροντοφώναζε το «Ευχαριστώ τους Αμερικανούς» στην ελληνική Βουλή, λίγες μέρες μετά την προδοσία των Ιμίων, η οποία έχει μείνει ατιμώρητη, παρότι ελληνικότατο έδαφος μετά τη συγκεκριμένη κρίση έχει περιέλθει σε μια κατάσταση όπου η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να ασκήσει εθνική κυριαρχία.

Ο ελληνικός λαός, μετά τα Ιμια και μετά την παράδοση Οτζαλάν στους Τούρκους, τυφλωμένος από κομματισμό και μπουκωμένος από τις παροχές με δανεικά, δεν μπόρεσε να δει ούτε την προδοσία ούτε τον κατήφορο και δεν έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνουν οι ανύπαρκτοι θεσμοί, να τον τιμωρήσει βαρύτατα για αυτά τα εθνικά εγκλήματα και τις προδοσίες.
Αντ' αυτού, τον εξέλεξε και πάλι πρωθυπουργό, για να αποτελειώσει το έγκλημα, που ήταν η ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας με την είσοδο στο ευρώ, υπό τις συνθήκες που έγινε, με την αρωγή του στενού του συνεργάτη και υπουργού, του κ. Χριστοδουλάκη, που και σήμερα προσπαθεί να μας σώσει, ως εκλεκτός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., από τη θέση του αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς!
Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, πρόκειται για το φαινόμενο της ανακύκλωσης.

Εν έτει 2015 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αυτή τη φορά -ο πρωθυπουργός ήταν απασχολημένος με τη διαχείριση της υπόθεσης της ομάδας της δραχμής, που σχεδίασε την... απαλλοτρίωση των αποθεμάτων της ΕΚΤ στην Ελλάδα αλλά και την απελευθέρωση της πατρίδας και του λαού, όπως ανακοίνωσε η κυρία Βαλαβάνη, η οποία, παρότι υπέρ της απαλλοτρίωσης και των χρημάτων που είχαν οι Ελληνες στις θυρίδες, διατηρεί τα χρήματά της στο εξωτερικό, ενώ τα 200 χιλιάρικα που υπήρχαν σε ελληνική τράπεζα τα απέσυρε διά της μητρός της δύο μέρες πριν από το capital control-, ο κύριος Δραγασάκης, λοιπόν, βροντοφώναξε τη φορά αυτή το δικό του «ευχαριστώ τις ΗΠΑ», όχι μέσα στην ελληνική Βουλή αλλά στις συχνότητες του ημιεπίσημου κομματικού ραδιοφώνου Στο Κόκκινο. Κι αυτό γιατί εκεί είναι το ακροατήριο που έπρεπε να το ακούσει!

Τι είναι όμως αυτό που έκανε στη μια περίπτωση έναν γερμανοτραφή πολιτικό, με στενές σχέσεις με το γερμανικό σύστημα εξουσίας -όρα αδελφός Σπύρος-, και έναν άλλον πολιτικό, με στενές σχέσεις με το ρωσικό σύστημα εξουσίας, υψυλόβαθμο κομματικό στέλχος του ΚΚΕ γαρ μέχρι προ ολίγων ετών, να βροντοφωνάξουν το υπερήφανο «ευχαριστούμε τους Αμερικανούς» την επομένη δύο σοβαρών κρίσεων και δύο εξ αντικειμένου προδοσιών της πατρίδας μας;
Μα η επίσημη δήλωση υποταγής στην Ουάσινγκτον, η δήλωση από τα πιο επίσημα χείλη ότι στην Ελλάδα κάνει κουμάντο η Αμερική και ότι στη μια περίπτωση η Γερμανία και στην άλλη η Ρωσία θα πρέπει να πάψουν να πιστεύουν τα ψέματα που τους λένε οι μέχρι χθες πιστοί τους φίλοι!

Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση με την πατρίδα μας.
Αυτή είναι η Ελλάδα του 21ου αιώνα.
Πολίτες και πολιτικοί κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να παραμείνει η πατρίδα μας μια καχεκτική και απαξιωμένη χώρα, με το μόνο που μας σώζει να είναι πάντα η... ένδοξη Ιστορία μας.
Μήπως ήλθε η ώρα να κάνουμε κάτι κι εμείς, για να σηκωθεί αυτή η πατρίδα στα πόδια της, όρθια και υπερήφανη;
Ως πότε θα τη βλέπουμε ατιμασμένη και γονυπετή;



Σάββας Καλεντερίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ