}

07 Σεπτεμβρίου, 2015

Εκλογές και Άμυνα: τα λάθη οι παραλείψεις τα "εγκλήματα" που δεν διόρθωσε καμία κάλπη!!! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!!!!


Image


Του Κων. Φράγκου
Η σιωπή δεν κάνει ποτέ γκάφες
Μπέρναρ Σω


Στο, προ ημερών, α' μέρος της έρευνας διέκοψα την σύντομη αναδρομή μου περί Αμυντικών στα του βίου και πολιτείας του κ. Ε. Μεϊμαράκη ως ΥΕΘΑ. Επαναλαμβάνω: Μια εποχή πλήρους 
αδράνειας, ραθυμίας, και επιμελούς αποφυγής δράσης, αφασίας και εγκατάλειψης των αμυντικών προβλημάτων με παράλληλο θάψιμο των σκανδάλων.

Ακόμη δέκα σκαλιά πιο κάτω η αποτρεπτική ικανότητα της Χώρας από το 2004. Και ξοδεύθηκαν τόσα μυθώδη ποσά. 
Ο κ. Ε. Μ. απεχθανόταν, παράλληλα, την κριτική, την απέφευγε. Ιδιαίτερα τις ενοχλητικές και αδιάκριτες ερωτήσεις στη Βουλή.

Όταν ο τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εντιμότατος, κ. Στ. Ματζαμπετάκης υπέβαλε ερώτηση (5094/03/07) στο ΥΕΘΑ για την (αθλία) κατάσταση των χρυσοπληρωμένων, επί Σημιτοκρατίας, αεροστρώμνων ZUBR, με βάση καταγγελίες του Τύπου, ο ….. Βαγγέλας του απάντησε "κοφτά" (Φ 900α/5900/9029/30.03.07)

…Σας γνωρίζουμε ότι το ΥΕΘΑ δεν σχολιάζει πληροφορίες και δημοσιεύματα Τύπου μέσω της διαδικασίας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (SIC).
Εντελώς εξωφρενικό! Εξοβελίζει, ταυτόχρονα, ο κ. Υπουργός Τύπο και Βουλή και τους απαγορεύει να ελέγχουν. Τότε ποιος θα τον έλεγχε; Απλά δεν ήθελε ν' απαντήσει για τα εξοπλιστικά αίσχη και την αδράνεια του. 


Πέραν αυτών ο Γεν. Διευθυντής ΓΔΑΕΕ είχε κλείσει στα ψυγεία δεκάδες εκατομμυρίων € ως ΑΩ, στερώντας την Αμυντική Βιομηχανία, τους πενόμενους κατασκευαστές, πολύτιμο έργο!

Κλείνω με ένα χαρακτηριστικό σκίτσο του κ. Ε.Μ. από τον δημοσιογράφο και Μ. Πιτσιλίδη (Σατυρικό Λεξικό): Στρατηγός του κόμματος της ΝΔ. Λόγω της εμπειρίας του στις κομματικές μάχες ανέλαβε δύο Υπουργεία: το Εθνικής Άμυνας και το ………. κομματικής Άμυνας. Από το δεύτερο διορίζει στο πρώτο, ώστε να μπορεί να βοηθήσει το δεύτερο που στηρίζει το πρώτο.

Το καλλίτερο, όμως, που έχει γραφτεί για τον κ. Ε. Μ. είναι μια εκτενής σκιαγραφία του (Καθημερινή 14/10/06) από τον εκλεκτό δημοσιογράφο κ. Γ. Μαλούχο. Αναζητείστε την.

Δεν τρέφω προσωπικό μένος κατά του κ. Ε.Μ αλλά δεν αντέχω, όλοι αυτοί οι χρεοκοπημένοι, αποτυχόντες και πωρωμένοι πολιτικοί, υπεύθυνοι της σημερινής κατάντιας μας, κ. Γ. Παπανδρέου, Ε. Μεϊμαράκης, Ε. Βενιζέλος, Φώφη Γεννηματά, κ. Καραμανλής, Ντ. Μπακογιάννη, Α. Σαμαράς και μια 50δα ακόμη λεγεωνάριων τους βλάψαντες, τα μάλα, την Χώρα και την Άμυνα να επιμείνουν να θέλουν να μας σώσουν. 

Έπρεπε, ήδη, να έχουν έχουν αποσυρθεί. Αποτελούν μακάβρια λείψανα μίας εποχής κατάπτωσης, διαφθοράς, υποβιβασμού της Χώρας. Έχουν πλήξει την αξιοπρέπεια της. Εζυγίσθηκαν, εμετρήθηκαν, δοκιμάσθηκαν και ευρέθηκαν θλιβερά ελλειπείς και ανεπαρκείς. Μερικοί, μάλιστα, επικίνδυνοι. Φαντασθήτε, μετεκλογικά να σχηματίσουν Κυβέρνηση οι κ. Μεϊμαράκης και Γεννηματά! Τραγωδία!

Τελικά ο κ. Ε. Μεϊμαράκης δεν παρέδωσε στον κ. Ε. Βενιζέλο μόνο ένα Στράτευμα με διαλυμένα τα οπλικά του συστήματα, με στελέχη απογοητευμένα αλλά και με Στρατό κουτσουρεμένο αφού φεύγοντας μείωσε, χωρίς έγκριση των Επιτελείων, τη θητεία κατά 3 μήνες για ψηφοθηρικούς λόγους. Έκτοτε η πληγή αυτή δεν έχει κλείσει…

Η εποχή Γεωργίου Β΄, Παπανδρέου Γ. - Ε. Βενιζέλου

Κακόν άρχεσαι υπό χερείονος
(κακό πράγμα να σε κυβερνούν άχρηστοι)
Δημόκριτος 


Ο κ. ΓΑΠ ήταν γνωστός πέραν από την ανεπάρκειά του στα Υπουργεία που πέρασε πριν γίνει Πρωθυπουργός στη δύστυχη τούτη Χώρα, και από τον ρόλο του στ' αμυντικά επί Σημιτοκρατίας. Ως μέλος του ΚΥΣΕΑ εξαφανιζόταν, δεν συμμετείχε στις συνεδριάσεις του όταν είχαν ως αντικείμενο τις ευωχίες των εξοπλισμών που… προσέφεραν οι κ. Τσοχατζόπουλος και Παπαντωνίου υπό τις ευλογίες του κ. Σημίτη. Προφασιζόταν… κοιλόπονο και απείχε… Δεν ήθελε ν' αναλάβει ευθύνες. Αυτό σημαίνει Ηγέτης…

Κανείς, τότε, δεν υποψιαζόταν ότι ο ΓΑΠ αργότερα θα παρέδιδε τη Χώρα πεσκέσι, στην ομάδα των δανειστών και θα ξεπουλούσε την εθνική κυριαρχία. 

Ο κ. Ε. Βενιζέλος, μαχητικός υπερασπιστής του Άκη σε εξεταστικές επιτροπές κ.λπ. έρριξε την οριστική ταφόπετρα στα σκάνδαλα. Η ατιμωρησία, πλέον, κατέστη δόγμα των Κυβερνόντων. Μπείτε σκυλιά κι αλέστε.

Δεν θα παρακολουθήσω τα όσα λέγονται για πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, για Ολυμπιακά έργα κ.ά. Θα εστιάσω το σχόλιό μου στα της Άμυνας.

Δεν επένδυσε ούτε 1 € στην αποτροπή.

Αδιαφόρησε πλήρως για την συντήρηση των παραληφθέντων οπλικών συστημάτων, την αξιοποίηση των επιχειρησιακών τους αρετών. Δεν απαίτησε, πιεστικά, και με απειλή της εφαρμογής ρητρών, την παράδοση υλικών (ήδη πληρωμένων) στους προμηθευτές από κιμπάρηδες προκατόχους του (π.χ. Ε/Π ΝΗ90). Τα άρματα εξακολουθούσαν να είναι χρήσιμα μόνο για τα πανηγύρια αφού δεν είχαν πυρομαχικά, τα F16 δεν είχαν σύστημα αυτοπροστασίας, τα ZUBR είχαν βγει στην ξηρά, συστήματα επικοινωνιών Στρατού, καλοπληρωμένα, δεν υπήρχαν.

Ουδέν ενδιαφέρον επεδείξατο για την Αμυντική Βιομηχανία.

Μετέφερε για ψηφοθηρικούς λόγους την Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων στη Θεσσαλονίκη για να την κλείσει σε λίγο.

Κομματικοποίησε το Στράτευμα. 

Οργάνωσε παράκεντρα κομματικής Εξουσίας μαστορεύοντα Νόμους (π.χ. Περί Προμηθειών) χωρίς τη συγκατάθεση των Επιτελείων.
Θάπτει, ο Καίσαρ, τον εκσυγχρονισμό του βασικότερου επιθετικού μέσου του Στρατού, των Ε/Π APACHE χωρίς να το δικαιολογεί. Στις συνεχείς εκκλήσεις και παρακλήσεις του τότε Α/Π Στρατηγού Φρ. Φράγκου απαντά απαξιωτικά. Τα πανάκριβα Ε/Π, έκτοτε, καταρρέουν βαθμηδόν. Είναι εθνικά υπόλογος ή όχι;

Βούλιαξε το φρόνημα των στελεχών. Οι συμπεριφορές του Καισαρικές και αλαζονικές. Παραθέτω ένα σχόλιο του κορυφαίου αμυντικού σχολιαστή κ. Μάνου Ηλιάδη (Επενδυτής 09-10-11) "Χωρίς υπερβολή, θα λέγαμε ότι σε ολόκληρο το χώρο της Άμυνας και στους παράπλευρους τομείς, δεν υπάρχει τίποτα που να λειτουργεί…     Αν η πολιτική Ηγεσία του ΥΕΘΑ της προηγούμενης Κυβέρνησης (Μεϊμαράκη) οδήγησε σε βαθμιαία έκπτωση της αμυντικής ισχύος της Χώρας, η παρούσα (Βενιζέλος) μέσα σε διάστημα μόλις δύο (2) ετών την οδήγησε σε ελευθέρα πτώση…". Ακατάσχετες αγορεύσεις, γοργόστροφες απαντήσεις αλλά ΟΥΔΕΝ ΕΡΓΟΝ, σχολιάζει ο κ. Παπαδόπουλος - Τετράδης (Ελευθ. 20.06.11).

Εν τω μεταξύ, ενώ τα 4 μοιραία υποβρύχια του Άκη που είχαν, χρυσοπληρωθεί, δεν παραδίνονταν ο κ. Ε.Β. έσπευσε να υπογράψει σύμβαση για ακόμη δύο, όταν η Χώρα είχε εισέλθει ήδη στη δίνη της κρίσης. Το κωμικό της υπόθεσης είναι ότι όταν καταγγέλθηκε η πράξη στη Βουλή, επί ΠΑΣΟΚ, και ζητήθηκε παραπομπή του κ. ΕΒ η ΝΔ ούρλιαζε υπέρ της παραπομπής. Όταν αργότερα η υπόθεση επανήλθε επί Αντωνομπένηδων η ΝΔ…κραύγαζε.. κατά! Αυτοί, δυστυχώς, οι ανυπόληπτοι, μας κυβερνούν. Εν τω μεταξύ, ενώ πέρασαν 4 ολόκληρα χρόνια ΟΥΔΕΙΣ αναφέρεται στα Υ/Β ούτε στην προκαταβολή των 165 εκ. € που δόθηκε. Κάπου θα βρίσκονται. Εν καταδύσει κολλημένα, ίσως, σε κάποια λασπουριά διαφθοράς!

Αντιλαμβάνεσθε το επίπεδο της άμυνας που άφησε ο κ. Ε.Β. για να μεταπηδήσει στο ΥΠΟΙΚ όπου έγραψε σελίδες δόξας (ο χειρότερος ΥΠΟΙΚ της ΟΝΕ κατά FINANCIAL TIMES 22-11-11). 

Τα γεγονότα, οι προμήθειες που ανέφερα πιο πάνω και ο χειρισμός τους εμπεριέχουν ψήγματα εθνικής προδοσίας που βαρύνουν όχι μόνο τους αυτουργούς αλλά και τους συγκαλύπτοντες. Ουδείς ενδιαφέρθηκε, περαιτέρω για την κραιπάλη των δανείων, των SWAPS και των εξοπλισμών 1996-2004. Μόνο μερικοί φιλολογίζοντες και αιθεροβάμονες σαν κι εμένα.

"Σε φαγωμένα απίδια τι μετράς τις ουρές;". Λέει μια παροιμία της Αρκαδίας, της πατρίδας μου. Κάνω πάλι μία στάση αφού επιβεβαιώσω, με στοιχεία που έχω, ότι η Άμυνα επί Γιωργομπένηδων έκανε ακόμη μια βουτιά. Και στο υλικό και το προσωπικό. Στο επόμενο και τελευταίο οι εποχές των Παπαδήμα, Αντωνομπένηδων και ΣυριζοΑνέλ. Τα ξαναλέμε…

* Οι αναφερόμενοι "Ηγέτες", πλην κ. Ε.Β., δεν έχουν εργασθεί ποτέ! Δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο. Σ' αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και οι νεόκοποι κομμουνιστοδραχμικοί σωτήρες ΛαφαζανοΗσυχοστρατούληδες. Ένας κι ένας… Όλοι, βέβαια, υπολογίζουν στην έλλειψη μνήμης των πολιτών. Ο Ελληνικός Λαός, δυστυχώς, έχει μνήμη ρηχή, κοντή και ελαστική.

Πέραν πάσης αμφιβολίας οι δύο Ευάγγελοι υπήρξαν οι βασικότεροι ολετήρες  της Ελληνικής Άμυνας. Επιβραβεύθηκαν όμως: ο ένας έγινε Αρχηγός Κόμματος, ΥΠΕΞ και συμπρωθυπουργός μετά του Αντωνίου του ελλειπούς, και ο έτερος Πρόεδρος της Βουλής και Αρχηγός της ΝΔ. Αυτή είναι η Ελλάδα, θα έλεγε ο Σημίτης. 

* Και ενώ όλα έβαιναν ειδυλλιακά και κατά την μετασημιτική εποχή, με τα πάντα κουκουλωμένα, βγήκε αυτό ο απίθανος τ. ΑΝΥΕΘΑ κ. Π. Μπεγλίτης να δηλώνει "Στους εξοπλισμούς έγιναν λωποδυσίες πολλοί έκαναν περιουσία και καριέρα με τις αρπαχτές…" Τι θελε και το 'λεγε; Αναστατώθηκε το Ιερατείο και επιβλήθηκα περαιτέρω σιωπή. Το τόλμησε όμως…

*Aftoforakias: Είναι η λέξη μαγκιάς που εισήγαγε ο κ. Ε.Μ. στην εγχώρια και διεθνή πολιτική διάλεκτο. Εκθέτει την Ν.Δ.

* Ο κ. Ε.Μ. δεν γνωρίζει ούτε τη γλώσσα του Σεκσπήρου, ούτε του Ρακίνα, ούτε του Νίτσε, ούτε του Φίτζεραλντ πολλώ μάλλω του Πούσκιν. Χειρίζεται όμως άριστα την "γαλλική" της πιάτσας. Σας θυμίζω τα "μπινελίκια" που εξαπέλυσε στη Βουλή κατά του κατάπληκτου διπλωμάτη - βουλευτή κ. Γιάννη Κοραντή που επιχείρησε να τον ελέγξει.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ