}

13 Σεπτεμβρίου, 2015

Ιδού ο χάρτης με τα δρομολόγια μεταφοράς των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία - Πότε πέρασαν μέσω Ελλάδας - Ρώσοι οι χειριστές των Pantsir-S1 στη Συρία

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ - ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΑΕΡΟΓΕΦΥΡΑ "ΖΩΗΣ" ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ
του Βασίλη Καπούλα
Τεράστια είναι η ρωσική αερογέφυρα εξοπλισμού της Συρίας και μεταφοράς ρωσικών δυνάμεων που έχει στηθεί από τη Μόσχα αφού νέες πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις ρωσικών μεταγωγικών αεροσκαφών δείχνουν την πολεμική κινητικότητα που επικρατεί. Η γέφυρα "ζωής" της Συρίας απέναντι στο ISIL ξεκινά κυρίως από την Κριμαία και τα αεροδρόμια Σεβαστούπολης-Συμφερούπολης.
Αυτό που έχει προκαλέσει ανησυχία στο Ισραήλ είναι ότι έχει μεταφερθεί το υπερσύγχρονο πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir-S1, γνωστό στο ΝΑΤΟ ως SA-22 στη Συρία και χειρίζεται αποκλειστικά από Ρώσους χειριστές. Η κίνηση αυτή έχει στόχο αποκλειστικά το Ισραήλ το οποίο θα σκεφτεί πλέον πιο σοβαρά και...υπεύθυνα την οποιαδήποτε απόπειρα βομβαρδισμού εγκαταστάσεων της Συρίας αφού αν τραυματιστούν Ρώσοι στρατιώτες ποιος ξέρει ποια θα είναι τα αντίποινα της Μόσχας...
Στις 7 Σεπτεμβρίου εντοπίστηκαν δύο An 124 Condor να κατευθύνονται προς τη Συρία ενώ στις 9 του ίδιου μήνα την εμφάνιση τους έκαναν ακόμη 5 An-124 με ένα ακόμη να ακολουθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, όλα με προορισμό τη Λαττάκεια. 
Σύμφωνα με αρκετές πηγές αρκετά μεταγωγικά, τουλάχιστον τέσσερα μεταγωγικά, πήγαν δια μέσω Ιράν και Ιράκ ενώ ακόμα έξι στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου ακολούθησαν διαφορετικό αεροδιάδρομο μετά τις αρνήσεις Τουρκίας και Βουλγαρίας.
Ενδιαφέρον είναι ακόμη ότι εντοπίστηκαν στις 22 και 28 Αυγούστου πτήσεις των Συριακών Αερογραμμών και συγκεκριμένα IL-76  (YK-ATA) με πτήσεις από Λαττάκεια προς Μόσχα μέσω Ιράν και Ιράκ
Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν πετάνε μόνο An-124 προς Συρία αλλά και Il-62, RA-86496, και αεροσκάφη της EMERCOM (Russian Ministry for Emergency Situations) Il-76, RA-76429:
Το πρώτο επισκέφτηκε τη Λαττάκεια στις 12, 28 Αυγούστου και στις 7 Σεπτεμβρίου χρησιμοποιώντας αεροδιάδρομο μέσω Βουλγαρίας και στις 10 Σεπτεμβρίου πήγε Συρία μέσω Λευκορωσίας-Πολωνίας-Σερβίας-Ελλάδας-Κύπρου.
RA-82040-2015-09-10_21_47
Russian Air Force Il-62 to Syria via Bulgaria
Russian Air Force Il-62 to Syria avoiding Bulgaria
EMERCOM Il-76 με κατεύθυνση τη Λαττάκεια
EMERCOM Il-76 to Latakia
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ