}

17 Οκτωβρίου, 2015

ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!



Αφόρητες πιέσεις στη Σύνοδο Κορυφής από Βερολίνο και Τουρκία για κοινές περιπολίες
Από τον
Νίκο Ελευθερόγλου

Στις 23 Σεπτεμβρίου η «δημοκρατία» αποκάλυπτε την εντολή της Ανγκελα Μέρκελ για «παράδοση άνευ όρων του Αιγαίου». Βολικό πρόσχημα είναι η προσφυγική κρίση που οι ίδιοι οι Γερμανοί και οι άλλες ισχυρές χώρες της Δύσης δημιούργησαν σε πολιτικό επίπεδο, μη σταματώντας τον πόλεμο στις περιοχές όπου το ISIS και τα παρακλάδια του σφάζουν, καταστρέφουν και λεηλατούν.
Η Γερμανία έμεινε για μήνες θεατής επειδή το πρόβλημα δεν είχε χτυπήσει την πόρτα της και έκλεινε τα μάτια και τα αυτιά στα όσα έκαναν οι Τούρκοι λαθρέμποροι στο Αιγαίο. Τώρα όμως αποφάσισαν να παρέμβουν βάζοντας την Τουρκία στο κόλπο. Στόχος τους, να παραδώσουν το Αιγαίο και τα ευρωπαϊκά σύνορα σε μια χώρα που δεν είναι μέλος της Ε.Ε.!

Στο παιχνίδι των πιέσεων μπήκε τα τελευταία 24ωρα και η Κομισιόν, με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να τάσσεται υπέρμαχος τους γερμανικού σχεδίου για κοινές ελληνοτουρικές περιπολίες στο Αιγαίο για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων της Ευρώπης!
Χθες, στη Σύνοδο Κορυφής, το σχέδιο επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί με νέες ασφυκτικές πιέσεις για συνεργασία με την Τουρκία. Η ελληνική αντίδραση τόσο από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου (που εγκαίρως και μέρες πριν είχε στείλει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να περάσουν κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες) όσο και του, παρόντα στη συνεδρίαση, πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ήταν ότι ο καθένας πρέπει να φυλάει τα σύνορά του και ότι δεν πρόκειται η Ελλάδα να δεχτεί κάτι τέτοιο. Ετσι, προς το παρόν φαίνεται ότι πάγωσαν τα σχέδια Μέρκελ - Κομισιόν.

Προσερχόμενη στη Σύνοδο, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε διαμηνύσει ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. θα κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να έχουν «περισσότερη τάξη και περισσότερο έλεγχο της κατάστασης». Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανέφερε ότι στη Σύνοδο θα συζητηθεί το πώς μπορούν να προστατευθούν τα ευρωπαϊκά σύνορα.

«Είναι πολύ σημαντικό να εγκαταστήσουμε hot spots σε Ιταλία και Ελλάδα, ενώ και η Τουρκία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Εχουμε δεσμευτεί για την υλοποίηση ενός σχεδίου αντιμετώπισης του Προσφυγικού» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται «καθαροί κανόνες» για το Προσφυγικό.

Από τη μεριά του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τετ α τετ με τη Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι η θέση της Αθήνας είναι πως η καταγραφή και η ταυτοποίηση προσφύγων θα πρέπει να γίνονται στις ηπειρωτικές περιοχές της Τουρκίας. Πάντως, οι πιέσεις είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστούν.
Πρ. Παυλόπουλος: Δεν υπάρχει καμία έκπτωση στα εθνικά δικαιώματά μας!
Mήνυμα-απάντηση στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και στην Ανγκελα Μέρκελ έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απορρίπτοντας τις «ιδέες» για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές ροές. Με αφορμή την παρασημοφόρηση του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου και προεδρεύοντος του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. Γιαν Ασελμπορν στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Η συνεργασία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης των προσφύγων πολέμου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει εκπτώσεις ή υποχωρήσεις σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών».

Στον υπουργό Εξωτερικών - Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ασύλου του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου απενεμήθη ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Φοίνικος σε ένδειξη τιμής εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας για τις υπηρεσίες του στο προσφυγικό ζήτημα.
Ν. Σταυρουλάκης
Ε.Ε.:«Δωράκι» ε δισ.
«Παράθυρο» για την ελεύθερη είσοδο των Τούρκων στην Ευρώπη, σε αντίθεση με το καθεστώς της βίζας που ισχύει σήμερα, άνοιξαν αξιωματούχοι της Ε.Ε., δίνοντας μάλιστα στην Αγκυρα και (σκανδαλώδες) δώρο 3 δισ. ευρώ με αντάλλαγμα την αναχαίτιση της ροής μεταναστών. Η συμφωνία που έγινε στην Αγκυρα μεταξύ εκπροσώπων της Κομισιόν και του Τ. Ερντογάν ικανοποιεί σαφώς τις τουρκικές επιδιώξεις. Μένει, ωστόσο, να εγκριθεί από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., πολλά από τα οποία είναι επιφυλακτικά για τα ανταλλάγματα που ζητεί η Αγκυρα.
«δημοκρατία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ