}

16 Οκτωβρίου, 2015

Καμίνι από τις ρωσο-τουρκικές αερομαχίες τα σύνορα Τουρκίας - Συρίας - Τί αποκάλυψε ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ - ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΟΙΞΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ 
του Βασίλη Καπούλα

Καμίνι είναι τα σύνορα Ρωσίας -Τουρκίας καθώς όπως αποκάλυψε ο Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών, Κεμάλ Αϊντίν, σε μία μόνο εβδομάδα από 3 μέχρι 10 Οκτωβρίου έλαβαν χώρα 13 σκληρές αερομαχίες ρωσικών και τουρκικών μαχητικών με την πιθανότητα κατάρριψης τουρκικού μαχητικού να είναι πολύ μεγάλη!
 Είναι αντιληπτό πλέον πως μόνο από το νούμερο των αερομαχιών η Τουρκία έχει ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο στα σύνορα της με τη Συρία με τα ρωσικά μαχητικά να έχουν γίνει ο εφιάλτης των Τούρκων.
 
Για το λόγο αυτό, μετέβη εσπευσμένα στην Μόσχα ο Τούρκος υφυπουργός εξωτερικών, Κ.Αϊντίν, προκειμένου να συζητήσει την άκρως ανησυχητική για την Άγκυρα εξέλιξη στην περιοχή, καθώς είναι ζήτημα χρόνου σε μια σκληρή αερομαχία να καταρριφτεί τουρκικό μαχητικό ενώ αυτό που ανησυχεί περισσότερο την Τουρκία είναι πως δεν βλέπει μελλοντική μείωση του αριθμού των αερομαχιών...παρά μόνο αύξηση!
Ταυτόχρονα, Τούρκοι αξιωματούχοι που συναντήθηκαν με στρατιωτική αντιπροσωπεία υπό τον αναπληρωτή διοικητή της ρωσικής αεροπορίας Στρατηγό Sergei Dronov δήλωσαν...ανακουφισμένοι λέγοντας πως "η συνάντηση είναι ένα σημαντικό βήμα προς την αποφυγή ενός αεροπορικού ατυχήματος"
Ο Αϊντίν προειδοποίησε ότι τα επεισόδια αυτά μπορεί να πλήξουν τις σχέσεις της Τουρκίας και της Ρωσίας, ξεχνώντας όμως ότι το εθνικό συμφέρον είναι πάνω από το οικονομικό και αυτό το κατάλαβε πολύ καλά η Δύση αφού οι οικονομικές κυρώσεις που επέβαλλε στην Ρωσία δεν άλλαξε τον στρατηγικό της σχεδιασμό...
Θέμα χρόνο η κατάρριψη τουρκικού μαχητικού αν δεν συμμορφωθεί η Τουρκία με τη νέα πολιτική της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ