}

14 Οκτωβρίου, 2015

«Σώσε την πατρίδα κ. πρωθυπουργέ»!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αριστείδης Μάτιος

«Κατεβάστε τα κάδρα των Βελουχιώτη, Λένιν και Τσε Γκεβάρα» αναφέρει σε επιστολή του ο Νικόλαος Φωτιάδης!
Πέρασε τη ζωή του μέσα στα στενά κόκπιτ αρμάτων μάχης, οργώνοντας την ελληνική παραμεθόριο και υπηρετώντας από θέσεις ευθύνης την πατρίδα. Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Νικόλαος Φωτιάδης, ο «μπαρουτοκαπνισμένος» μαυροσκούφης, είναι ο στρατιωτικός που πριν από δύο ημέρες έστειλε επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του να «σώσει την πατρίδα»!
«Κύριε Πρωθυπουργέ, τώρα που απαλλάχθηκες από τα γραφικά απολιθώματα σοβιετικής τεχνοτροπίας (Λαφαζάνηδες - Λεουτσάκηδες κ.λπ.), προχώρα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για να ανασάνουν οι επιχειρήσεις, ξεκίνα τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν εδώ και τριάντα χρόνια, μεθόδευσε να τρέξουν τα δισ. του ΕΣΠΑ και πρόσεξε τη φτωχολογιά και κυρίως τις Ενοπλες Δυνάμεις. Χωρίς ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις, Αλέξη, οι Ελληνες κινδυνεύουμε με εθνική ταπείνωση, καθώς γύρω μας καραδοκούν καρτάλια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιστράτηγος.
Ο κ. Φωτιάδης, βέρος Ξανθιώτης και βαθύς γνώστης της τουρκικής ανθελληνικής προπαγάνδας στη Θράκη, αποφοίτησε το 1968 από τη Σχολή Ευελπίδων κι έκτοτε υπηρέτησε μονάδες τεθωρακισμένων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ σήμερα είναι επίτιμος υποδιοικητής του Δ' Σώματος Στρατού. Με γλώσσα που σπάει κόκαλα ζητά από τον Α. Τσίπρα να δώσει «εντολή στους υπουργούς να κατεβάσουν τα κάδρα του Βελουχιώτη, του Λένιν και του Τσε Γκεβάρα και να αναρτήσουν τις φωτογραφίες του Καποδίστρια, του Τρικούπη και του Πλαστήρα, μπας και προσπαθήσουν να τους μιμηθούν για το καλό όλων μας».
Μάλιστα, βιώνοντας ο ίδιος καθημερινά το τεράστιο ζήτημα που έχει δημιουργήσει σε ολόκληρη τη χώρα το κύμα προσφύγων «συμβουλεύει» τον πρωθυπουργό να «προσέξει το μεταναστευτικό, δεν είναι μόνο ανθρωπιστικό, για να δίνουμε εξετάσεις καλής συμπεριφοράς και μεγαλοψυχίας, στους λαπάδες της Ευρώπης και στον ΟΗΕ, υποκρύπτει κινδύνους. Η Ελλάδα (κυρίως τα νησιά και ο Εβρος) δεν μπορεί να γίνει αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, που είναι κάθε καρυδιάς καρύδια και μεθαύριο θα ζητούν σπίτια, σχολεία, τζαμιά και... επιδόματα!.
Ο αντιστράτηγος σε άλλο σημείο της επιστολής ζητά και αλλαγή στον εκλογικό νόμο. «Να δεσμευθείς ότι θα αλλάξεις το Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο. Ο κόσμος ζητάει η Βουλή να έχει 200 βουλευτάς, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μόνο δύο τετραετίες, να έχουν μισθό 3.000 ευρώ, να μη δικαιούνται χωροφύλακα και αυτοκίνητο και κυρίως να μη θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης.
Δεν είναι επάγγελμα το βουλευτιλίκι» σημειώνει. «Τελειώνοντας, Αλέξη, σε συγχαίρω για την παρουσία σου στην άσκηση Παρμενίων και σε πληροφορώ ότι ήμουν παρών στο Παρατηρητήριο με άλλους συναδέλφους και ακούστηκαν ευμενή σχόλια» κλείνει η επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ