}

03 Οκτωβρίου, 2015

Έλεος με τους γιαλαντζί Έλληνες!

Φτάνει πια με τους απολιτίκ, απάτριδες ψευτοκουλτουριάρηδες αριστερούς που δεν βλέπουν τη σημαντικότητα ενός μνημείου όπως ο τάφος στην Αμφίπολη
Αν έχει κανείς την… τύχη να πέσει πάνω σε αριστερά site ή έντυπα θα διαβάσει πολύ μεγάλες κουβέντες για την υπόθεση της Αμφίπολης. Βαθυστόχαστες αναλύσεις από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από αρχαιολογία, αλλά έχουν ιδέα από απολιθώματα αφού η αριστερά έχει πολλά από αυτά.
Βρίζουν την Περιστέρη που εμφανίστηκε ένα χρόνο μετά και έκανε αποκαλύψεις για τον Ηφαιστίωνα, τον Μέγα Αλέξανδρο, τα εκπληκτικά ευρήματα στο τάφο. Την κατακρίνουν γιατί προκαλεί πάλι το ενδιαφέρον του κόσμου με τις πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις της, τις αφηγήσεις της για το μεγάλο αυτό ταξίδι που έφερε στο φως ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής ιστορίας.
Μίζερα ανθρωπάκια, με παιδεία μόνο αριστερή κι όχι ελληνική υβρίζουν όποιον τολμά να μιλήσει για τους αρχαίους προγόνους μας. «Είναι εθνικιστικό, εξάπτει τα δεξιά πάθη», λέει ο ένας. «Προσοχή στους εθνικιστές που σκαλίζουν τα χώματα για να κοιμίσουν το λαό που πεινάει», λέει ο άλλος.
Και να ’σου οι αναλύσεις, οι συζητήσεις, τα forum, τα αστειάκια, τα κουτσομπολιά. «Ήταν αδερφή ο Μέγας Αλέξανδρος; Κι αν ναι τι ασχολούμαστε μαζί του»;, κι άλλα τέτοια ομοφοβικά.
Η αριστερή ιδεολογία έχει την πρωτοκαθεδρία στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Η ενοχική δεξιά άφησε χώρο για να ανθίσουν όλα τα καημένα τα λουλουδάκια που τελικά έγιναν «βούρλα» ή αγκάθια. Έτσι, λοιπόν, οτιδήποτε προήγαγε την ελληνική παράδοση, την ιστορία, τους αρχαίους προγόνους μας, αποφεύγονταν σαν μίασμα. Λες και είχε χολέρα κάποιος που μιλούσε για αρχαίους τάφους, ανασκαφές, αποκάλυψη του ένδοξου παρελθόντος. Αν ήταν δυνατόν η αριστερά θα σκότωνε τον Ανδρόνικο πριν ανακαλύψει τη Βεργίνα γιατί απλά… αποπροσανατόλισε τον κόσμο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η Περιστέρη έκανε μια σπουδαία δουλειά, αποκαλύφθηκαν στοιχεία για τον τάφο, βρέθηκαν εκπληκτικές Σφίγγες, πανέμορφα ψηφιδωτά, οστά αρχαίων και άλλα σημαντικά ευρήματα της ελληνιστικής εποχής. Έκανε όμως ένα… λάθος. Τις ανασκαφές τις ολοκλήρωσε ενόσω ήταν πρωθυπουργός ο Σαμαράς. Τι ήθελε κι αυτή στην Αμφίπολη; Δεν έριχνε ξανά το χώμα, να φυτέψει και μερικά δέντρα στον λόφο και να ανακάλυπτε την εκπληκτική ιστορία του μνημείου αργότερα. Τώρα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ίσως οι ανασκαφές να γίνονταν πιο… προοδευτικές και καλώς καμωμένες. Γιατί ο Σαμαράς που αγκάλιασε την προσπάθεια της ομάδας Περιστέρη είναι απλώς… ακροδεξιός. Ενώ ο Τσίπρας και η παρέα του που εγκατέλειψαν το μνημείο στην τύχη του είναι ήρωες της αριστεράς.
Βρε ουστ κομματόσκυλα. Υπάρχουν αριστερές ή δεξιές αντιλήψεις για την ανακάλυψη ενός τόσο σπουδαίου μνημείου; Κάτω από αυτή τη λογική μήπως να πούμε να καλύψουν τον Παρθενώνα με χώμα γιατί δεν αρέσει σε κάποιους η ένδοξη ιστορία της χώρας; Μήπως να καλύψουν και οι Αιγύπτιοι τις πυραμίδες γιατί μπορεί να τους θεωρήσουν αφεντικά;
Όχι κύριοι που αντιδράτε έτσι. Δεν τραγουδήσατε ποτέ το «τούτο το χώμα είναι δικό τους και δικό μας». Όλο το χώμα εννοούσε ο ποιητής. Και τα μέσα του και τα έξω του. Το ένδοξο παρελθόν και οι ήρωες που βρίσκονται σε τάφους ανήκουν σε όλους τους Έλληνες και πρέπει να μπορούν να πάνε να τα δουν όλοι.
Ούτε εθνικιστικός κίνδυνος υπάρχει, ούτε η αγάπη για την πατρίδα και την ιστορία της είναι ποινικά και πολιτικά εγκλήματα. Φτάνει πια με τους απολιτίκ, απάτριδες ψευτοκουλτουριάρηδες αριστερούς που δεν βλέπουν τη σημαντικότητα ενός μνημείου όπως ο τάφος στην Αμφίπολη.
Ας αφήσουν ήσυχους τους επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους και ας χρηματοδοτήσουν τη δημιουργία ενός μουσείου με τα ευρήματα. Έλεος με τους γιαλαντζί Έλληνες!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ