}

19 Δεκεμβρίου, 2015

''Πτήση αγάπης'' με την ΠΑ για τα παιδιά με καρκίνο του Συλλόγου Φλόγα


 Εορταστική εκδήλωση για τα παιδιά του Ξενώνα του Συλλόγου Γονιών με καρκίνο «Η Φλόγα» έγινε  στη Λέσχη του  ΓΕΑ δίνοντας τους φτερά ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.
 Η εκδήλωση έγινε  παρουσία του ίδιου του Αρχηγού Αντιπτεράρχου  (Ι) Χρήστου Βαΐτση, στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας.

 
Αυτή εξάλλου ήταν και η βασική διαφορά της φετινής γιορτής, σε σχέση με τις αντίστοιχες των προηγούμενων ετών , όπου τα στελέχη της ΠΑ και η Ορχήστρα αυτής μετέβαιναν στον Ξενώνα του Συλλόγου «Η Φλόγα», ενώ φέτος αντίθετα, τα παιδάκια, οι γονείς τους και η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μαρία Τρυφωνίδου και άλλα μέλη του ΔΣ μετέβησαν στο ΓΕΑ, φιλοξενούμενοι από την ΠΑ και στην εκδήλωση συμμετείχε ο ίδιος ο Αρχηγός και η υπόλοιπη ηγεσία του Κλάδου.
<<Πετάξαμε ψηλά με τα φτερά της Αεροπορίας μας !!!>> αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΦΛΟΓΑ που διατηρεί Ξενώνα φιλοξενίας των πασχόντων παιδιών όσο αυτά κανουν θεραπεία στις Ογκολογικές Κλινικές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων , αλλά και Τμήμα Νοσηλείας κατ οίκον!
'<<Όταν φτάσαμε στο Πεντάγωνο - χθες το απόγευμα - όλα ήταν έτοιμα, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η αίθουσα των επισήμων στολισμένη με κάθε λογής στολίδια και καλούδια. Το κλιμάκιο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Αεροπορίας, ο Άγιος Βασίλης και το θεατρικό, όλοι έτοιμοι να διασκεδάσουν παιδιά και γονείς. Έτοιμα και τα δώρα, προσεκτικά επιλεγμένα για κάθε παιδί ξεχωριστά, ενώ νωρίς το πρωί είχαν παραδοθεί και τα δώρα του ξενώνα.(ηλεκτρικές συσκευές) Η κάθε λεπτομέρεια μελετημένη με προσοχή, ευαισθησία και σεβασμό.
Ένα μοναδικό απόγευμα, που τα παιδιά διασκέδασαν με την ψυχή τους, οι γονείς ξέχασαν για λίγο τη σκληρή καθημερινότητα και οι αεροπόροι μας ξεκούρασαν λίγο το μυαλό τους από τις βαριές ευθύνες και υποχρεώσεις.
Ένα απόγευμα που ξεχείλισε η αδελφοσύνη και η συμμετοχή, η επαφή ανθρώπου με άνθρωπο.
Όλοι μαζί ίσοι, σαν μια παρέα, χωρίς τυπικότητες, διασκεδάσαμε, χαρήκαμε, νοιώσαμε να μας σκεπάζει το πνεύμα των Χριστουγέννων. Νοιώσαμε ότι στον αγώνα αυτό που κληθήκαμε να δώσουμε δίπλα στα παιδιά μας, δεν είμαστε μόνοι. Αξιόλογοι και καταξιωμένοι άνθρωποι είναι μαζί και δίπλα μας.
Εμείς, παιδιά και γονείς, ανοίξαμε φτερά και νοιώσαμε περήφανοι για την Αεροπορία μας.
Νοιώθουμε υποχρέωση μας, να μοιραζόμαστε μαζί σας όσα θετικά και σπουδαία συναντούμε στο δρόμο μας.
Γιατί ... πραγματικά υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες !!!, >> καταλήγει η ζεστή ανακοίνωση.
 Στην εκδήλωση, εκτός του Αρχηγού και Επιτελών του Γραφείου του, παραβρέθηκαν η ανώτατη ιεραρχία της Πολεμικής Αεροπορίας, Υπαρχηγός, ανώτατοι αξιωματικοί και ένα κλιμάκιο νέων παιδιών από τη Σχολή Ικάρων και τη ΣΤΥΑ.  Η παρουσία και σπουδαστών  εντυπωσίασε τα παιδιά της ΦΛΟΓΑΣ , τα οποία παρακολούθησαν διαδραστική θεατρική παράσταση, έλαβαν δώρα και διασκέδασαν στους ήχους της Ορχήστρα της ΠΑ, η οποία πλαισίωσε της εκδήλωση.Παρούσα σύσσωμη 
Όποιος θέλει να ενημερωθεί για το πολύτιμο έργο του Σωματείου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθενεια  «Η Φλόγα» μπορεί να το κάνει μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του www.floga.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ