}

28 Ιανουαρίου, 2016

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντά σε Καμμένο-Γιαλόν και αναφέρει πώς δεν βλέπει συνεργασία Τουρκίας και ISIS σε λαθρεμπόριο καυσίμων

Η Ουάσιγκτον δεν βλέπει συνεργασία Τουρκίας και Ισλαμικού Κράτους για λαθρεμπόριο πετρελαίου. Αυτό υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ εκφράζοντας τη διαφωνία της κυβέρνησης του στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Ισραηλινού ομολόγου του Μοσέ Γιαλόν.
«Διαφωνούμε με αυτή την εκτίμηση», δήλωσε ο Τόνερ κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Δεν έχουμε δει καμιά ροπή για αυτό, καμιά ένδειξη για αυτό», ανέφερε ο Τόνερ.
Ο Τόνερ επισήμανε ότι η Ουάσιγκτον εκτιμά πως μια τέτοια εμπλοκή δεν θα είχε νόημα οικονομικά, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για το ότι «υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Τουρκικής κυβέρνησης», συνεργάζονται με το Ισλαμικό Κράτος στο λαθρεμπόριο πετρελαίου στο οποίο επιδίδεται.
Θυμίζουμε πως ο Μοσέ Γιαλόν είχε επισημάνει από ελληνικού εδάφους πώς η Τουρκία υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος και υπάρχουν αποδείξεις γι' αυτό όπως και για το λαθρομπόριο καυσίμων για το οποίο συνεργάζονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ