Η Ελλάδα διεκδικεί το Νόμπελ Ειρήνης αλλά νικητής στη μεταναστευτική κρίση, «βγήκε» ο Ερντογάν
Του Δημήτρη Κωνσταντάρα
Παρακολουθώντας ένας απλός Έλληνας πολίτης που δεν παρασύρεται απ΄ αυτά που ακούει κι απ΄ αυτά που διαβάζει αλλά προσπαθεί να κατανοήσει με σοβαρό τρόπο το ουσιαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας – και όχι η κυβέρνηση Τσίπρα- με το μεταναστευτικό, σίγουρα δεν θα πρέπει να «μείνει» στις θερμοκέφαλες «εξαγγελίες» περί Δημοψηφίσματος στην Κω.
Θυμίζω ότι τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατασκευή ή όχι του hot spot στο νησί, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο και δόθηκε σχετική εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες. Κατανοώ τη δυσφορία, την απογοήτευση, το θυμό και την αγωνία κατοίκων και « αρχόντων» του νησιού αλλά η απόφασή τους ούτε βάση, ούτε ισχύ μπορεί να έχει.
Τέλος πάντων, προσωπικά είμαι στο πλευρό τους αλλά πρέπει να προχωρήσω στο συλλογισμό της αρχής: Τι είπε τις τελευταίες μέρες και ώρες ο Ερντογάν, τι θέση παίρνουν απέναντί του οι «εταίροι» μας, τι μπορεί να είπαν – με κλειστά τα μικρόφωνα- Μητσοτάκης και Καμίνης, τι φοβάται ο Ερντογάν και συγκάλεσε τη σύσκεψη ενώ η Τουρκία προσπαθεί να αντιμετωπίσει την τελευταία εισροή προσφύγων από τη Συρία, όλα αυτά είναι κομμάτια της ειδησεογραφίας.
Ωστόσο τι σημαίνει η δήλωση του εκπροσώπου του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ, κ. Σχοινά, ότι η Επιτροπή «χαιρετίζει κάθε συζήτηση» για μέτρα που μπορούν να συμβάλουν στη διάσωση ανθρώπινων ζωών και την καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων» και πως φτάσαμε στην πρόταση για εμπλοκή του NATO στο Αιγαίο;
Ναι λοιπόν, το ΝΑΤΟ υπάρχει, διαβουλεύεται, εκτιμά την Τουρκία και τις θέσεις της, θα τη βοηθήσει και –όπως ανακοινώθηκε- θα εξετάσει «ιδιαίτερα σοβαρά» κάθε αίτημα που θα του υποβληθεί αναφορικά με την παροχή βοήθειας στην προσφυγική κρίση. Το δήλωσε ο επικεφαλής του, Jens Stoltenberg, έπειτα από τις δηλώσεις Γερμανίας και Τουρκίας ότι αναζητούν βοήθεια στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τους διακινητές ανθρώπων. Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν το αίτημα σε συνεδρίαση σύντομα στις Βρυξέλλες, έπειτα από το αίτημα της Γερμανίας και της Τουρκίας για την προσφορά βοήθειας στη φύλαξη των τουρκικών ακτών.
«Πιστεύω ότι θα εξετάσουμε ιδιαίτερα σοβαρά το αίτημα από την Τουρκία για το τι μπορεί να κάνει το ΝΑΤΟ ώστε να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την προσφυγική κρίση και όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν», δήλωσε ο Stoltenberg αποκαλύπτοντας ότι έχει συζητήσει ήδη για το θέμα με τους υπουργούς της Τουρκίας και της Γερμανίας.
Ιδού λοιπόν που οι «κλάψες» του Νταβούτογλου και οι «μεγάλες κουβέντες» του Ερντογάν για τις 15.000 παιδάκια που θα πνιγούν αν η Τουρκία δεν βοηθηθεί, απέδωσαν. Και ο Τούρκος πρόεδρος έγινε – με το έτσι θέλω- πρωταγωνιστικός συνομιλητής αν και επικεφαλής μιας χώρας που όχι μόνο δεν είναι μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης αλλά στέλνοντας ανεξέλεγκτα, αδιάφορα και υπονομευτικά τις «καραβιές» των δυστυχισμένων προσφύγων που πρώτα επέτρεψε σε Τούρκους διακινητές/ δουλέμπορους να τους ληστέψουν, τους «πέταξε» σε κατεστραμμένα φουσκωτά και σάπιες ψαρόβαρκες και τους έστειλε στη θάλασσα να σκυλοπνιγούν και στη συνέχεια, να «εκθέσουν» τις ανέτοιμες Ελληνικές αρχές.
Συγχαρητήρια στον κ. Ερντογάν. Αυτός ήξερε την «αγάπη» του ΝΑΤΟ, κατάλαβε τι θα «περνούσε» στην Ευρωπαική Ένωση, «κλάφτηκε», κόμπασε, είπε ψέματα, εκβίασε, νίκησε. Εμείς; Πάμε για το Νόμπελ Ειρήνης. Και άσε τι λέει ο Τσίπρας. Η αλήθεια πονάει. Και η κοροιδία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου