}

04 Φεβρουαρίου, 2016

Διαπλοκή και διαφθορά: Όταν οι πολιτικοί εκβιάζονται από επιχειρηματίες


Φωτογραφία ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Είναι τόσα πολλά τα θέματα της εβδομάδας που μας πέρασε, που δεν γνωρίζω ειλικρινά από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω…
– Από την εξαγορά των δύο μεγάλων κομμάτων της Κύπρου, του κομμουνιστικού ΑΚΕΛ και του συντηρητικού (μέχρι αρτηριοσκλήρυνσης) ΔΗΣΥ; Δεν έγραφα πριν δύο εβδομάδες ότι θα έρθουν αποδείξεις από το εξωτερικό; Φαίνεται δεν είδαμε ακόμα τίποτα… Θα έρθουν και θα έχουμε ανατροπές.– Από τον Γενικό Εισαγγελέα που δεν ΤΙΜΗΣΕ τον όρκο του; (και το γράφω με κεφαλαία γράμματα)…
– Από το ταξίδι του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ στην Τουρκία, ο οποίος από τη χαρά του που τον είδαν οι εκπρόσωποι της κατοχικής δύναμης παρά να λίγο να τα κάνει απάνω του;
– Ή από την τριμερή Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, όπου ο κ. Νίκος Αναστασιάδης κόρδωνε ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας; Ναι, της ίδιας Κυπριακής Δημοκρατίας που εάν δεν ηττηθεί η συμφωνία για «όποια λύση» στο δημοψήφισμα, θα μετατραπεί σε μία απλή κοινότητα, όπου θα ασκεί πλήρη έλεγχο και επιρροή η Τουρκία των χειρότερων ισλαμιστών ηγετών που γνώρισε ποτέ η χώρα. Και ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Αχμέτ Νταβούτογλου κυριαρχούνται από πρωτόγνωρο φανατισμό γι’ αυτούς που χαρακτηρίζουν εχθρούς. Και εχθροί τους δεν είναι μόνο οι Κούρδοι, οι σιίτες και λοιποί. Η Ελλάδα, και κατ’ επέκταση η Κύπρος, βρισκόμαστε στην κορυφή της λίστας.
Η ιστορία της Focus αποτελεί το απαύγασμα της διαπλοκής και της διαφθοράς στον τόπο μας. Μία ξένη εταιρεία, με άγνωστα(;) αφεντικά, εξαγοράζει χωρίς αιδώ τις ηγετικές ομάδες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ. Τα δύο κόμματα έχουν ανάγκη ρευστό για να κουβαλήσουν από το εξωτερικό τους ψηφοφόρους-αρνιά, οι οποίοι βεβαίως ήρθαν τρέχοντας στο νησί, εκμεταλλευόμενοι το δωρεάν εισιτήριο. Εισιτήριο που πλήρωσε η ξένη εταιρεία, η οποία δωροδοκεί με τον τρόπο αυτό τους πολιτικούς του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ, για να της επιτρέψουν προφανώς να κάνει κάποιες, υποθέτω, παρανομίες. Διότι, όταν αναζητείς και επιζητείς την πολιτική παρέμβαση, κάτι παράνομο, ή αν θέλετε ημι-παράνομο, γίνεται. Βεβαίως, θα μου πείτε, και έχετε δίκιο, ότι επειδή η διαφθορά ανθεί στο νησί, οι ξένοι επιχειρηματίες σκέφθηκαν πως «εάν δεν πληρώσουμε τους διεφθαρμένους πολιτικούς» θα τη χάσουμε την (όποια) δουλειά.
Λοιπόν, και πέρα από κάθε διάθεση για αστεία, που δεν υπάρχει: Η απόφαση του κ. Γενικού Εισαγγελέα ότι δεν προβλέπει ο νομοθέτης ποινικές ευθύνες είναι απαράδεκτη, διάτρητη και εξευτελίζει τον θεσμό της Δικαιοσύνης. Τα δύο μεγάλα κόμματα της Κύπρου, που συνεργάζονται για να κλείσουν το Κυπριακό, σίγουρα όχι προς όφελος των πολιτών του νησιού, πρέπει να ερευνηθούν, όπως και οι πολιτικοί τους ηγέτες.
Υπάρχουν πληροφορίες ότι γίνονται σημεία και τέρατα μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών. Μπορεί να έχουν ευθύνη και για τη μεγαλύτερη ληστεία εναντίον του κυπριακού λαού, και αναφέρομαι στο τεράστιο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Δεν αρκεί να τους καταδικάσει απλά ο λαός στις εκλογές, κάτι για το οποίο αμφιβάλλω, αφού οι ψηφοφόροι τους έδειξαν ότι είναι άβουλοι και αρνιά. Πρέπει να γίνει έρευνα εις βάθος και ο Γενικός Εισαγγελέας, αν επιθυμεί να σώσει την τιμή και την υπόληψη της Δικαιοσύνης, ας αναλάβει τις ευθύνες του. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι βρισκόμαστε ενώπιον της μεγαλύτερης διαπλοκής και διαφθοράς από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας μέχρι σήμερα.
Η στάση του κ. Εισαγγελέα και των ανακριτικών αρχών γίνεται πιο περίεργη και διάτρητη, όταν ομολογούν πως δεν ζήτησαν καν καταθέσεις από τους κ. Αναστασιάδη και Χριστόφια, που ηγούντο των δύο κομμάτων. Η όποια συναλλαγή έγινε με τους αρχηγούς, όπως και οι όποιες συμφωνίες.
Είναι χρέος όλων μας -και αναφέρομαι στον δημοσιογραφικό κόσμο- να συνεχίσουμε να απαιτούμε εις βάθος έρευνα όλων των σκανδάλων. Η Κύπρος καταστράφηκε οικονομικά από τους πολιτικούς. Όταν οι πολιτικοί εμπλέκονται σε σκάνδαλα, είναι ευάλωτοι σε εκβιασμούς και απειλές. Το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ, που πήραν τα χρήματα από τη Focus, προσπαθούν με τεχνάσματα να επηρεάσουν και να πείσουν υπέρ της «όποιας λύσης». Δεν πρέπει να αφήσουμε τη διαφθορά να επιβάλει λύση που θα είναι καταστρεπτική για τον τόπο. Έτσι απλά… ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ…
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας. Η στάση του αυτή δεν δικαιολογείται και δεν λέει αλήθεια όταν υποστηρίζει ότι «τα μηνύματα που θέλουν να μας δώσουν από την Τουρκία είναι θετικά (επειδή) οι συναντήσεις διεξήχθησαν σε πολύ φιλικό και εγκάρδιο κλίμα». Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και αν δεν γνώριζα προσωπικά τον κ. Άντρο Κυπριανού, αδίστακτα θα ομιλούσα για τεράστια «πολιτική απάτη και εξαπάτηση». Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι «στο λεκτικό επίπεδο σίγουρα μετακινείται» (η Τουρκία) για να λάβει άμεσα την απάντηση από τον παράνομο πρέσβη της Τουρκίας στο κατοχικό καθεστώς. Τι είπε ο αντιπρόσωπος της ισλαμικής Τουρκίας; Αντιγράφω από το ΚΥΠΕ, που ουδείς το αμφισβητεί: «Οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι αποτελεσματικές και ζωτικής σημασίας και δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί λύση χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικότητες. Οι δύο πλευρές πρέπει να εμπιστευτούν η μια την άλλη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Θα διαμορφωθεί μια γεωγραφική ομοσπονδία δύο χωρών, δύο λαών με δύο κυριαρχίες, οι οποίες θα ενωθούν και θα αποτελούν μια κυριαρχία στη διεθνή αρένα». Αυτά άκουσε ο κ. Άντρος Κυπριανού και τα υπόλοιπα είναι φληναφήματα. Από τη στιγμή που το ΑΚΕΛ βρήκε τις… ρίζες του στο αντάρτικο κίνημα του Κουρδιστάν, καλό είναι να ξεκινήσει να ασκεί κριτική στην Τουρκία και για την κατοχή στην Κύπρο. Το καλόπιασμα που επιχειρεί του Ερντογάν στέλνει λάθος μηνύματα. Και μένω εδώ.


 http://mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ