}

03 Μαρτίου, 2016

Η κομματικοποίηση και οι κρίσεις των ΕΔ

Να μπει τέλος στο διαχρονικό θλιβερό φαινόμενο


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι κατά την πρώτη φάση των φετινών κρίσεων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων οι αποστρατείες ήταν... ασυνήθιστα ολίγες δεν είναι κατ' ανάγκην θετικό. Αν και επιδέχεται πολλών ερμηνειών, η πλέον πιθανή είναι ότι απλώς η σημερινή Κυβέρνηση δεν είχε «δικούς της» να προωθήσει και για τον λόγο αυτό δεν υπήρξαν απαιτήσεις για αποστρατείες προκειμένου να αδειάσουν θέσεις στην κορυφή της ιεραρχίας. Είναι αυτή μια ένδειξη της αδιαφορίας του μεγαλύτερου από τούς δύο κυβερνητικούς εταίρους για την άμυνα της χώρας.
Εξίσου χαρακτηριστικό είναι και το ότι ουδείς, εκτός των καθ' ύλην αρμοδίων, έχει κάνει την παραμικρή αναφορά στην συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην δημιουργία των υποδομών καταγραφής και φιλοξενίας μεταναστών. Στο έργο δηλαδή στο οποίο απέτυχε ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός και το οποίο ολοκλήρωσε ο Στρατός σε χρόνο-ρεκόρ δύο περίπου εβδομάδων, εις βάρος, μάλιστα, της κυρίας αποστολής του.

Η στρεβλή αυτή κατάσταση συγκαλύπτει ένα διαχρονικό θλιβερό φαινόμενο. Ότι για τις επιλογές στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχουν ούτε κανόνες ούτε κριτήρια. Ουδαμού διασφαλίζονται στοιχεία αξιοκρατίας στις κρίσεις, ούτε καθορίζονται διαδικασίες ομαλής εξελίξεως της Ιεραρχίας. Προ ετών, ο τότε υπουργός Πάνος Μπεγλίτης «αποκεφάλισε» το σύνολο της στρατιωτικής ηγεσίας. Ακόμη δεν έχουν συνέλθει οι ΕΔ από την αφροσύνη εκείνη. Σήμερα φθάνουμε στο άλλο άκρο. Που είναι επίσης επιβλαβές.

Και εδώ αποδεικνύεται ότι τούς κανόνες δεν τούς θέλει κανείς. Οι Κυβερνήσεις υποκριτικά μιλούν για αξιοκρατία, την οποία διαχρονικά δεν εφαρμόζουν. Μόνο ενδιαφέρον τους είναι να αποφασίζουν με κριτήρια καθαρά κομματικά. Υποστηρίζοντας εξίσου υποκριτικά ότι «δεν παρεμβαίνουν» στις διαδικασίες.

(ΕΣΤΙΑ 03/03/2016 – Σ.Λ.)



2 σχόλια:

GFOTO Dr. H.M Dipl-Engr είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
GFOTO Dr. H.M Dipl-Engr είπε...

Υπάρχουν στα δάκτυλα του ενός χεριού, Άνθρωποι με Α κεφαλαίο Πατριώτες- ικανότατοι χειριστές και μηχανικοί (ΜΑ) Αξιωματικοί Σ.Ι, από την άλλη έχει αρκετούς διατηρητέους και όχι μόνο όπως κομμένους χειριστές αλκοολικούς ανώτατους της Π.Α, οι φελλοί επιπλέουν..

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ