}

06 Μαρτίου, 2016

ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΣΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

Του Πέτρου Χασάπη
Μπορεί να μην μας αρέσει αυτό που κάνουν οι κυβερνήσεις της Αυστρίας, της Ουγγαρίας και των λοιπών χωρών εναντίον μας στο θέμα των μεταναστών και των προσφύγων, αλλά κάνουν αυτό που θέλουν οι λαοί τους.


Οι κυβερνήσεις αυτές δεν τρελάθηκαν ξαφνικά, αλλά αφουγκράστηκαν τη βούληση των λαών τους και λειτουργούν ανάλογα, εναντίον ακόμα και των κεντρικών αποφάσεων της ΕΕ. Αν δεν αφουγκραστούν τους λαούς τους, όχι μόνο δεν θα επανεκλεγούν, αλλά ίσως να έχουν και κακά ξεμπερδέματα.


Αυτό το φαινόμενο είναι κάτι που δεν το έχουμε βιώσει ακόμα στην Ελλάδα, εδώ και 200 χρόνια. Εδώ υπάρχει ραγιαδισμός. Εδώ οι πολιτικοί δεν αφουγκράζονται το λαό, ούτε τον υπολογίζουν.


Αντίθετα εδώ, εάν διαφωνεί ο ελληνικός λαός με τις επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης, τόσο το χειρότερο για το λαό. Ο οποίος λαός εννοείται ότι δεν ερωτάται ποτέ, αλλά και όταν ρωτήθηκε στο τελευταίο δημοψήφισμα, αγνοήθηκε με περίσσιο πολιτικό θράσος, εφόσον δεν βγήκε το αποτέλεσμα που περίμενε η κυβέρνηση για να την βοηθήσει στην μνημονιακή κωλοτούμπα της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ