}

12 Απριλίου, 2016

Μας κλέβουν την υγεία και μας πωλούν θάνατο...

Αποτέλεσμα εικόνας για γιατροίΚάθε φοιτητής που ολοκληρώνει τις σπουδές του σε ελληνική ιατρική σχολή έχει κοστίσει στο Δημόσιο, δηλαδή στον εαυτό του, στην οικογένειά του και στους λοιπούς φορολογούμενους πολίτες, δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Από το δημοτικό σχολείο μέχρι το πέρας των απαιτητικών σπουδών σε οποιαδήποτε ιατρική σχολή της πατρίδας μας το κόστος είναι εξίσου υψηλό με την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλει κάθε νέος ο οποίος θέλει να δώσει τον όρκο του Ιπποκράτους, προκειμένου να ασχοληθεί επαγγελματικά με το να αποκαθιστά την υγεία των ασθενών.

Με το Μνημόνιο και τη διάλυση της οικονομίας μας έχει συμβεί το εξής εξωφρενικό και ανθελληνικό: οι ξένοι «αγοράζουν» χρυσό αντί ευτελούς αντιτίμου. «Χρυσός» για τους Δυτικούς είναι οι υπηρεσίες των Ελλήνων γιατρών.
Οι «φίλοι» μας στην Ε.Ε. πρέπει απλώς να επενδύσουν μερικές... εκατοντάδες ευρώ για ταχύρυθμα σεμινάρια εκμάθησης της γλώσσας τους και να προσφέρουν ένα σχετικά καλό μηνιάτικο στον ξενιτεμένο Ελληνα.
Η Γερμανία, για παράδειγμα, δαπανά ψίχουλα για να μάθει γερμανικά ο Ελληνας γιατρός που θα μεταναστεύσει, τον εντάσσει στη δική της αγορά εργασίας και αποκτά έτσι έναν εξειδικευμένο επιστήμονα, οι σπουδές του οποίου έχουνκοστίσει στους Ελληνες τα μαλλιοκέφαλά τους!
Επιπλέον, οι κάτοικοι του γερμανικού κράτους, που διαχρονικά λειτουργεί σαν δήμιος της χώρας μας, ενδυναμώνουν τις δομές υγείας τους με τους -κατά γενική ομολογία- καλύτερους γιατρούς του κόσμου και εμείς τους χάνουμε, επειδή το Ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να τους προσφέρει ούτε εργασία ούτε αξιοπρεπή μεροκάματα!
Η μαζική μετανάστευση των γιατρών από τη χώρα μας είναι κοινό μυστικό. Το παραδέχονται πλέον και οι επικεφαλής του πολύπαθου υπουργείου Υγείας. Η εφημερίδα μας δημοσίευσε σχετικό άρθρο για το θέμα, στο οποίο αναφέρεται ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τη διάρκεια χαιρετισμού που απηύθυνε από το βήμα περιφερειακού ιατρικού συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, χαρακτήρισε τη μετανάστευση των νέων επιστημόνων «απειλή για τη βιωσιμότητα του ΕΣΥ».
Μας κλέβουν την υγεία και μας πωλούν θάνατο...

Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ