}

05 Μαΐου, 2016

"Ιδανικές συνθήκες" για Αίμα στο Αιγαίο - 7 λόγοι που θα μπορούσαν να αποδειχθούν βούτυρο στο ψωμί της Τουρκίας

Προσοχή στο Αιγαίο και την Θράκη: Oι συνθήκες είναι ιδανικές για την Τουρκία ώστε να κάνει πράξη τις διεκδικήσεις της.
Για τους δύο επόμενους μήνες θα βρίσκονται σε εξέλιξη δύο μεγάλης κλίμακας πολεμικές ασκήσεις των Τούρκων.
Ακόμη και η Ασκηση Διάσωσης ονομάστηκε “Θαλάσσιος Λέων” αποκαλύπτοντας τις τουρκικές προθέσεις. H άλλη είναι η γνωστή αποβατική άσκηση «Efes 2016». Η συγκυρία είναι ιδανική για Θερμό Επεισόδιο ακόμη και πολεμική σύρραξη.
Aπό τον Ian Ford
n67151_1
Ποιοι λόγοι θεριεύουν την επιθετικότητα της Τουρκίας:
  1. Στον Λευκό Οίκο δεν υπάρχει πλανητάρχης. Ο Ομπάμα απολαμβάνει με όρους lifestyle τους τελευταίους μήνες της θητείας του.
  2. Ο Ερντογάν μετά την κόντρα με τον Νταβούτογλου έχει ανάγκη να εξάγει την πολιτική κρίση.
  3. Η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να έχει εχθρούς τόσο στις ΗΠΑ με τις Υποκλοπές των συνομιλιών των στελεχών του IMF όσο και στην γερμανική πολιτική ηγεσία. Με απλά λόγια δεν υπάρχουν Kλίντον και Χόλμπρουκ για να λειτουργήσουν πυροσβεστικά ενώ και ο δικός μας Κοτζιάς είναι εξαφανισμένος.
  4. Ενα θερμό επεισόδιο θα μπορούσε να αποτελέσει την αφορμή που θέλουν οι εταίροι μας στην Ε.Ε. για να μας πετάξουν έξω από την παράγκα.
  5. Η ελληνική κυβέρνηση είναι λαομίσητη εξαιτίας των Φόρων που ετοιμάζεται να εξαπολύσει στους ανυπεράσπιστους πολίτες της. Αρα ο ελληνικός λαός κάθε άλλο παρά ενωμένος σαν γροθιά είναι απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα. Εάν συμβεί το μοιραίο οι Ελληνες θα ζητήσουν τα κεφάλια των Τσίπρα-Καμμένου.
  6. Οι εγχώριοι ολιγάρχες θα μπορούσαν να προσέυχονται να συμβεί εμπλοκή με την Τουρκία για να απαλλαγούν από τους κατσιαπλιάδες του ΣΥΡΙΖΑ.
  7. Το πόσο οριακή είναι η κατάσταση αποκαλύπτουν οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού εξωτερικών Segey Lavrov σε συνέντευξή του χθες, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Rossiya Segodnya. Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της Τουρκίας για την «επεκτατική» πολιτική που ακολουθεί, η οποία αποκαλύπτει τις «νέο-Οθωμανικές φιλοδοξίες της».Ο Lavrov έκανε εδική αναφορά στην επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γνωρίζετε πόσες φορές η Τουρκία παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο την περασμένη χρονιά; Σχεδόν 1800 φορές και περίπου 200 φορές μόνο τον Απρίλιο του 2016. Κανένας στις Βρυξέλλες ούτε κανένας διοικητής του ΝΑΤΟ δεν έκανε καν μνεία ότι ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ παραβιάζει διαρκώς  τον εναέριο χώρο ενός άλλου κράτους μέλους. Μια τέτοια συνενοχή σε μια ξεκάθαρη επεκτατική συμπεριφορά, μπορεί να έχει κακή κατάληξη».Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι ένα πρωί μπορεί να ξυπνήσουμε με νέα Ιμια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ