}

11 Μαΐου, 2016

Ο Ερντογάν προετοιμάζει εισβολή στα ελληνικά νησιά με χιλιάδες πρόσφυγες

Ο Ερντογάν προετοιμάζει εισβολή στα ελληνικά νησιά με χιλιάδες πρόσφυγες
Με τον Αχμέτ Νταβούτογλου  να οδεύει και τυπικά προς την παραίτησή του από την πρωθυπουργία, ουδείς φαίνεται ικανός να συγκρατήσει τον ασυγκράτητο «σουλτάνο» της Άγκυρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πλέον ανοιχτά δείχνει να περιφρονεί τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή Γιούρι Πόχτα, που μίλησε στο Sputnik, «ο Ερντογάν δεν πρόκειται πλέον να δίνει σημασία στα συμφέροντα του ΝΑΤΟ [σ.σ. αυτό έχει πάψει να το κάνει εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον], σε ένα αριθμό θεμάτων θα προτιμήσει να κάνει από στραβά μάτια μέχρι να μην υπακούσει, και επίσης είσαι σε κόντρα με την Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Ο Νταβούτογλου ήταν πιο διπλωμάτης, πιο ανεκτικός και έκλεινε λιγότερο προς την καταστροφή της ελευθερίας του Τύπου» στην Τουρκία, είπε ο Πόχτα, σημειώνοντας ότι οι Βρυξέλλες είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον Αχμέτ Νταβούτογλου για κάποιο φως στη συμφωνία με τους πρόσφυγες.
Το blog μας, που παρακολουθεί διαρκώς και από κοντά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ουδέποτε επικρότησε τις «συμφωνίες» των Βρυξελλών με την Τουρκία, διότι η γειτονική μας χώρα βρίσκεται σε δίχως επιστροφή τροχιά ισλαμοποίησης και οθωμανοποίησης, και με την καίρια συνδρομή Νταβούτογλου, και δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση αυτή η Τουρκία, όπως είναι σήμερα και δύσκολα μπορεί να αλλάξει σε κάτι ευρωπαϊκό, όχι μόνο να τηρήσει συμφωνίες με τη Δύση αλλά και να γίνει μέλος της Δύσης.
Όποιος παρακολουθεί το ρεπορτάζ γνωρίζει ότι ο άξονας Τουρκίας – Σαουδικής Αραβίας – Κατάρ προωθεί την ατζέντα αναβίωσης του ισλαμικού χαλιφάτου και αυτό όποιος δεν το βλέπει ή εθελοτυφλεί, ή είναι ανίδεος ή συμφωνεί με τέτοιους σχεδιασμούς.
Η άποψή μας για τους αστείους των Βρυξελλών είναι ότι πρωτίστως εθελοτυφλούν και σε μεγάλο βαθμό είναι ανίδεοι, οι δε Γερμανοί που παριστάνουν την ηγεμόνα δύναμη της Ευρώπης, είναι ιστορικά αποδεδειγμένα «στόκοι» στη διαχείριση τέτοιων θεμάτων.
Η Τουρκία είτε με Νταβούτογλου, είτε χωρίς, έχει προδιαγεγραμμένη πορεία προς τον ισλαμισμό και το χαλιφάτο. Απλώς ο Νταβούτογλου, ως πιο ευφυής από τον ημιπαράφρονα Ερντογάν, θα τα κατάφερνε δίχως να ανοίξει μέτωπα με τους πάντες ολόγυρά του, όπως έχει κάνει ο Ερντογάν, με την Τουρκία πλέον να αντιμετωπίζει για πρώτη φορά πραγματική απειλή διχοτόμησης και ίσως διαμελισμού της.
Ο Πόχτα, μιλώντας στο Sputnik, δεν απέκλεισε την πιθανότητα ο Αχμέτ Νταβούτογλου να κατηγορηθεί ως υπεύθυνος για όλα τα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία, μεταξύ των οποίων και το προσφυγικό.
Δημοσιεύματα στην Bild και στο Politico ισχυρίζονται ότι η συμφωνία για το προσφυγικό με την Τουρκία θα καταρρεύσει, ο Ερντογάν θα αμολήσει εκατομμύρια πρόσφυγες προς τα ελληνικά νησιά, τα οποία θα εποικιστούν από την προσφυγιά της Συρίας και θα μετατραπούν σε απέραντα προσφυγικά στρατόπεδα.
Βεβαίως και μια τέτοια κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας ισούται με κήρυξη πολέμου στην Ελλάδα, αλλά είναι αβέβαιο εάν η Ελλάδα αποφασίσει να υπερασπιστεί το έδαφός της από την προσφυγική εισβολή που θα φέρει την υπογραφή Ερντογάν, όχι στρεφόμενη κατά των προσφύγων, αλλά του καθεστώτος της Άγκυρας.
TRIBUNE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ