}

06 Ιουλίου, 2016

ΣΤΗ... ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Η ιστορία της Τουρκίας έχει αποδείξει ότι, για να κερδίσει το παιχνίδι στη σκακιέρα της διπλωματίας, δεν διστάζει να θυσιάσει μερικά πιόνια. Αυτό το γράφω με αφορμή την τραγωδία που συνέβη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, για την οποία κανείς έως τώρα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά και με γνώση τού ότι οι Τούρκοι σκηνοθετούσαν γεγονότα για να αποκτήσουν πλεονεκτήματα ή για να δικαιολογήσουν πράξεις τους.


Το καταγράφω αυτό ως υπενθύμιση μιας τακτικής της Αγκυρας που διαχρονικά έχουμε πληρώσει οι Ελληνες, αλλά και άλλοι λαοί που υπήρξαν εμπόδιο στα σχέδιά της. Η Τουρκία, λοιπόν, εκτός του ότι πήρε το... πράσινο φως από τη Μόσχα, η οποία επιτρέπει και πάλι τα ταξίδια των πολιτών της στη γείτονα, κέρδισε και τη συμπάθεια όλου του κόσμου με αφορμή τα θύματα στο αεροδρόμιο της Πόλης. Αυτά, για να καταγραφούν στο συνειδησιακό μας γίγνεσθαι και για να μη σβήνουν όλα μπροστά στον πόνο για τα αθώα θύματα.

Και ενώ λοιπόν για όλη αυτή την τραγωδία στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης τα ελληνικά κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί έσπευσαν να βγάλουν ανακοινώσεις καταδίκης της επίθεσης, για την Αγία Σοφία και την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα τα περισσότερα έπαθαν αφωνία. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αρκέστηκε σε μια χλιαρή -ας μου επιτραπεί- ανακοίνωση (και αυτή, μέσω του εκπροσώπου του), τα περισσότερα ΜΜΕ υποβάθμισαν το γεγονός ότι ο μουεζίνης «εισέβαλε» σε αυτό το παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού αλλά και σύμβολο της Ορθοδοξίας, και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Και μπορεί πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ βρίσκονταν στην Κίνα, αλλά το κράτος και η διπλωματία θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν κατεβάζουν τα ρολά χωρίς να ξεσηκώνουν το σύμπαν για όσα έγιναν και γίνονται στην Αγία Σοφία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναλάβουν πρωτοβουλίες και θα θέσουν το θέμα στις Συνόδους Κορυφής, ο πρώτος των πρωθυπουργών και ο δεύτερος σε αυτήν του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Θα πρέπει να εφοδιαστούν με πλήρη φάκελο και να ζητήσουν από την Ε.Ε. να βάλει «φρένο» στην τουρκική πρόκληση, πριν παγιωθεί η κατάσταση.
Το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και προς την UNESC O. Αυτό είναι το λιγότερο που πρέπει να γίνει σε πρώτη φάση από την ελληνική πλευρά. Οι Τούρκοι είναι ικανοί να δημιουργούν τετελεσμένα και στη συνέχεια να κάνουν τον χρόνο να λειτουργεί υπέρ τους. Το έχουμε δει και το έχουμε πληρώσει σε πολλές περιπτώσεις. Γι' αυτό δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ημέρα ακόμη...

Nίκος Ελευθερόγλου
Πηγή "δημοκρατία"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις μας κοινοποιήστε στους φίλους σας το μπλογκ: ap-ax-aerop.blogspot.com και τις δημοσιεύσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ