}

20 Ιουλίου, 2016

Ετεοκλής και Πολυνείκης...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Έβγαλε φετφά ο σουλτάνος Ταγίπ να μην κηδευτούν οι νεκροί πραξικοπηματίες και οι δικοί μας δημοκράτες του κ@λου, οι σκ@τά απόγονοι του Αισχύλου, του Σοφοκλή, του Ευρυπίδη,στέκουν με τα νομικά βιβλία και τα νομικίστικα έγγραφα στο χέρι, για να δουν αν θα εκδώσουν τους 8 που ζήτησαν άσυλο.

Τα νομικά έγγραφα ώ ημιαγράμματε πρωθυπουργέ, και σεις βάρβαροι υπουργοί και παρατρεχάμενοι, να τα βάλετε στον κ@λ@ σας!
Εδώ δεν μιλάμε για νόμους και νόρμες επιτήδειων απατεώνων νομοθετών, εναντίον ηλίθιων κατοίκων και λαών, εδώ μιλάμε για τις προαιώνιες αξίες του ανθρώπου.
Για τις έννοιες του ανθρωπισμού και του ουμανισμού. 
Για τον σεβασμό των νεκρών.
Σταμάταγαν οι μάχες στην Τροία για να μαζέψουν και να κηδέψουν τους νεκρούς τους.
Οι νεκροί σε κάθε υποτυπωδώς πολιτισμένη κοινωνία αποτέλεσαν πάντα ιερό ταμπού από φίλους και εχθρούς.
Ακόμη κι ο Ιμπραήμ στο Μανιάκι, έστησε όρθιο άν και νεκρό τον μεγάλο του αντίπαλο και απέτισε φόρο τιμής μ' ένα φιλί.
Μόνον ο Κρέων ξεχώρισε Ετεοκλή από Πολυνείκη και στιγματίστηκε για πάντα από τον Σοφοκλή στην τραγωδία "Αντιγόνη", γενόμενος αιώνιο παράδειγμα ατιμίας και ασέβειας ενώπιον του θανάτου.
Κι αυτό το στίγμα της ασέβειας αποτελεί αιώνια κληρονομιά του ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού, αυτού που εσείς αγνοείτε, είτε από αμάθεια,  είτε από εμπάθεια προς κάθε τι ελληνικό. 
Δίπλα μας, στην γειτονιά μας, ο ημιπαράφρων δικτατορίσκος απαγορεύει την κηδεία των νεκρών εχθρών του, και απειλεί να επαναφέρει την θανατική ποινή για να καταδικάσει όσους απόμειναν ζωντανοί κι σεις σκέφτεστε αν θα εκδώσετε τους 8 ικέτες ασύλου;
Να τους κάνει τί ο σουλτάνος Ρετζέπ
Να τους σκοτώσει και να σκυλεύσει τα πτώματά τους;
Και το αίμα 8 ζωών, έστω και πραξικοπηματιών, πού θα πέσει
Στα κεφάλια τα δικά σας; 
Ή θα επιχειρήσετε να το μεταφέρετε κι αυτό στα δικά μας, όπως κάνατε με τα χρέη των τραπεζών, και την τριαντάχρονη ληστεία της Ελλάδας από τους πολιτικούς και την διαπλοκή;
Αλλά είσαστε τόσο προσκυνημένα δουλάκια...
Τόσο δειλοί...
Τόσο βλάκες...
Και τόσο ανθέλληνες και στην ψυχή και στην παιδεία...
Που το σκέφτεστε.
Δικάστε τους εδώ, καταδικάστε τους αν βρεθούν ένοχοι και βάλτε τους σε ελληνική φυλακή.
Αλλά όχι και να τους παραδώσετε βορά στα σκυλιά της ισλαμικής θεοκρατίας (της όποιας θεοκρατίας), στην πραγματικότητα όμως βορά στο άλλο πρόσωπο της Παγκοσμιοποίησης.
Όμως τί ζητάμε από σας 
Κι εσείς σκυλιά της Παγκοσμιοποίησης είσαστε.
Αλλά τί σκυλιά;
Κουτάβια!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις μας κοινοποιήστε στους φίλους σας το μπλογκ: ap-ax-aerop.blogspot.com και τις δημοσιεύσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ