}

24 Σεπτεμβρίου, 2016

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ; Ολική ανατροπή στον βομβαρδισμό του κομβόι του ΟΗΕ: Ήταν αμερικανικό drone Predator με Hellfire υποστηρίζει αναλυτής (Βίντεο)

Ήταν αμερικανικά drone τα οποία κτύπησαν το κομβόι τη νύκτα της 19ης   Σεπτεμβρίου, με ανθρωπιστική βοήθεια η οποία προοριζόταν για τους αμάχους στο Χαλέπι;
Αυτό αναρωτούνται πολλοί αναλυτές από την προσεκτικότερη ανάλυση των βίντεο που υπάρχουν από την επίθεση, την οποία οι ίδιες οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν ως έγκλημα πολέμου κατηγορώντας την Ρωσία ως κύριο υπεύθυνο τα επίθεσης.
Τόσο Ρωσία όσο και η Συρία έχουν αρνηθεί κατ΄ επανάληψη ότι δικά τους αεροσκάφη πραγματοποίησαν οποιαδήποτε επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής το βράδυ της 19ηςΣεπτεμβρίου.
«Οι αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας και της Συρίας δεν πραγματοποίησαν καμιά επιδρομή εναντίον κομβόι του ΟΗΕ στα νοτιοδυτικά προάστια του Χαλεπιού», είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov.
Παρόλα αυτά οι ΗΠΑ συνέχισαν να κατηγορούν τη Ρωσία ότι είναι αυτή που πραγματοποίησε την επίθεση, με τον αρχηγό του γενικού Επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγό στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ, να αποκαλεί την επίθεση «απαράδεκτη θηριωδία» λέγοντας πως: «Πιθανότατα το έκανε η Ρωσία, αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποιος ρόλος του καθεστώτος Άσαντ»,
Τώρα όμως νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα αναφορικά με την επίθεση τα οποία καταδεικνύουν τη χρήση όπλων AGM-114 Hellfire τα μόνο οι ΗΠΑ διαθέτουν στην περιοχή και που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εξοπλισμένα drone όπως το MQ-1 Predator.
Σε  βίντεο που δεν έχει υποστεί μοντάζ όμως και που ανέλυσε ο Αμερικανός αναλυτής γνωστός με το ψευδώνυμο  PavewayIV, από το blog Moon of Alabama ο ίδιος υποστηρίζει ότι φαίνεται καθαρά ένα «σύννεφο από σπινθήρες» που ακολουθούν την αρχική έκρηξη. Όπως εξηγεί αυτό είναι το χαρακτηριστικό ή η «υπογραφή» καλύτερα της πολεμικής κεφαλής τύπου μεταλικής επικάλυψης MAC (Metal-Augmented Charge) που φέρουν τα βλήματα Hellfire AGM-114N, το τυπικό φορτίο δηλαδή των drones τύπου Predators!
Το σππινθηβόλο αυτό σύννεφο παράγεται από τα υπολείμματα  σωματιδίων φθοριούχου αλουμινίου  (η μεταλλική επικάλυψη) και φαίνεται σε μια μη μονταρισμένη του βίντεο του ΑBC.
Στα περισσότερα βίντεο όμως που διακινούν τα δυτικά ΜΜΕ όπως αυτό του AP (δεύτερο βίντεο) δεν φαίνονται τόσο εύκολα οι λεπτομέρειες αυτές).
Η θερμοβαρική κεφαλή των βλημάτων Hellfire δεν αφήνει ίχνη από κρατήρες στο έδαφος παρά μόνο διασπείρει θερμικό φορτίο με αποτέλεσμα την πρόκληση εκτεταμένης φωτιάς.
Όπως λέει ο αναλυτής με το ψευδώνυμο PavewayIV και οι Ρώσοι διαθέτουν όπλα με θερμοβαρικές κεφαλές πλην όμως χρησιμοποιούν διαφορετικού τύπου σύνθεση και το προφίλ της έκρηξης που προκαλούν είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό των Hellfire είτε χωρίς καθόλου σπινθήρες, είτε μεγαλύτερης διάρκειας όχι όμως αυτούς που εμφανίζονται στον ελάχιστο αυτό χρόνο που φαίνεται στο βίντεο.
Όπως μάλιστα είχαν αναφέρει οι Ρώσοι, ένα αμερικανικό drone Predator είχε απογειωθεί την ημέρα του κτυπήματος από την ΑΒ του Incirlik είχε παραμείνει στην περιοχή που κινείτο το κομβόι αποχωρώντας μετά από την επίθεση.
Εάν ισχύει το σενάριο για τους Hellfire τότε αναμφισβήτητα πρόκειται για ακόμη μια προβοκατόρικη ενέργεια της Ουάσιγκτον (δια χειρός Τ.Κέρι) να ενοχοποιήσει την Μόσχα αλλά και τη Δαμασκό τώρα που τα συριακά στρατεύματα προελαύνουν στο Α. Χαλέπι. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Η υπόθεση με την επίθεση με τα χημικά τον Αύγουστο του 2013 στην Γκούτα (Ghouta) που την είχαν πραγματοποιήσει οι ισλαμιστές αντάρτες, αλλά οι ΗΠΑ είχαν σπεύσει να κατηγορήσουν τη Δαμασκό, είναι ακόμη νωπή.
Το αμοντάριστο βίντεο

Το βίντεο του ΑΡ

Βίντεο απο παλαιότερες επιθέσεις drones τύπου Ρredator


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ