}

04 Οκτωβρίου, 2016

EKTAKTO: Τελεσίγραφο πολέμου εξέδωσε ο Β.Πούτιν στις ΗΠΑ – Τι απαιτεί η Ρωσία

Του Βασίλη Καπούλα
Tελεσίγραφο πολέμου εξέδωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στις ΗΠΑ απαιτώντας την ικανοποίηση μιας σειρά αιτημάτων αλλιώς οι εξελίξεις θα είναι δραματικές – και ήδη είναι- για όλο τον πλανήτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Ρωσία απαιτεί:
-Oι ΗΠΑ να δώσουν αποζημιώσεις λόγω των κυρώσεων.

-Σύμφωνα με το προεδρικό σχέδιο νόμου το οποίο δημοσιεύτηκε στη βάση δεδομένων της Δούμα, οι ΗΠΑ πρέπει να ακυρώσουν τον νόμο γνωστό ως «Magnitsky Act», να αποσύρουν όλες τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας σε άτομα, νομικές οντότητες και αντικείμενα και να την αποζημιώσουν για τις απώλειες εξαιτίας των περιορισμών συμπεριλαμβανομένου και της επιβολής αντιμέτρων όσο αφορά τις ΗΠΑ.
-Επιπλέον η Ρωσία καλεί τις ΗΠΑ να μειώσει τις στρατιωτικές υποδομές και τον αριθμό των στρατευμάτων στο έδαφος των χωρών μελών του ΝΑΤΟ που μπήκαν στην Συμμαχία μετά το 2000.
-Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν όλες τις μη φιλικές πράξεις απέναντι στη Ρωσία.
-Για να ισχύσει ξανά η συμφωνία μη διάδοσης πλουτωνίου, πρακτικά διάδοσης πυρηνικών όπλων, οι ΗΠΑ πρέπει να ολοκληρώσουν μια σειρά προϋποθέσεων.
Η Ρωσία υπέγραψε διάταγμα για την αναστολή της συμφωνίας για την διάδοση πυρηνικών όπλων εξαιτίας μη φιλικών πράξεων της Ουάσινγκτον.
Η συμφωνία προέβλεπε ότι κάθε πλευρά θα έπρεπε να καταστρέψει 34 τόνους πλουτωνίου, με καύση σε πυρηνικούς αντιδραστήρες.
Τέλος σταμάτησαν όλες οι συζητήσεις  ΗΠΑ-Ρωσίας για τη Συρία.
«Ο ομοσπονδιακός νόμος θα μπει σε ισχύ από την ημέρα της δημόσιας έκδοσης» αναφέρει το έγγραφο.
«Ο πρόεδρος Μ.Ομπάμα έχει κάνει πολλά για να καταστρέψει την ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας η οποία μπορούσε να ενδυναμώσει την διμερή συνεργασία. Ένα παράδειγμα είναι η «Magnitsky Act» η οποία εξαπέλυσε πρωτοφανή πίεση στη χώρα μας»ανέφερε το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του.
«Aπό το 2014 οι ΗΠΑ έχουν κάνει εχθρικά βήματα που στοχεύουν στην υπονόμευση της άμεσης οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας της Ρωσίας. Την ίδια στιγμή ξεκίνησε η ενεργή δημιουργία στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ και η ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων δίπλα στα σύνορα της Ρωσίας. Το γεγονός αυτό αλλάζει την στρατηγική ισορροπία στην Ευρώπη με αποτέλεσμα την αυξημένη πιθανότητας στρατιωτικής σύγκρουσης και εντάσεως» πρόσθεσε.
Στο χείλος του γκρεμού η ανθρωπότητα….



πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ