}

01 Νοεμβρίου, 2016

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙΕΙ ΤΗ ΧΙΛΑΡΙ: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τα Wikileaks

erdogan-8

Άλλη μια δημοσιοποίηση emails του επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της Χίλαρι Κλίντον, Ελληνοαμερικανού Τζον Ποντέστα από τα Wikileaks ανάβει φωτιές στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ φαίνεται να εμπλέκεται εμμέσως και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής ο ιστότοπος Wikileaks έχει δημοσιοποιήσει 36.190 emails ενώ αναμένεται η δημοσιοποίηση και άλλων 14.000 μέχρι τις αμερικανικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, που ίσως αλλάξει εντελώς τα έως τώρα δεδομένα αφού ουσιαστικά εξυπηρετείται ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στα emails που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα ο Ποντέστα φαίνεται πως είχε δεχτεί προειδοποιήσεις τον Μάρτιο του 2016 να αλλάξει τον κωδικό του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου καθώς κάποιος φαινόταν πως επιχειρούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτόν.

Τελικά οι χάκερς έκλεψαν τα ηλεκτρονικά του μηνύματα δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στην εκστρατεία της κ. Χίλαρι Κλίντον.

Οι τουρκικές δωρεές

Τον Αύγουστο του 2015 ο Ποντέστα προώθησε ένα email του Μάικλ Ουέρτζ του Center for American Progress στον Ντένις Τσενγκ, οικονομικό διευθυντή του Ιδρύματος Κλίντον. Ο Ουέρτζ ανέφερε πως υπήρχαν δωρεές που κατατίθεντο εξ ονόματος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν. Σημειώνουμε ότι αυτή η πρακτική απαγορεύεται από τους αμερικανικούς νόμους.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: “John, άκουσα αυτό από δεύτερο χέρι, αλλά (το άκουσα) περισσότερο από μία φορά. Φαίνεται ότι η φατρία του Ερντογάν κάνει σημαντικές επενδύσεις στις ΗΠΑ για να καταπολεμήσει την αντιπολίτευση (CHP, Κούρδους, και Γκιουλενιστές) και να αποκτήσει πρόσβαση σε πολιτικούς και την αμερικανική κυβέρνηση.

Μου είπαν ότι οι άνθρωποι του Ερντογάν προσπαθούν επίσης να διεισδύσουν μέσω δωρεών σε δημοκρατικούς υποψηφίους, συμπεριλαμβανομένης και της δικής σας (εννοεί της Χίλαρι Κλίντον). Δύο ονόματα που θα πρέπει να γνωρίζεις είναι αυτά του Mehmet Celebi και του Ali Cinar. Με ευχαρίστηση θα σου δώσω περισσότερες λεπτομέρειες από το τηλέφωνο εάν δεν ψωνίζεις σε ποτοπωλείο”.

ΕΔΩ ΤΟ E-MAIL ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ:https://wikileaks.org/podesta-emails/emailid/36009

Σε άλλο email του Μαρτίου του 2015, την ίδια ημέρα που ο Νετανιάχου κέρδισε μια απροσδόκητη νίκη στις εκλογές του Ισραήλ, η σύμβουλος της Κλίντον Νίρα Τάντεν έγραφε στον Ποντέστα πως το Ισραήλ της προκαλεί κατάθλιψη.

Σε άλλο email, τον Φεβρουάριο του 2015, η ίδια έγραφε στον Ποντέστα για τους δωρητές της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον και χαρακτηρίζει δύο από τους βασικούς, τον Ντέιβιντ Μπροκ και τη Μαίρη Πατ Μπόνερ ως «εφιάλτη».

«Θα αναφέρω στη Μαίρη Πατ ότι δεν θα ανανεώσουμε την συνδρομή της, ευχήσου μου καλή τύχη», έγραφε, ενώ σε άλλο σημείο κατηγορούσε το ζεύγος Κλίντον ότι η κρίση τους είναι η χειρότερη. Σε άλλο email η Κλίντον αναφέρεται από τον αρθρογράφο Μπρεντ Μπουντόφσκι ως «ούτε μετριοπαθής, ούτε κεντρώα».

Ο Μπουντόφσκι εμφανίζεται συχνά στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Ποντέστα. «Πρέπει να σου πω Τζον πως όταν βλέπω πράγματα όπως αυτά υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι πως δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφια», αναφέρει σε ένα μήνυμα ο Μπουντόφσκι.

«Έφτασα στα άκρα σήμερα για χάρη της, κάτι που πολλοί Δημοκρατικοί που δεν έχουν πληρωθεί από αυτήν έχουν κάνει, τόσο φανερά και ισχυρά όπως έκανα εγώ και αν ήξερα πως θα ερχόταν τα πράγματα δεν θα το έκανα ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια», έγραφε.

Ο Ομπάμα και η Citigroup

Σε ένα email του 2008 ο διευθυντής της Citigroup Μάικλ Φρόμαν έγραφε στον Ομπάμα σχετικά με την συγκρότηση της κυβέρνησης του εφόσον εκλεγόταν πρόεδρος.

Το συγκεκριμένο email κοινοποιήθηκε σε μεγάλο αριθμό αφροαμερικανών, ισπανόφωνων και ασιατών Αμερικανών που κατείχαν θέσεις στην αμερικανική κρατική μηχανή και σε μουσουλμάνους Αμερικανούς.

Σε παλαιότερα δημοσιοποιημένα emails του Ποντέστα φαινόταν ο ρόλος που έπαιξε η Citigroup στην συγκρότηση της κυβέρνησης Ομπάμα.

Η υπόθεση CNN

Η θεωρητική αμεροληψία του CNN επίσης τίθεται υπό αμφισβήτηση. Emails του Φεβρουαρίου του 2015 δείχνουν πως ο Τζόελ Μπένενσον, σύμβουλος στρατηγικής της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον αναφέρεται σε «δική του πηγή στο CNN». «Πιστεύω πως θα απολαύσουμε τη δημοσκόπηση που θα δημοσιευτεί αύριο το πρωί», έγραφε ο άνθρωπος του CNN.

Πληροφορίες Ignatiou.com καιhttps://www.rt.com/usa/364659-wikileaks-clinton-podesta-emails-22/

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ