}

16 Δεκεμβρίου, 2016

Kανείς δεν θα ήθελε αντίπαλο την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία – Εντυπωσίασαν και στην έρημο του Ισραήλ οι άσσοι της 341M και της 347Μ στην άσκηση «Viper Valley 2016»

Από την Κυριακή 4 έως και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, η 341 και η 347 Μοίρες της 111 Πτέρυγας Μάχης, συμμετείχαν στην άσκηση «Viper Valley 2016», η οποία διεξήχθη στην Αεροπορική Βάση «Ramat David», στο Ισραήλ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας 2016 των δύο (2) χωρών.
Σκοπός της άσκησης ήταν η βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της αποτελεσματικότητας των δύο (2) Αεροποριών.
Η αποστολή κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Ισραήλ, επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ. Θεόφιλο και την Ελληνική Λέσχη Ιεροσολύμων.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες:

Για άλλη μία φορά οι πιλότοι μας εντυπωσίασαν με την παρουσία τους. Οι »αετοι» της ΠΑ καθημερινά δοκιμάζουν τις αντοχές τους και αγγίζουν τα όριά τους σε συνθήκες που το παραμικρό λάθος είναι σε θέση να τους κοστίσει τη ζωή τους. Οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας λειτουργούν σε συνθήκες για τις οποίες δεν είναι φτιαγμένος ο άνθρωπος. Καλούνται να πάρουν στο δευτερόλεπτο αποφάσεις κρίσιμες για τους ίδιους και για την χώρα.
Οι ιπτάμενοι φρουροί του Αιγαίου αυτή την στιγμή συγκανταλέγονται στους πιο επίλεκτους πιλότους όχι μόνο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ αλλα και γενικώς.
Η καθημερινή μάχη στους ουρανούς του Αιγαίου φαινομενικά έχει γίνει πλέον ρουτίνα όμως, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και πολλές φορές πληρώνεται βαρύς φόρος αίματος σε αυτόν τον αγώνα αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Οι Έλληνες πιλότοι καθημερινά δοκιμάζουν τις αντοχές τους και αγγίζουν τα όριά τους σε συνθήκες που το παραμικρό λάθος είναι σε θέση να τους κοστίσει τη ζωή τους. Με τις εκπαιδευτικές πτήσεις και δραστηριότητες αποσκοπούν στη βελτίωση των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων και στο πεδίο μάχης, στις αερομαχίες του Αιγαίου, φροντίζουν να έχουν πάντα τον «εχθρό» μπροστά.
Οι Έλληνες χειριστές, με το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που λαμβάνουν και έχοντας το δίκιο με το μέρος τους, αφού μάχονται εντός έδρας, κρατούν τις εναέριες Θερμοπύλες απόρθητες από τους επίδοξους εισβολείς…


πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ