}

21 Φεβρουαρίου, 2017

Εντατικές πολεμικές προετοιμασίες: Σε ύψιστη επιφυλακή η 80 ΑΔΤΕ και το Πολεμικό Ναυτικό – Ετοιμοι οι καταδρομείς μας για επιχειρήσεις κρούσεως

Όλα τα ελληνικά φυλάκια σε Ψέριμο , Καλόλιμνο, Φαρμακονήσι , Κάλυμνο και των γύρω νησιών έχουν τεθεί σε ύψιστη επιφυλακή ενόψει του νέου επεισοδίου με την κίνηση του σκάφους του τουρκικού λιμενικού στα 2 μέτρα από τις βραχονησίδες.


Ομοίως και η Ταξιαρχία της Κω 80 ΑΔΤΕ η οποία έχει και το γενικό πρόσταγμα την περιοχή. Σε περίπτωση που προσπαθήσουν να κλιμακώσουν οι Τούρκοι οι καταδρομείς  μας που βρίσκονται στην Κω  θα αναλάβουν  επιχειρήσεις κρούσεως . 
Σύμφωνα με ανώτατες στρατιωτικές πηγές έχει δοθεί εντολή στα ελληνικά σκάφη να ανοίξουν πυρ.

Το ελληνικό πολεμικό πλοίο που περιπολεί στην περιοχή   κινείται πρόσω ολοταχώς μαζί με ένα ενδεχομένως υποβρύχιο ήδη προς την περιοχή,  στην οποία ο Ερντογάν έχει επιλέξει για να υλοποιήσει «μείζων επεισόδιο».
Είμαστε οι μόνοι που έχουμε επισημάνει το προκλητικότατο τουρκικό «ενδιαφέρον» για την δημιουργία μείζονος ναυτικού επεισοδίου στην ευρύτερη περιοχή των Βραχονησίδων Ίμια…εδώ και πάρα πολλές ημέρες.
Οι Τούρκοι κατά την πάγια στρατιωτική τακτική τους έχουν «επιλέξει» το μέρος που θα αναμετρηθεί εκ νέου Ελλάδα και Τουρκία , πατώντας στα γεγονότα του 1996 τα οποία έχουν μετατρέψει για τον διεθνή τύπο τα Ίμια «αμφισβητούμενο έδαφος» .    
Αυτό ήταν το κατόρθωμα της τότε ελληνικής κυβερνήσεως  μαζί με την πτώση του ελικοπτέρου και τον θάνατο των τριών ηρώων μας που σκοτώθηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Εδώ και  23 ημέρες η τουρκική ακτοφυλακή με 2-3 υπερσύγχρονα ταχύπλοα MRTP-22 τα οποία διαθέτουν και τηλεχειριζόμενο πολυβόλο 50χιλ, σουλατσάρουν συνεχώς γύρω από τις βραχονησίδες αποκλείοντας την οποιαδήποτε κίνηση , ή αποτρέποντας την από ελληνικής πλευράς .
Την ίδια στιγμή σε απόσταση 5-6 μιλίων ευρίσκονται  οι κορβέτες  TCG TURGUTREIST και TCG Bodrum , οι οποίες έχουν μαζί τους και ομάδες των Τούρκων κομάντος SAT οι οποίες  είναι έτοιμες για «σάλτο», σχηματοποιώντας το όλο σχέδιο της Άγκυρας.
Το σχέδιο των Τούρκων με την ονομασία «πρόληψη και έλεγχος των νησιών Καρντάκ», στην περιοχή πλησίον των βραχονησίδων Ίμια  ξεκίνησε και σίγουρα θα φτάσει …στο τέλος του με την πρόκληση πολεμικού επεισοδίου. 

Τα τουρκικά πλοία του λιμενικού «χτενίζουν» ολόκληρη την περιοχή απαγορεύοντας στα ελληνικά πλοία να κινηθούν προς αυτήν , ενώ τα πολεμικά πλοία «παραφυλάνε» να επέμβουν όταν κριθεί ότι υπάρχει εμπλοκή ή «πρόβλημα».
Ένα είναι σίγουρο ότι οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση θα έχει την ανάλογη απάντηση από τους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι φυλάσσουν τις εσχατιές της πατρίδος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ