}

25 Απριλίου, 2017

Δεκάδες μαχητικά της τουρκικής Αεροπορίας βομβάρδισαν σε Συρία και Ιράκ - ΚΤΥΠΗΣΑΝ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΚΚτου Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Δεκάδες μαχητικά της τουρκικής Αεροπορίας βομβάρδισαν κυρίως θέσεις του ΡΚΚ σε Συρία και Ιράκ ενώ κτύπησαν και κάποιες ομάδες ενόπλων του ISIS.  Yπολογίζεται ότι χρησιμοποιήθηκαν περίπου 30 μαχητικά.

Η τουρκική aεροπορία πραγματοποίησε σήμερα αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) κοντά στην ορεινή περιοχή Σιντζάρ στα βόρεια του Ιράκ, αλλά και στα βορειοανατολικά της Συρίας.

Οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν σήμερα τα ξημερώματα. Το τουρκικό Επιτελείο αναφέρει ότι το PKK χρησιμοποιεί τις περιοχές στα βόρεια του Ιράκ και της Συρίας, προκειμένου να μεταφέρει όπλα και πυρομαχικά στην Τουρκία και ο αντικειμενικός σκοπός των βομβαρδισμών ήταν να διακόψει τον ανεφοδιασμών των ένοπλων ομάδων στη ΝΑ Τουρκία.
Ήταν οι πρώτοι μαζικοί βομβαρδισμοί της ΤΗΚ μετά το δημοψήφισμα. Η Τουρκία ρτοιμάζεται να δώσει συνέχεια στην επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» η οποία και δεν τελείωσε ποτέ.
Aκολουθεί βίντεο από παλαιότερους βομβαρδισμούς

 
 
Δημοσίευση σχολίου

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ