}

29 Απριλίου, 2017

Ποιος είναι ο Ελληνοαυστραλός που υπηρετεί στην Προεδρική Φρούρα

  • (Φωτ.: SBS/ supplied)
Πολλοί είναι εκείνοι που με το ζόρι υπηρετούν τη στρατιωτική θητεία τους. Εξίσου πολλοί είναι και εκείνοι που προσπαθούν να βρουν τρόπο να αποφύγουν αυτό το «εμπόδιο». Ο Ιάσων Ρόμπερτσον, ομογενής από την Αυστραλία, όχι μόνο
δεν ανήκει σε αυτές τις ομάδες αλλά ενώ θα μπορούσε να αποφύγει τη θητεία, ζήτησε να υπηρετήσει σε επίλεκτη μονάδα του ελληνικού στρατού, εκείνη της Προεδρικής Φρουράς!
Εξάλλου, όπως δήλωσε ο Ελληνοαυστραλός Εύζωνας στο δίκτυο SBS Greek και τον Αλέξανδρο Λογοθέτη, αυτό ήταν το όνειρό του από παιδί.
Η καταγωγή της μητέρας του Ιάσωνα ή Τζέισον είναι από τον Βόλο, ωστόσο μεγάλωσε στην Αυστραλία από όπου κατάγεται ο πατέρας του. Αφού τελείωσε το σχολείο πήγε για σπουδές στο Λονδίνο και πριν αρχίσει το μεταπτυχιακό του αποφάσισε να κάνει τη θητεία του. «Πάντα ήθελα να υπηρετήσω στους Εύζωνες. Τους θαύμαζα! Τους έβλεπα όταν ερχόμουν με τους γονείς μου στην Ελλάδα για διακοπές» είπε, απαντώντας στο πώς επέλεξε να υπηρετήσει στην Προεδρική Φρουρά.

Ο Ιάσων Ρόμπερτσον είναι στα αριστερά (φωτ.: SBS / supplied)
Ο νεαρός μίλησε για την δύσκολη εκπαίδευση των έξι εβδομάδων, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε πιο δύσκολη και από εκείνη των ειδικών δυνάμεων! Το πιο δύσκολο, πρόσθεσε, είναι να μάθεις να είσαι ακίνητος. Η εκπαίδευση για αυτό είναι σταδιακή και οι Εύζωνες μαθαίνουν να μένουν ακίνητοι αρχικά για 20 λεπτά, μία ώρα, δύο ώρες και έως ότου να φέρουν σε πέρας την αποστολή για τρεις ώρες.
Όπως είπε ο Ελληνοαυστραλός, είναι ο μοναδικός ομογενής που υπηρετεί στο επίλεκτο σώμα από το οποίο αποστρατεύεται σε 48 μέρες.
Ο Ιάσων Ρόμπερτσον ακολούθησε το άγημα των Ευζώνων στην Αμερική, ενώ κληρούχες του πήγαν στη δεύτερη πατρίδα του την Αυστραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ