}

10 Οκτωβρίου, 2014

ΕΤΟΙΜΑΣΘΕΙΤΕ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ  ...                  

Κινήσεις απόσχισης του Γ. Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ - Ξεκινά περιοδείες σε όλη τη χώρα



Ακόμη ένα μεγάλο πονοκέφαλο έχει να αντιμετωπίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος βλέπει να πέφτει στο κενό η προσπάθεια που έχει κάνει για να δημιουργήσει κλίμα ενότητας στο κόμμα. Εκτός από τις συνεχιζόμενες κόντρες με τον υπουργό Μεταφορών, Μ. Χρυσοχοΐδη και την έντονη κριτική που του ασκείται τόσο από τον κ. Χρυσοχοΐδη όσο και από μεγάλη μερίδα στελεχών του κόμματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βλέπει και τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, να κάνει κινήσεις… απόσχισης που δείχνουν προς την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος είναι και γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδ. Παπανδρέου, έχει διαψεύσει ότι σχεδιάζει να ιδρύσει καινούριο κόμμα. Ωστόσο οι κινήσεις του δείχνουν το αντίθετο. Μάλιστα, το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι ξεκινά περιοδείες σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της έκθεσης «Από τον ανένδοτο στην Αλλαγή» που διοργανώνει το ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου με την αφορμή της συμπλήρωσης των 40 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Η περιοδεία ξεκινά από την Κρήτη όπου στις 24 Οκτωβρίου ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει σε εκδήλωση για την έκθεση.

Αυτό το οποίο έχει πυροδοτήσει τα σενάρια περί πρόθεσής του να ιδρύσει νέο πολιτικό φορέα, είναι η φράση που υπάρχει στην ανακοίνωση ότι η έκθεση αυτή αποτελεί «το έναυσμα για την ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου, που θα συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας οραματικής, αλλά συνάμα ρεαλιστικής και αποτελεσματικής πρότασης για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής συμμαχίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού. Προοδευτικών δυνάμεων, που κατανοούν ότι οι ίδιες οφείλουν να αποτελέσουν την Αλλαγή που οραματίζονται και αναζητούν την ανατροπή των πελατειακών αντιλήψεων, νοοτροπιών και συμπεριφορών που συνεχίζουν να κρατούν σε ομηρία τη χώρα και τον Ελληνικό λαό».

Είναι γνωστό, επίσης, ότι ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς επίσης και πως δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον Ευ. Βενιζέλο ο οποίος τον διαδέχθηκε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, όμως, φέρεται να έχει στα χέρια του δημοσκοπήσεις σύμφωνα με τις οποίες αν κατέβει ξανά στις εκλογές ως αρχηγός κόμματος θα εξασφαλίσει ένα αξιοπρόσεκτο ποσοστό, ενώ υπάρχουν συνεργάτες του που διαρρέουν ότι το ποσοστό αυτό μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 10%! 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.24-ores.com/2014/10/blog-post_450.html#ixzz3FjRNcVE4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ