}

09 Οκτωβρίου, 2014

Nasa: Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του Ωρίωνα [Βίντεο]




Η NASA έχει δημοσιεύσει ένα βίντεο που δείχνει την πρώτη δοκιμή του Ωρίωνα, το διαστημόπλοιο που θα πάει στο φεγγάρι και τον Άρη. Το διαστημόπλοιο Orion θα ξεκινήσει από την κορυφή ενός πυραύλου Delta στις 4 Δεκεμβρίου.
Καθώς η δοκιμαστική πτήση του Orion της NASA πλησιάζει, ο οργανισμός δημοσίευσε την Τετάρτη το βίντεο - που ονομάζεται "Trial By Fire" - λεπτομερή δοκιμή του διαστημικού σκάφους, και τους μηχανικούς που θα αξιολογήσουν τα κρίσιμα συστήματα κατά την πτήση της 4ης Δεκεμβρίου.
Το διαστημόπλοιο Orion βρίσκεται στα τελικά στάδια της προετοιμασίας του για τη δοκιμαστική πτήση 3.600 μιλίων πάνω από τη Γη σε μια αποστολή για 4,5 ωρών για να δοκιμαστούν πολλά από τα συστήματα που είναι απαραίτητα για τις μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στο βαθύ διάστημα.
Μετά από δύο τροχιές, το Orion θα μπει και πάλι την ατμόσφαιρα της Γης, με ταχύτητα 20.000 μιλίων ανά ώρα, και να φθάσει σε θερμοκρασίες κοντά στους 4.000 βαθμούς Fahrenheit, πριν το σύστημα αλεξίπτωτου που χρησιμοποιεί επιβραδύνει το διαστημόπλοιο για προσθαλάσσωση στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ