}

23 Δεκεμβρίου, 2014

Σταύρος Δήμας: 168 «ναι», 131 «παρών»

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC

    Ολοκληρώθηκε και η 2η ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με 168 «Σταύρος Δήμας» και 131 «παρών», αλλά και μια απουσία λόγω ασθένειας. Η κυβέρνηση κατάφερε να πιάσει το μάξιμουμ των θετικών ψήφων, έτσι όπως είχε διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ωστόσο και πάλι η ψηφοφορία ήταν άκαρπη.
    Η ψηφοφορία ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 12:00 και οι εκπλήξεις -αν μπορεί κάποιος να τις χαρακτηρίσει εκπλήξεις- ήταν οι τοποθετήσεις των δύο πρώην χρυσαυγιτών Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου. Παράλληλα, υπέρ του Σταύρου Δήμα ψήφισαν και έξι ανεξάρτητοι βουλευτές, οι Γιάννης Κουράκος, Βασίλης Οικονόμου, Μίκα Ιατρίδη, Κώστας Γιοβανόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης και Παναγιώτης Μελάς. Απούσα λόγω ασθένειας ήταν η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.
    Σαμαράς: Στην 3η ψηφοφορία δεν θα υπάρχουν "παρών", αλλά βουλευτές με ονοματεπώνυμο
    «Στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα υπάρχει "παρών", θα υπάρχει ονοματεπώνυμο, ο κάθε βουλευτής θα τεθεί ενώπιον των ευθυνών του», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
    «Παρά τις όποιες διαφορές μας και παρά τη λάσπη, και άλλοι βουλευτές σήμερα ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα. Ευελπιστώ στην τρίτη να αποφύγουμε τον εθνικό κίνδυνο, την εθνική περιπέτεια. Εκεί δεν θα υπάρχει "παρών", θα υπάρχει ονοματεπώνυμο. Ο κάθε βουλευτής θα τεθεί ενώπιον των ευθυνών του. Εκεί θα αναλάβει τις ευθύνες του και την ευθύνη της ψήφου του ως προς τις συνέπειες που θα φέρει η ψήφος αυτή ως προς τη σταθερότητα στη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.
    Τσίπρας: Με την καινούργια χρονιά η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα
    Εξερχόμενος από τη Βουλή, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της 2ης ψηφοφορίας, είπε πως ούτε οι βουλευτές, ούτε ο ελληνικός λαός θα δώσουν στην κυβέρνηση Σαμαρά λευκή επιταγή για να συνεχίσει την πολιτική των Μνημονίων.
    «Ούτε η Βουλή ούτε ο ελληνικός λαός θα δώσουν λευκή επιταγή στον Αντώνη Σαμαρά για να συνεχίσει τα Μνημόνια, κόβοντας συντάξεις και μισθούς. Με τη νέα χρονιά θα γυρίσουμε σελίδα και με ισχυρή λαϊκή εντολή θα τα καταφέρουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας.
    Ψήφισαν «ναι» οι δύο ανεξάρτητοι χρυσαυγίτες -Τι είπε ο Στάθης Μπούκουρας
    Οι δύο πρώην χρυσαυγίτες Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος στην πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την προηγούμενη Τετάρτη, είχαν επιλέξει να απουσιάζουν, ωστόσο στη σημερινή, δεύτερη ψηφοφορία βρέθηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και ψήφισαν «Σταύρο Δήμα».
    Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας, ο Στάθης Μπούκουρας ανέφερε ότι ψήφισε τον Σταύρο Δήμα, μεταξύ άλλων, γιατί ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατάγεται από την περιοχή που εκπροσωπεί και ο ίδιος (είναι βουλευτής Κορίνθου), ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων με αφορμή σχετικό σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η ψήφος μου δεν είναι χιτλερική, γιατί δεν είμαι ναζιστής». Επίσης, επανέλαβε ότι έχει τη συνείδησή του καθαρή και ότι θα τον κρίνει ο κυρίαρχος λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ