}

27 Ιανουαρίου, 2015

Πανελλαδική αποπασοκοποίηση

Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ολες οι εμπειρίες στη ζωή έχουν τον θετικό και τον αρνητικό αντίκτυπό τους. Η ισορροπία των πραγμάτων επιβάλλει να ισχύει ο προαναφερθείς νόμος ακόμα και στην πολιτική. 

Η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής έφερε, με κάθε επισημότητα, στην εξουσία τους αριστεριστές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, παρά την αρνητική εντύπωση που δημιουργεί σε κάθε σκεπτόμενο οπαδό της Δεξιάς, έχει και τα θετικά του.
Η Αριστερά δεν θα βρίσκεται πλέον στην προνομιούχο θέση να ασκεί εξουσία (λόγω της ιδεολογικής ηγεμονίας της) δίχως να εκτίθεται. Τώρα θα κυβερνήσει και θα δείξει στην Ελλάδα και στον κόσμο τι μπορεί να προκαλέσει η συγκεκριμένη ιδεολογία.
Ακόμα θετικότερη εξέλιξη είναι ο διασυρμός που υπέστη το κόμμα που διέλυσε το 
ελληνικό κράτος και παρέδωσε τη χώρα σιδηροδέσμια στους δανειστές της. Το ΠΑΣΟΚ υπέστη πανωλεθρία και τερμάτισε τελευταίο στην κούρσα των κομμάτων με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Από 756.024 ψήφους που έλαβε στις εθνικές εκλογές του 2012, έπεσε στις 289.390! 
Ετι δε, στην Α΄ Θεσσαλονίκης, την έδρα του Βαγγέλη Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ είδε την
πλάτη της Ενωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη!

Το κόμμα του αντιπροέδρου της απερχόμενης κυβέρνησης έλαβε 14.280 ψήφους και ποσοστό 4,12%, ενώ ο Βασίλης Λεβέντης 17.735 ψήφους και 5,11%. Η Ιστορία έχει χιούμορ και περιπαίζει τον βουλιμικό πολιτικό με τη θωρακισμένη, κρατική λιμουζίνα 
των 750.000 ευρώ.
Το ΠΑΣΟΚ πλέον βρίσκεται στον προθάλαμο της εξαφάνισης και της καταχώρισής του
στα μητρώα των εξαϋλωθέντων κομμάτων.
Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για την παπανδρεϊκή μετάσταση του κόμματος του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο γιος του Γιώργος κατόρθωσε να δημιουργήσει μια θνησιγενή απόπειρα οικειοποίησης της... παράδοσης του ΠΑΣΟΚ και να διασυρθεί στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση στην οποία συμμετείχε. Ούτε 3% δεν συγκέντρωσε!
Ο λαός μας, παρά την εύλογη σύγχυση που προκαλεί η δεινότατη οικονομική κρίση, συνειδητοποίησε ότι πρέπει να αποπασοκοποιήσει τον πολιτικό βίο της Ελλάδας. Οι πρώτες σωστές κινήσεις έγιναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ