}

28 Ιουνίου, 2015

Ρέντσι προς Ευρωπαίους ηγέτες: Δεν είστε άξιοι να αποκαλείστε Ευρωπαίοι. Ή είστε αλληλέγγυοι ή μη σπαταλάτε το χρόνο μας.


rentsi

«Αν δεν συμφωνείτε με τον αριθμό 40.000, δεν είστε άξιοι να αποκαλείστε Ευρωπαίοι» είπε επιτιθέμενος στους ευρωπαίους ηγέτες που βρίσκονται σε Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. «Αν αυτή είναι η γνώμη σας για το τί σημαίνει Ευρώπη, μπορείτε να την κρατήσετε. Ή υπάρχει αλληλεγγύη ή μη σπαταλάτε το χρόνο μας» συμπλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός ο οποίος ηγείται μίας από τις χώρες που αντιμετωπίζουν το σοβαρότερο πρόβλημα με τις ροές των προσφύγων που καταφθάνουν κάθε μέρα κατά χιλιάδες στις μεσογειακές ακτές.
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι ξέσπασε ενάντια στους ομολόγους του στην Ευρώπη αφού τους κατηγόρησε για ανικανότητα να συμφωνήσουν σε μία πρόταση σχεδίου που θα έδινε τη δυνατότητα σε Ιταλία και Ελλάδα να ανακατανείμουν 40.000 μετανάστες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με γνώμονα κριτήρια πληθυσμιακά αλλά και οικονομικής δύναμης.
Είναι γεγονός ότι παράλληλα και με τις συνομιλίες για το ελληνικό πρόβλημα που προς το παρόν φαίνεται να μην τελεσφορούν η πίεση ανάμεσα σε άλλα καυτά θέματα όπως το μεταναστευτικό όπου γίνεται επίσης εμφανής η απουσία οποιασδήποτε αλληλεγγύης, ανεβάζει τους τόνους ακόμη παραπάνω.
Ο Ρέντσι ωστόσο στο θέμα του ελληνικού ζητήματος επιμένει αισιόδοξα εκφράζοντας την εκτίμησή του για συμφωνία σήμερα. «Στηρίζουμε τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του να φτάσει σε μια συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός και αφού επανέλαβε τη σημασία της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ σημείωσε ότι «Εκτιμώ ότι η τελική ημέρα θα είναι το Σάββατο και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να επιτύχουμε συμφωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ