}

03 Ιουλίου, 2015

"Γιατί προτείνω αποχή στο δημοψήφισμα" - Άρθρο του Κ.Φράγκου

Image
Του Κων. Φράγκου

Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες, που συναπαρτίζουν τον Ελληνικό και παραπολιτικό κόσμο, δεν έχουν τον ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα. Ίσως να καταρρεύσουν ακόμη και στην περίπτωση που βρεθούν στην ανάγκη να διεξαγάγουν πόλεμο. 



Π. Κονδύλης, Θεωρία Πολέμου (1995)

Ο αφορισμός αυτός του μεγαλύτερου και πρόωρα χαμένου Έλληνα φιλόσοφου επαληθεύθηκε με την τραγωδία των Υμίων ένα χρόνο μετά την διατύπωσή του. Θυμηθείτε οποίες μετριότητες μας κυβερνούσαν τότε. Επαναλαμβάνεται και σήμερα. Μετά 20 χρόνια το χαμηλότατο επίπεδο των Ελλήνων πολιτικών, δεν έχει αλλάξει και μας οδηγούν, με βεβαιότητα, σ' ένα άλλο φιάσκο, μια άλλη τραγωδία.
Καταγράφω, απλά, καταστάσεις αφού σημειώνω ότι το οικονομικό πεδίο είναι παρόμοιο με ένα πεδίο μάχης. Απαιτεί στρατηγική και καλούς Ηγέτες.

• Στην ίδια οικονομική κατάσταση με την Ελλάδα και τον ίδιο χρόνο βρέθηκαν ακόμη δύο Ευρωπαϊκές χώρες: Πορτογαλία και Ιρλανδία. Σήμερα, μετά από πέντε (5) χρόνια, ενώ εμείς είμαστε στον πάτο, χρεωκοπημένοι, οι δύο προαναφερθείσες Χώρες εξέρχονται στις αγορές, στην ανάπτυξη τερματίζουσες την λιτότητα. Γιατί; Απλούστατα διότι αμφότερες διέθεταν αξιόπιστους, ευσυνείδητους, πατριώτες πολιτικούς (Κυβέρνηση - Αντιπολίτευση) που απεφάσισαν, παραμερίζοντας διαφορές και συμφέροντα να οδηγήσουν τους Λαούς τους στη σωτηρία - λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα αναδιοργάνωσης και οικονομιών. Την ίδια περίοδο η Ελλάδα διέθετε ως σωτήρες εντελώς αναξιόπιστους, πωρωμένους και ανίκανους πολιτικούς, κατάλοιπα μιας αχρείας περιόδου. Πολλούς εξ αυτών άρπαγες και ακόρεστους. Τους ίδιους που την κατακρεούργησαν! Είδαμε ουδεμία κοινή προσπάθεια και συνεννόηση. Το μόνο ενδιαφέρον τους, η κατάκτηση και λεηλασία της Εξουσίας!

• Ουδείς έλεγχος υπήρξε στην Ελλάδα κατά των ουτιδανών που μας οδήγησαν σ' αυτή την κατάσταση. Υπάρχουν υπεύθυνοι, δωσίλογοι που με θράσος, αντλούμενο από την ατιμωρησία, έρχονται σήμερα να μας… ξανασώσουν!

• Οι δανειστές - τοκογλύφοι γνώριζαν καλά ποιους δάνειζαν και ποια κρατική μηχανή χρέωναν. Ένα διάτρητο, ήδη κράτος, και μια κλεπτομανή συντεχνία πολιτικών. Στη λεηλασία μέσω δανείων - έργων και προμηθειών οι Έλληνες είχαν συνεταιράκια τους δανειστές και πωλητές. Οι έρευνες περί τις SIEMENS και RHEN METALL το μαρτυρούν. Μαζί τα φάγαμε θα τους φώναζε ο αμετροεπής Πάγκαλος.

• Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδος στις Βρυξέλλες, ενώ καιγόταν το σύμπαν με το Ελληνικό θέμα, βρίσκονταν εκεί όλη η ελίτ του ευγενούς πολιτικού μας κόσμου: Πρωθυπουργός, Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού. Κανένας απ' αυτούς δεν σκέφθηκε να πει: Δεν μαζευόμαστε σε μια καφετέρια, σύντροφοι, να αντιμετωπίσουμε από κοινού το θέμα, να μας δουν και οι διεστραμμένοι τοκογλύφοι και να καταλάβουν ότι διαθέτουμε ενότητα; Α, μπα… Καθένας το βιολί του… Αναισθησία… Πώς να το πει αυτό ο Σαμαράς που μισεί θανάσιμα τον Τσίπρα γιατί θεωρεί, με την λειψή νοημοσύνη του, ότι του άρπαξε η Εξουσία. Δεν καταδέχθηκε να τον υποδεχθεί στα Πρωθυπουργικά Γραφεία και ουδέποτε τον προσφώνησε "Κύριε Πρωθυπουργέ". 

• Είναι γνωστόν ότι κατά την τελευταία 5ετία, πέραν της ασύλληπτης ανικανότητας και έλλειψης βούλησης των Αντωνομπένηδων να λάβουν μέτρα για θεραπεία της ασθένειας, στήθηκε ένα κράτος - τέρας, υμνήθηκε ο κρατισμός, λιβανίσθηκε το ρουσφέτι. Οι εταίροι ούρλιαζαν (ιδού μια σωστή υπόδειξή τους): Μετριάστε το κράτος. Αρχίστε από την οργάνωση ενός κρατικού Μηχανισμού απαλλαγμένου από αργόσχολους - κοπρίτες ιεροφάντες των κομματικών μηχανισμών. Ουδέν αποτέλεσμα.

Συνεχίζουν να μας κλέβουν…
Αιτία της γενέσεως και πάλης
των κομμάτων είναι η θαυμαστή
συμφωνία μεθ' ής άπαντες θέλουσι
το αυτό πράγμα: Να τρέφονται
δαπάναις του Δημοσίου. 

Εμμ. Ροΐδης

Κάθε Ελληνικό Κόμμα πριν προλάβει να στρογγυλοκαθίσει στην Εξουσία σπεύδει να βολέψει τους ανθρώπους του πρώτου κομματικού κύκλου. Προτεραιότητα οι αποτυχόντες βουλευτές, κατά κανόνα ανεπάγγελτοι, που "ξελιγώνονται" για μια δημόσια θέση. Είναι, κατά βάση, οι επονομαζόμενοι μετακλητοί. Εντελώς άχρηστοι και αργόσχολοι. Σε κάθε Υπουργείο υπάρχει άφθονη υπαλληλία που μπορεί, άνετα, να διεκπεραιώσει την δουλειά. Περιμέναμε, προσδοκούσαμε ότι ένα Αριστερό κόμμα (γαρνιρισμένο, έστω, με μια πατριωτική Δεξιά) θα είχε ως πρώτο μέλημα την νοικοκυροσύνη του Κρατικού μηχανισμού επαληθεύοντας τις καταγγελίες και αφορισμούς κατά του καταραμένου και διεφθαρμένου πελατειακού Κράτους της Δεξιάς και της Συντήρησης.

Διαβάζω σε ένα συνταρακτικό κείμενο του κ. Βασίλη Θεοτοκάτου (ΠΑΡΟΝ 29/6).
Τίτλος: Η ανθρωπιστική κρίση των κομματικών στελεχών και η επιτυχής αντιμετώπισή της.

Ανέκαθεν υπήρχε μια "ανθρωπιστική κρίση", η οποία αφορούσε τα κομματικά στελέχη των κομμάτων! Αυτή, όμως, στην "ανθρωπιστική κρίση" των κομματικών στελεχών η εκάστοτε κυβέρνηση, που μετά τις εκλογές αναλάμβανε την εξουσία, φρόντιζε πάντοτε ιδιαιτέρως να την αντιμετωπίζει επιτυχώς και να την εξαλείφει. Αυτή τη μέριμνα και φροντίδα ακολουθεί πιστώς και η νέα κυβέρνηση. Έτσι, στον ν. 432019-3-2015 "Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις", λαμβάνεται ειδική μέριμνα για την αντιμετώπιση της "ανθρωπιστικής κρίσης" των κομματικών στελεχών! Θεσπίζεται σε κάθε υπουργείο "από μία θέση μετακλητού αναπληρωτή γενικού γραμματέα… ενώ συνιστώνται οι εξής θέσεις: α) Σε κάθε γραφείο υπουργού και αναπληρωτή υπουργού τέσσερις θέσεις μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και τρεις ενιαίες θέσεις για ειδικούς συμβούλους και ειδικούς συνεργάτες, β) Σε κάθε γραφείο Υφυπουργού τρεις θέσεις μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και δύο ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων ή ειδικών συνεργατών …" (άρθρα 22-23).
Από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις θέσεις των μετακλητών αναπληρωτών γενικών γραμματέων και του προσωπικού του γραφείου τους εκτιμάται ότι η ετήσια δαπάνη θα ανέλθει στο ποσό του 1.500.000 ευρώ περίπου ετησίως και των τεσσάρων υπαλλήλων και τριών συνεργατών των Υπουργών σε 584.000 ευρώ ετησίως (σελ. 29-30 εκθέσεως). 
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ν. Βούτσης πληροφορεί τη Βουλή (εφημερίδες 18-6-2015) ότι στα 554 άτομα ανέρχεται μέχρι τώρα ο αριθμός των υπηρετούντων μετακλητών υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία των υπουργών, των αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, καθώς και στα γραφεία, ενώ ο αριθμός των υπηρετούντων στα ως άνω γραφεία κατά τη θητεία της προηγούμενης κυβερνήσεως ανέρχονταν σε 1.173 άτομα! Όπως "τρέχουν" γρήγορα θα ξεπεράσουν τις 2000.

* Σημειώνω απλά ότι οι Γεν. Γραμματείς είναι Ελληνική εφεύρεση. Σε κανένα άλλο, στοιχειωδώς ευνομούμενο, κράτος της Ευρώπης δεν υπάρχει ο θεσμός. Καθιερώθηκε για "βόλεμα". Ιδού μια ευκαιρία για τον κ. Τσίπρα να επιβάλλει αξιοκρατία, ορθολογιστική διάρθρωση του Κράτους και πάταξη της διαφθοράς. Την απώλεσε. Έπρεπε να πιάσουν "μετερίζι" οι μαχητές των διάφορων… τάσεων και δογμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Για σκεφθείτε 1.173 άτομα αργόμισθοι, την στιγμή που με αυτά τα πεταμένα λεφτά θα μπορούσαν ν' αγορασθούν ανταλλακτικά για 5 μαχητικά που βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος. Χθες και σήμερα μια ολόκληρη στρατιά λεγεωναρίων λεηλατεί το Κράτος, το παρόν και το μέλλον της Ελληνική νεότητας! …………. Δεν πρόλαβε να εμφανισθεί στην αγορά εργασίας η θυγατέρα του τ. Προέδρου κ. Χρ. Σαρτζετάκη και ο φαυλεπίφαυλος Υπουργός Υγείας πρώην Ιερουργός του ΠΑΣΟΚ, την διόρισε σε καίρια θέση του Υπουργείου την οποία διεκδικούσαν 35 νέοι, άνεργοι, με PHD!

• Επανιδρύουν στο άρπα - κόλα, χωρίς να την εξυγιάνουν, την ΕΡΤ, ένα τερατώδη οργανισμό, για να ικανοποιήσουν τη γνωστή παρεούλα… Επαναφέρουν 6.000 υπαλλήλους… Το κράτος - τέρας που απομυζά την οικονομία διογκούται για την "ικανοποίηση της κρίσης των κομματικών φίλων" όπως γράφει ο Θεοτοκάτος! Ίδιοι και απαράλλακτοι με τους προηγούμενους…

Και η άμυνα; 
Ο κ. Π. Καμμένος, λίαν ευσυγκίνητος, αναλύθηκε σε δάκρυα, κατά την ομιλία του στη Βουλή, αναφερόμενος στην, όντως, χυδαία απαίτηση των δανειστών να περικόψουν 400 εκ. € από τον ήδη λυμφατικό ΠΎ των ΕΔ. Απαίτηση, ασφαλώς που έχει ως στόχο την εξασθένιση της επιχειρησιακής μας ισχύος. Τον χρόνο μάλιστα που έχουν ενταθεί οι Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Συντονισμένα πράγματα…

Πόσο, όμως, θα ήταν περισσότερο πειστικός ο κ. Υπουργός, αν δεν είχε φορτώσει το Υπουργείο του με δεκάδες μετακλητούς και συμβούλους; Μετά εφευρέθηκε και ο τίτλος του πραγματογνώμονα για να προσληφθούν κι άλλοι, αφού κορέσθηκε ο αριθμός των μετακλητών.

• Η νέα διακυβέρνηση δεν τόλμησε να ακουμπήσει το παλαιό φαύλο, σύστημα της Εξουσίας που απομυζούσε, κι αυτό, το Κράτος. Τρεις χιλιάδες, περίπου, Αστυνομικοί πληρώνονται για να φρουρούν "προσωπικότητες" παρέχοντες υπηρεσίες μπάτλερ, κηπουρού, συνοδού κυριών. Η Βουλή ξοδεύει δεκάδες εκατομμύρια για να συντηρεί το "σύνδρομο απώλειας της Εξουσίας", διαθέτοντας γραφείο και πληρώνοντας μετακλητούς υπαλλήλους για τ. Πρωθυπουργούς ή Προέδρους Βουλής. Γιατί; Τιμής ένεκεν, θα μου πείτε. Και η γενική φτώχεια του Λαού, η χρεωκοπία, οι κλειστές Τράπεζες, οι άνεργοι πρέπει ν' αγνοούνται και να υπηρετούνται τα Μεγαλεία; Τι το θέλει το Γραφείο τ. Πρόεδρος της Βουλής, της μιας ημέρας, με προσωπικό (εν οις και η θυγατέρα του) και "φρουρά" έξι (6) αστυνομικών;
Όλα αυτά, την ασυδοσία, την έλλειψη βούλησης για αντιμετώπισή της τα βλέπουν οι δανειστές και δικαίως οργίζονται. Σταματώ εδώ.

* Πριν από τον κ. Καμμένο οι ΓιωργακοΑντωνομπένηδες είχαν δωρίσει στους δανειστές μέρος της Εθνικής κυριαρχίας. Το ξεχνάμε;

Άμυνα και κρίση…
Των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε.
Αίσωπος
Όπως προανέφερα οι ΓιωργοΑντωνομπένηδες παρεχώρησαν, ήδη, στους δανειστές μέρος της εθνικής κυριαρχίας. Αν αυτό δεν είναι προδοσία, τότε τι είναι; Αυτοί προετοίμασαν το έδαφος, δουλοπρεπέστατα για την σημερινή εισβολή της τρόϊκας (των θεσμών, τέλος πάντων) που απαιτούν περικοπή των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκ. €.

Προηγήθηκαν οι κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος που έβαλαν, ομαδόν, κατά του ηθικού των στελεχών για να διαλύσουν το φρόνημά τους ενώ περιέκοψαν στο ελάχιστο τις δαπάνες συντήρησης. Τα πλήγματα που υπέστησαν οι Ε.Δ. την τελευταία 5ετία δεν έχουν προηγούμενο. Οι ίδιοι ουδέποτε διενοήθηκαν να περικόψουν τους ασύδοτους διορισμούς και τη ρουσφετολογία.

Σήμερα οι τοκογλύφοι - δανειστές απαιτούν περικοπή των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκ. €… Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος… Το "πουγκί" των Ε.Δ. δεν έχει διαθέσιμα ούτε 200 που δεν φθάνουν για τα στοιχειώδη (Δεν τολμώ ν' αναφέρω την διαθεσιμότητα των πολεμικών μέσων λόγω έλλειψης ανταλλακτικών). Από την άλλη μεριά οι Τούρκοι ενθαρρυνόμενοι από την σημερινή πολιτική κατάσταση της Ελλάδας και, εμμέσως, από τους δανειστές έχουν κάνει άνω - κάτω το Αιγαίο, σε αέρα και θάλασσα.

Το ερώτημα της κάλπης

Ένα ΝΑΙ θα φέρει στο προσκήνιο, είναι έτοιμοι όπως δηλώνουν, ν' αναλάβουν τις ευθύνες, τους παντελώς ανεύθυνους, υπόλογους και ανίκανους πολιτικούς της παλιάς φρουράς. Τι καλό μπορεί να προσφέρουν οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Θεοδωράκης κ.λπ. Ένα ΟΧΙ θα δώσει το πράσινο να συνεχίσουν την αδιέξοδη πορεία τους οι κ. Τσίπρας, Λαφαζάνης, Νταβανέλος, κ.λπ. Δηλαδή ένα τσούρμο τύπου σταυροφόρων BRAGALEONE, εντελώς άπειρων, ανέτοιμων και φανατικών οπαδών διαφόρων, τρελών, αριστερών δοξασιών. Ένα θίασο ποικιλιών που δυστυχώς, δεν κατάφερε να συντονίσει και να δαμάσει ο άξιος, αλλά παντελώς αιθεροβάμων κ. Τσίπρας. Άξιος και πατριώτης κ. Τσίπρας και συμφωνώ με την διαπίστωση του Πρύτανη των δημοσιογράφων και σεβαστού κ. Χρ. Πασαλάρη που γράφει (REAL NEWS 28/06):
Η αλήθεια είναι ότι ο Τσίπρας σήκωσε ανάστημα στα ξένα αφεντικά, πρόβαλε όρους, κινήθηκε δραστήρια, ξεπέρασε κατά πολύ τους προκατόχους του.
Είναι όμως, μόνος… Και δεν λαμβάνει υπόψη ένα χρυσό κανόνα: Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Δεν μας λέει ξεκάθαρα, αν επικρατήσει το ΟΧΙ, τι θα κάνει στις 7 Ιουλίου δεδομένου ότι έχει απέναντι ένα τοίχος σκληρών οικονομικών τυράννων. Ανησύχησε γιατί βραχυκυκλώθηκε, από όλο αυτόν τον εσμό αναρχαριστερών και των "προσφύγων" του ΠΑΣΟΚ.
Και από την άλλη μεριά ο θλιβερός και πωρωμένος θεσμός της παλιάς φρουράς, που αυτή μας ξεπούλησε.
 Ελπίδες, έχω μόνο στην νέα Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά. Σπουδαία φυσιογνωμία…

Η πρότασή μου

Προτείνω ως λύση την αποχή. Αν αυτή, υπερβεί το 40% το δημοψήφισμα είναι άκυρο.
Αν ακυρωθεί το δημοψήφισμα αυτό ερμηνεύεται ως ράπισμα, αποδοκιμασία του Λαού και στις δύο παρατάξεις. Θ' αρχίσει κάτι το καινούργιο για τη Χώρα. Θα αναδυθούν νέες δυνάμεις που τώρα είναι εν τω γεννάσθαι και οπωσδήποτε θ' αναδειχθούν. Αν διασωθεί προσωπικά ο κ. Α. Τσίπρας τότε θα μπορέσει να προσφέρει πολλά σε ένα άλλο σχήμα που θα ελέγχει και θ' απουσιάζουν Λαπαβίτσες, Λαφαζάνηδες, Νταβανέλοι, υπονομευτές κ.ά.
Όσο για την παλιά φρουρά, είναι σίγουρο, ότι θα την φάει το σκοτάδι και θα ησυχάσουμε. Το να εμφανίζονται Σημίτηδες Γιωργάκηδες, Κραμανλήδες, Σαμαράδες, Βενιζέλοι κ.α. είναι σκέτη πρόκληση.
SALUS PUPULO ULTIMA EX ESTO 
Και κλείνω με ένα στίχο - αφορισμό του αείμνηστου συμπατριώτη μου Νίκου Γκάτσου.
Για να ζήση η Ελλάδα
τους καιρούς τους ύστατους
Βρείτε ΤΩΡΑ ένα καιάδα
και γκρεμοτσακίστε τους. ΟΛΟΥΣ. ΤΩΡΑ.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ