}

01 Αυγούστου, 2015

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Στηρίζει Σωματέμπορους και Έμπορους Ναρκωτικών


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ



Πολύ πρόσφατα στην έκθεση του Στεητ Ντιπάρτμεντ, έγιναν δύο σημαντικές αναφορές για την Αλβανία η μία την φέρνει δεύτερη στη λίστα με τις πιο διαφθαρμένες χώρες όπου ανθεί η σωματεμπορία και η άλλη στην απαράδεκτη ανοχή που επιδεικνύει σε πολιτικούς με ποινικό μητρώο να συμμετέχουν σε εκλογές καθώς και να τοποθετούνται σε κυβερνητικές ή άλλες διακεκριμένες θέσεις της Αλβανικής ελίτ.


Αυτές τις καθόλα εμπεριστατωμένες Αμερικανικές εκτιμήσεις, ο π/θ Ράμα έρχεται σε συνέντευξη του να αμφισβητήσει, διαψεύδοντας τα πάντα. Ανέφερε λοιπόν ό,τι δεν υπάρχουν βουλευτές με βεβαρημένο ποινικό μητρώο στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, διαψεύδοντας έμμεσα μ’ αυτό τον τρόπο, την αμερικανική πλευρά. Για να στηρίξει τη θέση του αυτή, ο Ράμα πρόσθεσε ότι πριν εγκρίνει τη λίστα των υποψηφίων βουλευτών, τους ζήτησε την κατάθεση του  ποινικού τους μητρώου. Το φθινόπωρο, πρόσθεσε ο Ε. Ράμα, θα ψηφιστεί νόμος, ο οποίος δεν θα επιτρέπει την είσοδο στη Βουλή ή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ατόμων με βεβαρημένο παρελθόν.



Όλα αυτά βέβαια ήρθαν πρώτοι να τα διαψεύσουν με στοιχεία οι ίδιοι οι συμπατριώτες του. Άμεση λοιπόν ήταν η αντίδραση  στις δηλώσεις του αλβανού Π/Θ από τον προέδρο του ΔΚ και Αρχηγό της Αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα, ο οποίος υπογράμμισε ότι, ο π/θ περιέγραψε μια κατάσταση, την οποία μόνο αυτός βλέπει, όχι οι υπόλοιποι αλβανοί πολίτες. Σύμφωνα με τον Λ.  Μπάσα, ο Ράμα, με τις δηλώσεις του περί ανυπαρξίας βουλευτών με βεβαρημένο παρελθόν, προκάλεσε  και είπε ψέματα στις ΗΠΑ. Συνεχίζοντας, ο Λ. Μπάσα ανάφερε τρία ονόματα βουλευτών και Δημάρχων του ΣΚ, οι οποίοι, σύμφωνα μ’ αυτόν, καταδικάστηκαν στο παρελθόν για σωματεμπορία και ναρκωτικά, σε Ιταλία και Ελβετία. Πρόκειται για το βουλευτή του ΣΚ Αρμπέν Ντόκα, τον Δήμαρχο Καβάγιας και το Δήμαρχο Κρούγιας.



Παρακολουθώντας όλο αυτό το Αλβανικό αλαλούμ, θα λέγαμε ότι ο Αμερικανικός παράγοντας καλό θα ήταν να σταματήσει το υπέρμετρο χάϊδεμα των Αλβανών καθόσον πρέπει να τους θυμίσουμε την Ελληνική ρήση ‘’Δώσε αέρα στον χωριάτη να σ’ ανέβει … , αλλά και να μην ξεχνιόμαστε διαχρονικά περί εχθρών και συμμάχων. Η Ελλάδα από τη μεριά της θα πρέπει να σταθεί σοβαρή καταγγέλλοντας, όλα αυτά τα απίστευτα και αντιδημοκρατικά που γίνονται στην Αλβανία υπερασπιζόμενη κατ αρχήν την Ελληνική μειονότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ