}

06 Οκτωβρίου, 2015

Φαιδρότητες Ερντογάν προς Ρώσους: Θα διακόψουμε τη φιλία! 6.10.15 GBAL

H Ρωσία μπορεί να χάσει τη φιλία της Τουρκίας αν συνεχίζει τις απαράδεκτες, κατά την Άγκυρα, επιδρομές στην Συρία, προειδοποίησε το Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος ανακαλύπτει εκ νέου, στα δύσκολα, το πλεονέκτημα του να αποτελεί μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας…

«Το ΝΑΤΟ έθεσε αυστηρό τελεσίγραφο. Επιβάλει κάποια βήματα που δεν επιθυμούμε να κάνουμε. Δεν είναι κατάλληλα για την Τουρκία να τα αποδεχτεί. Είναι πέρα των αρχών του ΝΑΤΟ», είπε ο Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βέλγο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες.

«Οι καλές μας σχέσεις με τη Ρωσία είναι προφανείς. Αλλά θα μας χάσουν. Αν η Ρωσία χάσει την Τουρκία, θα χάσει πολλά», πρόσθεσε ο Ερντογάν, επιχειρώντας να φορτώσει στο ΝΑΤΟ την όποια διατάραξη των σχέσεων Ρωσίας – Τουρκίας, με γνήσια ανατολίτικη γαλιφιά. Παράλληλα, ο Ερντογάν ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να προχωρήσει στη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία, ώστε να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση.
Τα πρόσφατα περιστατικά με τις παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά αεροσκάφη έχει αυξήσει κατακόρυφα την ένταση στην περιοχή, με την Τουρκία να προειδοποιεί τη Ρωσία ότι θα απαντήσει αναλόγως σε κάθε παρόμοια πρόκληση.
 http://www.defence-point.gr/news/?p=138447

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ