}

06 Οκτωβρίου, 2015

ΝΑΤΟ: "Η Ρωσία να σταματήσει να βομβαρδίζει τους "μετριοπαθείς" ισλαμιστές - Τα μαχητικά της μπορεί να καταρριφθούν" (vid, φωτο)

3.000 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΚΑΙ 180 ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ - ΞΕΚΙΝΑ Η ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΧΟΜΣ

του Βασίλη Καπούλα
To ΝΑΤΟ καλεί την Ρωσία να σταματήσει να βομβαρδίζει τους "μετριοπαθείς" ισλαμιστές και να μην παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τ.Κέρι, απείλησε ότι τα ρωσικά μαχητικά θα καταρριφθούν τη στιγμή που ρωσικές και συριακές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τους ισλαμιστές σε Χομς και Ιντλίμπ με κονβόι δυνάμεων να κατευθύνονται προς ενίσχυση τους προκειμένου να ξεκινήσει η χερσαία επιχείρηση.

Ολα αυτά τη στιγμή που 3.000 ισλαμιστές διέφυγαν από την Συρία προς Ιορδανία και 180 σκοτώθηκαν σε Χομς, Παλμύρα και Deir Ezzor ενώ τα ρωσικά μαχητικά σε 15 εξόδους τους κατέστρεψαν είκοσι άρματα μάχης Τ-55, τρία συστήματα πολλαπών εκτοξευτών που είχαν πέσει στα χέρια των ισλαμιστών.
Συγκεκριμένα, τα μέλη του ΝΑΤΟ σε συνεδρίαση τους σχετικά με τις ρωσικές στρατιωτικές δράσεις της Ρωσίας στην Συρία και ειδικά για τους βομβαρδισμούς των ισλαμιστών σε Χάμα, Χομς Ιντλίμπ εξέφρασαν την βαθιά τους ανησυχία...
Ταυτόχρονα, κάλεσαν την Ρωσία να σταματήσει αμέσως τις επιθέσεις στον FSA και να επικεντρωθεί στον πόλεμο κατά του ISIS και να προωθήσει μια λύση  μέσω πολιτικής αλλαγής...
H ασφάλεια των μελών του ΝΑΤΟ είναι δεδομένη και οι σύμμαχoι δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην Τουρκία. Καταδικάζουμε αυτές τις παραβιάσεις από τα ρωσικά μαχητικά και καλούμε τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως και να διασφαλίσει ότι δεν θα ξαναεπαναληφθούν στο μέλλον.
Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τ.Κέρι, τόνισε ότι η εισβολή ρωσικών μαχητικών στον εναέριο χώρο μέλους του ΝΑΤΟ, της Τουρκίας, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή κλιμάκωση!
"Ανησυχούμε πολύ γιατί αυτό είναι ακριβώς το είδος των πραγμάτων για τα οποία η Τουρκία υπερασπίζεται τα δικαιώματα της και θα μπορούσαν (τα ρωσικά μαχητικά) να κατταρριφθούν"ανέφερε ο Κέρι από την Χιλή που βρίσκεται για μια διεθνή σύνοδο.
"Είναι ακριβώς αυτό για το οποίο προειδοποιήσαμε" είπε και είναι ανάγκη να δημιουργηθεί μηχανισμός για να μην υπάρξει ανάφλεξη της κρίσης.
Τουλάχιστον 3.000 ισλαμιστές από τον ISIS και τις υπόλοιπες τρομοκρατικές ομάδες Jabhat Al-Nusra και Jaish al-Yarmouk διέφυγαν από την Συρία στην Ιορδανία υπό τους φόβους των σφοδρών ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών και της ενίσχυσης του συριακού Στρατού σύμφωνα με το Ria Novosti.
160 ισλαμιστές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης του συριακού Στρατού στην Deir Ezzor ενώ ακόμη 17 σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στην Χομς και Παλμύρα.
Συριακά ελικόπτερα  πετούσαν φυλλάδια στους ισλαμιστές στην Χάμα με τα οποία τους καλούσαν να παραδoθούν και προειδοποιούσαν τους πολίτες ότι ξεκινά μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση.
Παρόμοια φυλλάδια έπεσαν και στη Rastan και Talbiseh περιοχές που ελέγχονται από το ISIS και την Jabhat al-Nusra.
Ο συριακός Στρατός, οι Εθνικές Αμυντικές Δυνάμεις (NDF)  ετοιμάζονται για μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στην Al-Houla και Al-Rastan Plains στη βόρεια Χομς ενώ τα ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν εγκαταστάσεις των ισλαμιστών και της Αλ Κάιντα κοντά στα σύνορα με τη Χάμα.
Αν η επιχείρηση πετύχει τότε οι ισλαμιστές θα περικυκλωθούν στην περιοχή του Al-Wa’er στη Χομς.
Mην ψάχνετε άδικα για παρόμοια ανακοίνωση του ΝΑΤΟ για τις τουρκικές παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο...
Homs Map


Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ