}

15 Οκτωβρίου, 2015

"Ταγίπ πέρνα στο Αιγαίο"! Ο Γιούνκερ μας "απειλεί" για την άρνηση "κοινών περιπολιών"!

Image
“Χοντραίνουν” πλέον οι πιέσεις προς την Αθήνα για να δεχτεί το επικίνδυνο σχέδιο ευρωπαϊκών κύκλων για “συνδιαχείριση” του Αιγαίου με την Τουρκία. Στο “κόλπο” μπηκε και ο γνωστός πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ. Γνωστός και για το θράσος του .

Μέσα στην Ευρωβουλή έθεσε ως δεδομένο ότι θα υπάρξουν κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο ώστε να εποπτεύονται τα θαλάσσια σύνορα! Και κουνώντας μας ξανά το δάχτυλο πρόσθεσε:

«Ο Τούρκος πρόεδρος το δέχθηκε και σήμερα διάβασα ότι δεν συμφωνεί η Ελλάδα», είπε, προσθέτοντας: «Το θέμα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνοτουρκικών σχέσεων, θα απευθυνθώ στην ελληνική κυβέρνηση και θα ζητήσω να αναθεωρήσει τη θέση θέσης της».

Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, θα ήταν πολύ χρήσιμο να συνεργαστούν οι ναυτικές δυνάμεις των δύο χωρών για να επιτήρηση αυτής της πύλης εισόδου.

Κατ΄ αρχήν είχε κάποιο λόγο για να μην δεχτεί ο Ερντογάν το δώρο που του κάνουν; Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μάλλον μας θεωρεί τελείως ανόητους. Και από την άλλη έχει κάποιο σοβαρόεπιχείρημα για να μας πείσει ότι εμείς πρέπει να δεχτούμε την Τουρκία με την συμπεριφορά που έχει στο Αιγαίο ως “συνδιαχειρίστρια”; Την Τουρκία η οποία έχει δημιουργήσει ολόκληρη….αγορά πώλησης σωσιβίων και άλλων ειδών που πουλά στους πρόσφυγες πριν τους στείλει στο Αιγαίο; 

Μένει να δούμε αν η κυβέρνηση θα καταπιεί κι αυτή τη “καρπαζιά” από τον Γιούνκερ. 


Το έγγραφο της Κομισιόν για τη «θέση» της Τουρκίας στο Αιγαίο

Διευκρινίσεις έδωσε η Κομισιόν μετά την αμφιλεγόμενη δήλωση του προέδρου Γιούνκερ στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής διαδικασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες σε σχέση με την ελληνοτουρκική συνεργασία στο Αιγαίο για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών. 
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος Γιούνκερ είπε στην ολομέλεια του ΕΚ ότι «προτείναμε μια ναυτική συνεργασία των ελληνικών και των τουρκικών αρχών για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων. Μίλησα με τον Ερντογάν και το δέχτηκε η ελληνική πλευρά όμως έχει αντιρρήσεις. Θα ήθελα ελληνική πλευρά να επανεξετάσει τη στάση της. 
Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο της Κομισιόν που περιήλθε στην κατοχή του Real.gr, η θέση της Κομισιόν συνοψίζεται στο ότι η Τουρκία και όχι η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να επιτηρεί αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορά της. 
Η Κομισιόν όντως ζητάει από τις τουρκικές αρχές να συνεργαστούν με τις ελληνικές και όχι το αντίθετο, κάτι το οποίο δεν συνέβαινε μέχρι στιγμής. Το σχέδιο της Κομισιόν δεν περιλαμβάνει κοινές περιπολίες.
… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ