}

15 Οκτωβρίου, 2015

Στεγαστικά «κόκκινα» δάνεια φαίνεται να γλιτώνουν την πώληση σε funds

Στεγαστικά «κόκκινα» δάνεια φαίνεται να γλιτώνουν την πώληση σε fundsΤα «κόκκινα» δάνεια βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.
Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η προστασία των νοικοκυριών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ήδη η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ώστε το προστατευτικό όριο να μην πέσει πολύ κάτω από τις 300.000 ευρώ που προβλέπει ο νόμος Κατσέλη.
Από το σύνολο των 100 δισ. ευρώ που ανέρχονται τα “κόκκινα δάνεια”, τα 60 δισ. ευρώ είναι επιχειρηματικά και τα υπόλοιπα 40 δισ. ευρώ στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με την πώληση “κόκκινων δανείων” σε ξένα funds. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η διαδικασία θα ακολουθηθεί για τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια κατ' εφαρμογή μοντέλου άλλων χωρών.
Η κυβέρνηση, επιμένει πως δεν θα συμβεί το ίδιο για τα στεγαστικά δάνεια και τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κάτι που αναμένεται να καθοριστεί όταν ανακοινωθούν και τα τελικά νούμερα για τα κεφάλαια που θα πρέπει να καλύψουν οι τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ