}

12 Ιανουαρίου, 2016

Τουρκικός "κλοιός" στο Καστελόριζο: Δεκάδες ελικόπτερα και AΦΝΣ γύρω του - 28 παραβιάσεις/παραβάσεις του ΕΕΧ! (vid)

Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ Α/ΓΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
του Πάνου Σπαγόπουλου
Σε μαζικές παραβάσεις του FIR Αθηνών και παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και ελικόπτερα σε μια ακόμη επίδειξη θρασύτητας από την Άγκυρα την ώρα που η Τουρκία βάλλεται διεθνώς και ιδιαίτερα από την Ρωσία  η οποία την κατηγορεί  ότι δεν σέβεται τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, δίνοντας το γνωστό δείγμα γραφής του μόνιμου "ταραχοποιού" της περιοχής.
Οι τουρκικές παραβάσεις και παραβιάσεις εστιάστηκαν στην περιοχή που περικλείει τη νήσο Μεγίστη, στο «ευαίσθητο», από πολλές πλευρές, σημείο του Ν.Α. Αιγαίου δείχνοντας την αδιαφορία της Τουρκίας τόσο για τα Εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα όσο και για τον κίνδυνο πρόκλησης ενός θερμού επεισοδίου, στο Αιγαίο αυτή τη φορά.
Η τουρκική δραστηριότητα εξελίσσεται παράλληλα με εκτεταμένες ασκήσεις που πραγματοποιούν το τουρκικό Ναυτικό και η Αεροπορία σε μια προσπάθεια να αμφισβητήσουν την Εθνική κυριαρχία αλλά και να δι\οκιμάσουτν τα "αντανακλαστικά" της Αθήνας.
 Πιο ειδικά  5 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 και 6 ελικόπτερα S-70B-28 Seahawk  πραγματοποίησαν 17 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 11 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου τις περισσότερες εκ των οποίων στην περιοχή του Καστελόριζου.
Σημειώνεται ότι η Αγκυρα έχει μονομερώς δεσμεύσει ολόκληρη την περιοχή μεταξύ της Ρόδου και Μεγίστης (Καστελόριζο) για ασκήσεις του τουρκικού Ναυτικού και Αεροπορίας, για το διάστημα από τις 4 Ιανουαρίου μέχρι και 29 Φεβρουαρίου 2016, επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με την έκδοση σχετικής ΝΟΤΑΜ θέτοντας σε κατάσταση πολιορκίας το ακριτικό νησί το οποίο για ενάμιση μήνα θα νιώθει την "καυτή ανάσα" του τουρκικού Ναυτικού, το οποίο βάσει των σεναρίων των ασκήσεων  που έχουν ξεκινήσει, θα εκτελέσει αποστολές θαλάσσιας απαγόρευσης, α/α άμυνας και διοίκησης/ελέγχου αποβατικών ενεργειών!
άσκηση την οποία παρακολουθεί ο αρχηγός του Ναυτικού ναύαρχος Bülent Bostanoğlu, ο οποίος έχει δηλώσει πως θέλει να καταλάβει τα ελληνικά νησιά και να τα επιστρέψει στην Τουρκία. - See more at: http://www.pronews.gr/portal/20160108/defencenet/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B...
Την άσκηση παρακολουθεί ο ίδιος ο Αρχηγός του Ναυτικού ναύαρχος Bülent Bostanoğlu, ο οποίος έχει δηλώσει πως "Θέλει να καταλάβει τα ελληνικά νησιά και να τα επιστρέψει στην Τουρκία"!
Η Τουρκία δέσμευσε επίσης εναέριες περιοχές, εντός του ελληνικού FIR και του ΕΕΧ επίσης στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου για αεροπορικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο διάστημα 12-16 Ιανουαρίου, ενώ δέσμευσε επίσης περιοχή σε παραπλήσιο σημείο επίσης για ασκήσεις της τουρκικής Αεροπορίας στις 11 Ιανουαρίου με τη ΝΟΤΑΜ Β2729/15.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ