}

08 Ιανουαρίου, 2016

Οι... αποδείξεις των αποδείξεων

Αποτέλεσμα εικόνας για αποδείξεις των αποδείξεωνΟ εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ότι, για να κυβερνηθεί αυτός ο τόπος, το μόνο που απαιτείται είναι «κοινή λογική». Αυτή φαίνεται ότι έχει εκλείψει από κάποιους και σε αυτήν την κυβέρνηση, όπως ακριβως είχε εκλείψει και από τις προηγούμενες.
Οσα συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα με αφορμή τη συλλογή ή μη αποδείξεων δείχνουν ότι τελικά η «κοινή λογική» αποτελεί μέγα ζητούμενο.
Ο πλέον αρμόδιος (;) αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, που δεν έχει αφήσει τηλεοπτική εκπομπή για εκπομπή, έχει βαλθεί να τρελάνει τον κόσμο.
Στην πρεμούρα του να επιδείξει έργο, ανακοινώνει μέτρα διά τηλεοπτικών διαγγελμάτων, για τα οποία ακόμη δεν έχουν βγει εγκύκλιοι, με αποτέλεσμα να κάνει τους πολίτες αλλά και τους φορολογικούς μηχανισμούς να ψάχνουν ψυχοφάρμακα!
Εδώ και ημέρες (για να μην πούμε εβδομάδες) έχει ανακοινώσει ότι θα μετρούν για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου μόνο οι συναλλαγές που γίνονται μέσω καρτών ή μέσω τραπεζών. Ως εδώ κανείς δεν έχει αντίρρηση, αφού μοιάζει συνετή η προσπάθεια να περιοριστεί η κίνηση του «μαύρου» χρήματος.
Αντί λοιπόν να κάνει την ανακοίνωση παράλληλα με την υλοποίησή της (από τους φορολογικούς μηχανισμούς και τη διοίκηση), βγήκε χθες να πει ότι οι αγρίως φορολογηθέντες πρέπει να κρατούν αποδείξεις και το 2016 -παρόλο που το σκεπτικό ήταν ακριβώς το αντίθετο- και η διαδικασία να γίνεται από τις τράπεζες!
Οσο για τις παλαιότερες αποδείξεις, ζήτησε από τους πολίτες να τις κρατήσουν στα σπίτια τους μέχρι νεωτέρας.
Εάν αυτό έχει στοιχειώδη λογική, ας μας το πει κάποιος, γιατί θα στείλουν τους πολίτες είτε στο Δαφνί είτε στη φυλακή με αυτήν την παράνοια που κυριαρχεί.
Εκτός κι αν τελικά επιθυμούν η κοινωνία να νιώθει παράνομη και ελεγκτέα από το αόρατο χέρι του αδηφάγου κράτους, ώστε να παρουσιάζονται αυτοί ως οι χρήσιμοι ηλίθιοι του συστήματος. Ελεος πια με την τσαπατσουλιά και την ανευθυνότητα, τη στιγμή που η Ελλάδα βαδίζει στο χείλος του γκρεμού.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ